TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

En Çok Abartılan Küçümsenen Overrated Underrated Markalar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: En Çok Abartılan/Küçümsenen (Overrated/Underrated) Marka

Mesaj yavuzhan » 04 Ara 2012, 13:44

SeRxx yazdı:Forum adabını falan hatırlattığım yok, adabı da biliyorsanız cevabınızı en başta yazacaksınız öyle sayfalar geçtikten laf göndererek değil ;)

Özel mesajdan cevapladım, buradan devam etmenin anlamı yok;)
Gelmiş geçmiş şüphesiz en büyük at. Hiç bir at onun kadar sevilmeyecek.
Kullanıcı avatarı
yavuzhan

Mesaj yavuzhan » 04 Ara 2012, 14:00

ergenekon yazdı:
yavuzhan yazdı:Sizce en cok abartilan, olmasi gerektigi yerden daha yuksekte olan, ya da tersine kucumsenenen ve hak ettigi noktada olmayan markalar hangileri? Model olarak da ayrintilandirabilirsiniz, bir markanin ozellikle bir modeli icin yukaridaki sekilde dusunuyorsaniz. Bir de ricam var: Bu is bir hobi oldugu icin ve forumda satmak icin Rolex alan kesim haricinde duygusal tercihler ve yorumlar yaptigimizin bilincinde olarak; kirici yorumlardan kacinalim.

Abartilan: Breitling, Blancpain
Kucumsenen: Seiko, Oris

Saygısızlık etmek istemem ama Blancpain 'e abartılıyor dedin :geek: .Bence tam tersi.Penarai abartılan markaların arasında söyleyebilirim Süper bir tartışma başlatmışsın eline sağlık. :thumbup:

Teşekkürler. Patek Philippe için de benim Blancpain için düşündüğümü düşünen olabilir ve var da. Bunlar zaten şahsi düşünceler olduğu için sizin de diğer şekilde düşünüyor olmanız normal. Önemli olan burada keyifle bunları konuşabiliyor olmamız diye düşünüyorum.
Gelmiş geçmiş şüphesiz en büyük at. Hiç bir at onun kadar sevilmeyecek.
Kullanıcı avatarı
yavuzhan

Mesaj SeRxx » 04 Ara 2012, 14:05

yavuzhan yazdı:
SeRxx yazdı:Forum adabını falan hatırlattığım yok, adabı da biliyorsanız cevabınızı en başta yazacaksınız öyle sayfalar geçtikten laf göndererek değil ;)

Özel mesajdan cevapladım, buradan devam etmenin anlamı yok;)

Mesajınızı okudum teşekkür ederim, hiç sorun değil ;)

Keyifli forumlar :champ:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj betreyal » 04 Ara 2012, 14:13

Nacizane yorumumdur sadece kişisel düşüncem.... :lol: :lol:

Most overrated : Panerai
Overrated: Graham, Corum vb saatlikten nasibini almamış oversizelar. Tabi birde unutmadan Oris. Bu arada büyük boy saate kıl değilim genel olarak markalara yaklaşımım böyle. :lol:

Underrated olarak Frederique Constant, Raymond Weil, Tudor ve bazı arkadaşlarım katılmaz ama Maurice Lacroix diyorum...
Aslında Breguet, Piaget, Mb&F gibi birçok markayıda Underrated yazabiliriz ben fiyat olarak daha alınabilir modellerden derledim sonuçta karar üyelerimizin... :thumbup:
Kullanıcı avatarı
betreyal

Mesaj Frax » 04 Ara 2012, 14:44

Corum'a saatlikten nasibini almamis demek icin markayi hic okumamis olmak lazim. Cok agir bir elestiri bu.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj vmetin » 04 Ara 2012, 15:05

vmetin yazdı:Ben Rolex, Panerai ve Jlc yi apayrı seviyorum. Rolex i Razz ın bahsettiği sebeplerle çok seviyorum. Panerai ve Rolex Mercedes ve BMW gibiler, ister yeni ister eski. Bir tasarım bütünlüğü ve devamlığı var. Diğer markaların tasarımlarından hiç "esinlenmiyorlar" yani tamamen özgünler. Jlc de çok klasik modelleri hariç gerçekten özgün saatler yapıyor. Ayrıca sozkonusu komplikasyon olunca dibine kadar yapacak teknik ve bilgi birikimleri var.
Saat tarihine reverso, polaris, deep sea gibi kültler kazandırmışlar.

vmetin yazdı:Abartılanlar
Breitling, UN, Hublot, Grand SEIKO, Credor, Graham, Tissot, Longines, Raymond Weil, Maurice Lacroix,

Hak ettiği değeri bulamayanlar
Union Glashütte, Nomos Glashütte, Sinn, Montblanc, Hermes, Zenith, Frederique Constant

ilk aklıma gelenler

mesela ;
Just another speedy by Breitling

Resim
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj nfs » 04 Ara 2012, 15:59

Frax yazdı:Corum'a saatlikten nasibini almamis demek icin markayi hic okumamis olmak lazim. Cok agir bir elestiri bu.
+1
Sonucta bu iki markada overrated olarak görülebilir, beğenmemek pahalı çirkin bulmak ayrı ama aşağıdaki gibi mekanizmaya sahip bir ürünün saatlikten nasiplenmemiş bulmak bence de ağır.
Resim
Kullanıcı avatarı
nfs

Mesaj betreyal » 04 Ara 2012, 16:36

nfs yazdı:
Frax yazdı:Corum'a saatlikten nasibini almamis demek icin markayi hic okumamis olmak lazim. Cok agir bir elestiri bu.
+1
Sonucta bu iki markada overrated olarak görülebilir, beğenmemek pahalı çirkin bulmak ayrı ama aşağıdaki gibi mekanizmaya sahip bir ürünün saatlikten nasiplenmemiş bulmak bence de ağır.
Resim

Nacizane görüşüm diye belirtmiştim :D bridge mekanizmaya benimde diyecek lafım yok ancak hemen hemen her markanın nefesimizi kesen bu tarz modelleri mevcut yazımın sonunda da belirttiğim gibi seçimlerimi daha alınabilir modellerden yaptım. Hergün etrafta master complication bridge mekanizmalar yada gayroturbillonlar görmüyoruz. Zaten görsek bile tasarım ve mühendislik açısından bu ürünleri en azından kendi adıma konuşuyorum benim eleştirme şansım yok. Corum için resimdeki ürün her ne kadar alkışlanacak bir modelse de sapsarı admiraller ve 47 olduğu söylenen ama bence daha büyük olduğunu düşündüğüm :lol: modeller bence overrated ve ne tasarım nede malzeme olarak fiyatını hak etmiyor. Ben markanın genel duruşu ve deneyimlerime dayanarak yaptım sıralamayı yoksa oturduğum yerden AP,PP, Rolex yada Mb&F makinaları eleştiricek teknik bilgiye sahip değilim. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
betreyal

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], kesikparmak ve 55 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners