TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatlerimizi Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Hususlar...

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatlerimizi Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken Hususlar

Mesaj Yedaself » 08 Kas 2012, 01:54

Teşekkür ederim seRxx :thumbup:
Uyurken kolda olunca daha fazla sapıyor.
Kullanıcı avatarı
Yedaself

Mesaj ZubFB » 08 Kas 2012, 02:18

çok faydalı bilgiler teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
ZubFB

Mesaj zandar » 08 Kas 2012, 10:11

Faydalı bilgiler. :thumbup: Birçoğu da saatten saate değişabilir ama, her saat alkışla dağılmayabilir, darbelere ve magnetik alana dayanıklılık değişken. Bir de saat 16.00 çok erken sanki. 20.00-04.00, 22.00-02.00 ve 23.00-01.00 gibi aralık olarak saatin kullanım ve bakım kılavuzunda belirtiliyor o aralık, mekanizmaya göre değişiyor.
zandar

Mesaj Distributor » 08 Kas 2012, 11:59

Arkadaşlar günaydın, yorumları okudum ve kısa kısa açıklamalar yapmakta fayda olduğunu görüyorum.
1. Madde için zorunluluktur iddiasında değilim, fark ettiyseniz 10 tur kadar dedim, bunun manası saati tam olarak kurmak değil, sadece, gece boşalmış olan rezervi biraz destekleyerek, saatin performansını korumak (tıpkı rampada arabayı 4 ten 3 e çekmek gibi bir durum). Yanda görmüş olduğunuz saatte Trust Index varResim
bu fonksiyon saatin ileri mi yoksa geri mi kaldığını kullanıcısına işaret eder. Bu aşama da kendi sattığım marka olduğu için, eğitiminde şu bilgiyi aldım. Eğer saat'in deposu boşalıyorsa, saat tork kaybettiği için geri kalma eğilimine girer, eğer saatin güç deposu tam doluysa, saat aşırı tork yüklü olduğu için ileri gitme eğilimine girer, gün ,içerisinde saat kol hareketlerine ve yer çekimi etkisine göre bazen ileri gider, bazen de geri kalır ve kullanıcısı bunu çok fazla hissetmez. Bu maddenin faydalarını, uzun dönemde göreceğimizi de unutmayalım lütfen. Saat'in, her gün elle kurulması, saati bozar aga, anlayışı da benim tecrübelerimle örtüşmüyor maalesef. Yok ben illa kurmam ne olacak ki, derseniz hiç bir şey olamayabilir, sonuçta makineler her gün gelişiyor belki bu söylediğimiz madde bir kaç sene sonra geçersiz kalabilir. son tahlilde saatinizi sabahları elle desteklemenizi tavsiye ederim olmadı winder alın kurtulun dilimden :lol:
Diğer bir konu saatin güç göstergesi yoksa nereye kadar kurulduğunun görülememesi, bu noktada bir çok makine üreticisi saati bu durumdan korumak için bir kilit mekanizması geliştirmiştir. Eğer saatinizi aşırı sıkıştırırsanız, makine kendini korumak için kilitler ve herhangi bir aksiyon yapılmasına izin vermez. Bu aşama da servise başvurursunuz, küçük bir müdahale ile saat kendine getirilir ve kullanıcı uyarılır. :!:
En son Distributor tarafından 08 Kas 2012, 12:03 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Başarı gölgen olsun...
Kullanıcı avatarı
Distributor

Mesaj Remre » 08 Kas 2012, 11:59

Güzel paylaşım. Teşekkürler :champ:
Eski kullanıcı adı: e155159
Kullanıcı avatarı
Remre

Mesaj Baran » 08 Kas 2012, 12:12

Günlük hayatta benım yaklaşımım her mekanik manuel parcanın otomatik yada elektronik parcalara göre daha uzun ömürlü olduğu yönündedir fakat nedense saatlerde bana tam tersi izlenimi verdi.Kurmalı bir saat otomatik bir saate göre ömür olarak dahamı dayanıksızdır yoksa bunlar tamamen benım sacmalamammıdır :D
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj vmetin » 08 Kas 2012, 12:14

2 :lol:
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj Distributor » 08 Kas 2012, 12:14

seRxx yazdı:Beyler benim 2 haftadır şikayetim var ama dile getirmeye korkuyorum :D Benim TSF SE'yi kurarken bazı yerlerde düzenli periyotta azcık zorlanmalar oluyor :roll:

Serkan diş atlama ve gelecekte ki ufak bir sıkıntının habercisi olabilir, dikkat et derim :shock: ve varsa güvendiğin bir usta saati bir göster... :!:
Başarı gölgen olsun...
Kullanıcı avatarı
Distributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 65 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners