Arkadaşlar günaydın, yorumları okudum ve kısa kısa açıklamalar yapmakta fayda olduğunu görüyorum.
1. Madde için zorunluluktur iddiasında değilim, fark ettiyseniz 10 tur kadar dedim, bunun manası saati tam olarak kurmak değil, sadece, gece boşalmış olan rezervi biraz destekleyerek, saatin performansını korumak (tıpkı rampada arabayı 4 ten 3 e çekmek gibi bir durum). Yanda görmüş olduğunuz saatte Trust Index var

bu fonksiyon saatin ileri mi yoksa geri mi kaldığını kullanıcısına işaret eder. Bu aşama da kendi sattığım marka olduğu için, eğitiminde şu bilgiyi aldım. Eğer saat'in deposu boşalıyorsa, saat tork kaybettiği için geri kalma eğilimine girer, eğer saatin güç deposu tam doluysa, saat aşırı tork yüklü olduğu için ileri gitme eğilimine girer, gün ,içerisinde saat kol hareketlerine ve yer çekimi etkisine göre bazen ileri gider, bazen de geri kalır ve kullanıcısı bunu çok fazla hissetmez. Bu maddenin faydalarını, uzun dönemde göreceğimizi de unutmayalım lütfen. Saat'in, her gün elle kurulması, saati bozar aga, anlayışı da benim tecrübelerimle örtüşmüyor maalesef. Yok ben illa kurmam ne olacak ki, derseniz hiç bir şey olamayabilir, sonuçta makineler her gün gelişiyor belki bu söylediğimiz madde bir kaç sene sonra geçersiz kalabilir. son tahlilde saatinizi sabahları elle desteklemenizi tavsiye ederim olmadı winder alın kurtulun dilimden

Diğer bir konu saatin güç göstergesi yoksa nereye kadar kurulduğunun görülememesi, bu noktada bir çok makine üreticisi saati bu durumdan korumak için bir kilit mekanizması geliştirmiştir. Eğer saatinizi aşırı sıkıştırırsanız, makine kendini korumak için kilitler ve herhangi bir aksiyon yapılmasına izin vermez. Bu aşama da servise başvurursunuz, küçük bir müdahale ile saat kendine getirilir ve kullanıcı uyarılır.

Başarı gölgen olsun...