Saatin mekanizması 7T62. Seiko'nun senelerdir çeşitli sınıflardaki saatlerinde kullandığı, benim de defalarca kullandığım bir mekanizma. Pili 3 sene gider diyor ancak bir saatimde 6 sene gitmişti.
Alarm yahut ikinci bir saat olarak kullanabildiğiniz subdial'ı, 4 konumunda konumlandırılmış takvimi, kömür siyahı dial ve TiCN çizilmez bezeli ile çok yakışıklı. Bezel etrafındaki ince metal çerçeve ise gerçekten güzel görünüyor.
Bu saatte azınsanmayacak şekilde Carrera'dan esinlenilmiş. Kollar onadaki gibi önde ve belirgin, bilezik çok benziyor. Chrono düğmeleri de esinlenilmiş ancak, hepsinde tamamen kopyalamak yerine kendi stillerini uygulamışlar. Yandan görünüme, bileziğin kasayla birleşimine be düğmelere dikkat edin. Fotoğraflar gerçekten bu saati anlatmıyor, bilekte çok yakışıklı duruyor.
Bilezik tamamen bağımsız baklalardan oluşmuyor, bir de çizgileri öyle başarılı yapılmış ki bunu ayırmak mümkün değil. Carrera bezeline benziyor ancak parlak şeritler yan baklalarda değil ortada. Bir orta, iki yan üste bağlı. Bilezik çok başarılı ve rahat. Toka bildiğiniz küçük kafalı, düğmeli(en sevdiğim), kullanımı çok kolay ve kesme çelikten. Bileziğin kasayla birleşim noktaları da tabii ki kıvırma değil. Çok kaslı görünüyor ve birleşimleri de kusursuz.
Dial'da saniye, alarm, ve dakika subdial'ların etrafının krom çerçeveli olması müthiş. Kollar beyaz ve kırmızı olarak kullanılmış ve okumayı çok kolaylaştırıyor.
TiCN bezele yeniden değineyim çünkü bu bezel şimdiye kadar bu şekilde dizayn edilmiş benzerleri içerisinde vitrinlerde, fotolarda gördüğüm en iyi takometre bezel. Mesela Carrera'lardaki bunun yanında çok sönük kalıyor. İnanmayan gitsin gözü ile görsün. Mekanik saat olması yanısıra Carrera'ya o paralar vermeye kesinlikle değmez. Biliyorsunuz Caliber S almaya niyetlenmiştim, çok şükür bu saati buldum, gördüm.Fazlası var, eksiği yok. Bunu okuyan almadın, kötülüyorsun diye düşünebilir ancak, çok samimiyim. Çok yorumlar yazdım, kötüyse kötüsünü, iyiyse iyisini de yazdım kullandığım aldığım saatlerin.
Tam istediğim gibi bir saat oldu, doğrusu çok mutluyum, iyi günlerde inşallah.

"Money has no owners, has spenders". -Omar