TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kayış / Bilezik Danışma ve Bilgi Konusu

Saat Kayışları Hakkında Konuların Bulunduğu Bölüm

Re: Kayış ve Bilezik Danışma Konusu

Mesaj SeRxx » 29 Eki 2012, 13:23

Cengiz abi, ellerine saglık cok beğendim, gercek bir Handmade olmuş, dikişlerden seri üretim olmadıgı belli yani bir benzeri daha yok ;)

Bu arada kayışları test etmek icin sana yardımcı olabilirim :D
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Baran » 29 Eki 2012, 15:52

Konuyu şimdi gördüm abi eline sağlık bence ilk süet kayış için muthiş başarılı olmuş :thumbup: Doruğun dediği gibi normal deriyi zımparalamak suretiylede bir deneme yapılabilir.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj mlm » 29 Eki 2012, 15:55

Frax, Emre, Doruk, Serxx yorumlar ve beğeniler için teşekkürler :champ:

Aslında elimde çeşitli renklerde nispeten ince deriler var ama onları ikiye katladığımda bu sefer aşırı yumuşak oluyor, derinin yapısıyla alakalı belki de, araya başka birşey mi konmalı acaba bilmiyorum ama o ayarda deri bulamadım :)

Bu kullandığım derinin konforu gayet iyi, yumuşak olmaması gerektiği kadar sert, sert olmaması gerektiği kadar yumuşak, alırken baya bir araştırdım zaten :)

Kemeri bozarak kayış yapma konusunda şu videodan esinlendim;

Serkancım istediğin ölçüleri bildir, ne demek, derhal :D ;)

Eleştirilerinizin ve önerilerinizin devamını bekliyorum, galiba bu kayışı ben kullanacağım gibi, henüz satılabilecek nitelikte olmamış yorumlarınızdan anladığım kadarıyla :D

Barancım çok teşekkürler, beğenmene sevindim :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj mlm » 29 Eki 2012, 16:12

Mesela şu linkte bu arkadaşın yaptığı ve benim yaptığıma benzer bir model mevcut, 170 Dolar :D

http://www.dalucastraps.com/fuzzy-nip/

Resim
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj asymptote » 29 Eki 2012, 16:34

Mlm bu girişimini yürekten destekliyorum, bence gittikçe daha iyiye gidiyorsun. :thumbup: Ben de izlediğim başka bir videoda dikiş için geniş ağızlı bir mengenenin kullanıldığını görmüştüm, son derece pratik ve hata yapmayı önleyen bir uygulama gibi göründü bana. Sen de zaman içinde böyle bir aparat edinebilir ya da kendince uydurabilirsin.. :thumbup: Bu arada deri kayış için eski trenlerin deri koltuklarından çok iyi malzeme çıktığını okumuştum, bir araştırmak lazım belki bizde de bulunur.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Emre » 29 Eki 2012, 18:24

mlm, son günlerde saat kayışı işinin içerisine bir hayli girmiş birisi olarak herşeyin göründüğü gibi olmadığını söylemek isterim. Ama ilerleyişin oldukça başarılı.

Uzun zamandır daluca straps'in gidişini takip eden birisi olarak söyleyebilirim ki, şu sıralar "FINAL FINAL SALE (Dirt Cheap Prices On Remaining Straps)" adında bir kampanya başlattı Daniel :) kendisinin fiyatlandırma politikası baştan aşağı yanlış diyebilirim. Tam olarak hazır olmadan, internet sitesine yüklü bir yatırım yaptı, bunun satışları patlatacağını düşündü fakat yanıldı. Bunu da fiyatlarda damping yaparak telafi etmeye çalışıyor ki bu da mantıksız. Ben 6 ay önce benzer kayışları 100+ dolara almış olsam bir daha buradan hayatta alışveriş yapmazdım.

Gibi bir çok hikaye :) zamanı geldiğinde bir çok şeyden siz forumdaki dostlarımı haberdar edeceğim önce bir hazır olayım ;)
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj zfr » 29 Eki 2012, 18:31

Mlm, emeğine sağlık giderek çok daha güzel işler çıkartıyosun... :champ:
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

Mesaj mlm » 29 Eki 2012, 19:21

Asymptote bahsettiğin dikiş aparatını ben de bir videoda görmüştüm, işimi kolaylaştıracağı kesin ;) Tren koltuğundan çıkma deri, çok zor be abi :D

Emre teşekkürler, fiyat konusunu abartmama konusunda haklısın, kullanılan malzeme, verilen el emeği ve harcanan zaman sonrasında istenen rakamın hasıl olan yorgunluğu biraz olsun alması yeterli diye düşünüyorum :) Kayış işinle ilgili paylaşımlarını da bekliyorum :champ:

Zafer hocam çok teşekkürler :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Kayışları - Watch Straps

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 58 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners