TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yurtdışı Saat Alımı / Fiyatları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yurtdışı Saat Alımı / Fiyatları

Mesaj herofb » 09 Ağu 2012, 15:17

evet dışarıdayım halen Viyana havaalanındayım ve Münih'e geçmek üzereyim maalesef dün akşam müsait olduğumda dükkanlar çoktan kapanmıştı bu yüzden konuşma olmadı ama müthiş bir Window Shopping yaptım , Breguet'ten Patek'e Rolex'ten Tissot'a her saat var maaşallah

edit : imla
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj slowokan » 27 Kas 2012, 11:19

Faydali bir konu olmus, serdarfb, sagol... :thumbup:

Rolex'ler icin Amerika uygun bir yer midir? Tavsiye eder misiniz?

Bu arada Daytona (116520)'lar tahmin ettigimden daha ucuz saatlermis. Benim fiyatlarini bildiklerim altin olanlarmis. Celik olanin Turkiye fiyatini bile gorunce sasirdim. 116713LN ile denk geliyor.

Daytona'lara cok ilgim yok. Cok efsane saatler, inanilmaz. Belki yatirim amacli dusunebilirim ileride. 116520'ler ikinci eli hizli olan model oluyor sanirim. Dogru muyum?
Kullanıcı avatarı
slowokan

Mesaj serdarfb » 27 Kas 2012, 11:48

slowokan, Amerika genel anlamda saat alınacak bir yer değil bence. En önemli sebebi de tax free yapılamıyor olması. Yapılamadığı gibi her eyaletinde kendine göre ürün fiyatının üzerine ödenmesi gereken şehir vergisi var. Thevenin reyiz bu konuda bizleri daha fazla aydınlatacaktır muhakkak. :champ:

Benim gördüğüm kadarıyla Daytona modellerinin tamamı 2. elde alıcı buluyor. Bende bu aralar bir daytona peşindeyim. 2000 yılı öncesi üretilen Zenith makina içeren modellere pek bakmıyorum. Ayrıca yeni klipsli olması da benim için tercih sebebi. Ben daha önce çelik daytona aldım ama kalıcı olmadı. Kendi adıma çelik altın, farklı kadran renkleri düşünüyprum. ;)

Ocak ayında yapacağım seyahatte vergi avantajlarını da gözönünde bulundurarak kendime bir saat daha almayı planlıyorum. Bazı markalarda Türkiye'ye göre çok uygun fiyatlar bulabiliyorum. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj slowokan » 27 Kas 2012, 11:58

Amerika isi kotu oldu o zaman... :( Aslinda ben daha cok Amerika havaalanlarindaki duty-freeleri dusunuyordum. Onlar hakkinda da mi ayni sekilde dusunuyorsun?
Kullanıcı avatarı
slowokan

Mesaj onuratamer » 27 Kas 2012, 12:25

Amerika havalimanindaki Duty free'ler malesef Avrupadakilerin yanindan gecemez. Sanirim adi sadece duty-free bu magazalarin, zira catir catir state tax aliniyor orada da... ABD'den saat alinacaksa en mantiklisi soyle yapmak; ornegin X eyaletine tatile geldiniz. Gelir gelmez veya gelmeden once gozunuze kestirdiginiz saati bulundugunuz eyaletin disindan (Y eyaleti) dagitim yapan bir internet magazasindan bulmaniz lazim. Sonra bu magaza ile birebir telefonda gorusup saati almak istediginizi, ve teslimat adresi olarak X eyaletinde kaldiginiz otelin adresine gonderim yapmalari gerektigini soyleyin. Bu sekilde olursa hicbir state tax odemezsiniz, ortalama %9-10 kazanciniz olur. Burada sorun kredi karti ile odeme yapacaginiz icin gonderici firma kredi karti ekstre adresi disinda bir yere saati gondermek istemeyebilir. bir de bu surec uzun surmemeli, siz adresini verdiginiz otelden ayrilmadan saat size ulasmali. bir de tabi otelin duzgun bir otel olmasi gerekir ki saatinizi ertesi gun resepsiyondaki arkadasin kolunda gormeyesiniz :) Ben bunlari turist gozuyle yazdim, orada yasayan arkadaslar bir yanlisim varsa duzeltecektir.
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj slowokan » 27 Kas 2012, 12:32

Guzel bilgiler bunlar onuratamer, tesekkurler... :thumbup:
Kullanıcı avatarı
slowokan

Re: Ynt: Yurtdışı Saat Alımı / Fiyatları

Mesaj hydrocon » 27 Kas 2012, 22:02

Almanyadaki Meistersinger fiyatları hakkında bilgisi olan varmı? Burada No 1 ler 1000€ ile başlıyor Tevfik Aydında.. muhtemelen peşin alımda %25 e kadar indirim almak mümkün. Yurt dışından daha uyguna alma ihtimali varmıdır acaba bilgisi olan varmı?
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj vmetin » 27 Kas 2012, 22:43

Napacan banyo baskülü gibi saati?
Kullanıcı avatarı
vmetin

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: just717067, Mtn, ofis, recklesstr ve 110 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners