TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Sportura SNAE69P1 Kutu Açılışı

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Seiko Sportura SNAE69P1 Kutu Açılışı

Mesaj ZubFB » 06 Kas 2012, 19:24

hayırlı uğurlu olsun.
Kullanıcı avatarı
ZubFB

Mesaj Baran » 06 Kas 2012, 19:58

Sportura seviyoruz :champ:
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Drago » 06 Kas 2012, 20:12

Çok güzel..hayırlı olsun... :champ:
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj Tolgi06 » 07 Kas 2012, 02:14

Güzel günlerde kullan fsinan :champ:
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj fsinan » 08 Kas 2012, 19:31

Evet saatimiz geldi, birkaç fotoyu yeni kullanmaya başladığım Turkcell T30 makine ile çektim, Lumix'in pili bitmiş, bunlar aperatif olsun, size güzel bir inceleme yapıcam. Çünkü bu saatin bu incelemeden sonra çok müşterisi olacağına inanıyorum.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj necati » 08 Kas 2012, 19:33

Bende dükkanda sporturanın küçük kadranları mavi olanını beğenmiştim. Kendini gösteren şık bir saat. Güle güle kullanın :champ:
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj fsinan » 08 Kas 2012, 21:50

Saatin mekanizması 7T62. Seiko'nun senelerdir çeşitli sınıflardaki saatlerinde kullandığı, benim de defalarca kullandığım bir mekanizma. Pili 3 sene gider diyor ancak bir saatimde 6 sene gitmişti.

Alarm yahut ikinci bir saat olarak kullanabildiğiniz subdial'ı, 4 konumunda konumlandırılmış takvimi, kömür siyahı dial ve TiCN çizilmez bezeli ile çok yakışıklı. Bezel etrafındaki ince metal çerçeve ise gerçekten güzel görünüyor.

Bu saatte azınsanmayacak şekilde Carrera'dan esinlenilmiş. Kollar onadaki gibi önde ve belirgin, bilezik çok benziyor. Chrono düğmeleri de esinlenilmiş ancak, hepsinde tamamen kopyalamak yerine kendi stillerini uygulamışlar. Yandan görünüme, bileziğin kasayla birleşimine be düğmelere dikkat edin. Fotoğraflar gerçekten bu saati anlatmıyor, bilekte çok yakışıklı duruyor.

Bilezik tamamen bağımsız baklalardan oluşmuyor, bir de çizgileri öyle başarılı yapılmış ki bunu ayırmak mümkün değil. Carrera bezeline benziyor ancak parlak şeritler yan baklalarda değil ortada. Bir orta, iki yan üste bağlı. Bilezik çok başarılı ve rahat. Toka bildiğiniz küçük kafalı, düğmeli(en sevdiğim), kullanımı çok kolay ve kesme çelikten. Bileziğin kasayla birleşim noktaları da tabii ki kıvırma değil. Çok kaslı görünüyor ve birleşimleri de kusursuz.

Dial'da saniye, alarm, ve dakika subdial'ların etrafının krom çerçeveli olması müthiş. Kollar beyaz ve kırmızı olarak kullanılmış ve okumayı çok kolaylaştırıyor.

TiCN bezele yeniden değineyim çünkü bu bezel şimdiye kadar bu şekilde dizayn edilmiş benzerleri içerisinde vitrinlerde, fotolarda gördüğüm en iyi takometre bezel. Mesela Carrera'lardaki bunun yanında çok sönük kalıyor. İnanmayan gitsin gözü ile görsün. Mekanik saat olması yanısıra Carrera'ya o paralar vermeye kesinlikle değmez. Biliyorsunuz Caliber S almaya niyetlenmiştim, çok şükür bu saati buldum, gördüm.Fazlası var, eksiği yok. Bunu okuyan almadın, kötülüyorsun diye düşünebilir ancak, çok samimiyim. Çok yorumlar yazdım, kötüyse kötüsünü, iyiyse iyisini de yazdım kullandığım aldığım saatlerin.

Tam istediğim gibi bir saat oldu, doğrusu çok mutluyum, iyi günlerde inşallah. ;)

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj SerkanGS » 08 Kas 2012, 21:59

Bilekte duruşu ve işçilikteki kalite harika :thumbup: iyi günlerde kullanın :champ:
Dedicated to Perfection / Eski Kullanıcı Adı Desertsun
Kullanıcı avatarı
SerkanGS

ÖncekiSonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 202 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners