SeRxx yazdı:Forum adabını falan hatırlattığım yok, adabı da biliyorsanız cevabınızı en başta yazacaksınız öyle sayfalar geçtikten laf göndererek değil
Özel mesajdan cevapladım, buradan devam etmenin anlamı yok;)
SeRxx yazdı:Forum adabını falan hatırlattığım yok, adabı da biliyorsanız cevabınızı en başta yazacaksınız öyle sayfalar geçtikten laf göndererek değil
ergenekon yazdı:yavuzhan yazdı:Sizce en cok abartilan, olmasi gerektigi yerden daha yuksekte olan, ya da tersine kucumsenenen ve hak ettigi noktada olmayan markalar hangileri? Model olarak da ayrintilandirabilirsiniz, bir markanin ozellikle bir modeli icin yukaridaki sekilde dusunuyorsaniz. Bir de ricam var: Bu is bir hobi oldugu icin ve forumda satmak icin Rolex alan kesim haricinde duygusal tercihler ve yorumlar yaptigimizin bilincinde olarak; kirici yorumlardan kacinalim.
Abartilan: Breitling, Blancpain
Kucumsenen: Seiko, Oris
Saygısızlık etmek istemem ama Blancpain 'e abartılıyor dedin.Bence tam tersi.Penarai abartılan markaların arasında söyleyebilirim Süper bir tartışma başlatmışsın eline sağlık.
yavuzhan yazdı:SeRxx yazdı:Forum adabını falan hatırlattığım yok, adabı da biliyorsanız cevabınızı en başta yazacaksınız öyle sayfalar geçtikten laf göndererek değil
Özel mesajdan cevapladım, buradan devam etmenin anlamı yok;)
vmetin yazdı:Ben Rolex, Panerai ve Jlc yi apayrı seviyorum. Rolex i Razz ın bahsettiği sebeplerle çok seviyorum. Panerai ve Rolex Mercedes ve BMW gibiler, ister yeni ister eski. Bir tasarım bütünlüğü ve devamlığı var. Diğer markaların tasarımlarından hiç "esinlenmiyorlar" yani tamamen özgünler. Jlc de çok klasik modelleri hariç gerçekten özgün saatler yapıyor. Ayrıca sozkonusu komplikasyon olunca dibine kadar yapacak teknik ve bilgi birikimleri var.
Saat tarihine reverso, polaris, deep sea gibi kültler kazandırmışlar.
vmetin yazdı:Abartılanlar
Breitling, UN, Hublot, Grand SEIKO, Credor, Graham, Tissot, Longines, Raymond Weil, Maurice Lacroix,
Hak ettiği değeri bulamayanlar
Union Glashütte, Nomos Glashütte, Sinn, Montblanc, Hermes, Zenith, Frederique Constant
ilk aklıma gelenler
+1Frax yazdı:Corum'a saatlikten nasibini almamis demek icin markayi hic okumamis olmak lazim. Cok agir bir elestiri bu.
nfs yazdı:+1Frax yazdı:Corum'a saatlikten nasibini almamis demek icin markayi hic okumamis olmak lazim. Cok agir bir elestiri bu.
Sonucta bu iki markada overrated olarak görülebilir, beğenmemek pahalı çirkin bulmak ayrı ama aşağıdaki gibi mekanizmaya sahip bir ürünün saatlikten nasiplenmemiş bulmak bence de ağır.
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: kesikparmak ve 64 misafir
|