TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Koleksiyonuna Başlamak İçin Hangi Saati Önerirsiniz?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Koleksiyona başlamak için hangi saati önerirsiniz?

Mesaj Frax » 06 Şub 2010, 01:32

Tag Heuer Carrera ama Seiko Ananta'da çok büyük indirim olursa (%75 gibi) o zaman Seiko Ananta :D
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj promise1907 » 06 Şub 2010, 01:42

kendi adıma tag'i bir başka marka ile kıyaslamam (VC PP... Gibi aşırı saatler hariç) o konuda partizanım. Ananta ile Seiko bence çağ atlamış, tamam "swiss made kültürünün" saat dünyasında farklı bir yeri var, inkar etmek mümkün değil.

Ama teknolojisi,işçiliğin kalitesi, görseli hiç hafife alınıp "sekio işte" denilip geçilecek gibi değil bence. bir saatin ikinci elini hiç düşünmedim bu güne kadar, belki de uçuk rakamlarla muhatap olmadığım içindir bilemiyorum. ama otomobil almıyorum sonuçta saatin ikinci elini neden düşüneyim.. insanların gözünde nasıl duracağı konusuna gelince, saati sadece kendin beğendiğin için almalısın diye düşünüyorum başkaları ne düşünecek diye değil. Kaldı ki bu ülkede tag heuer markasını duymamış milyonlarca insan var ama Seiko'yu Edirne den Ardahan a bilmeyen çıkmaz sanırım.. Bu bile bir Seiko kültürünün varlığını göstermez mi? ekonomik bir kültür ama yadsınamaz bir gerçek. Sonuç olarak eğer swiss ya da bir marka'ya saplantınız yoksa ananta her saat için rakiptir. karar vermek zor...
Kullanıcı avatarı
promise1907

Mesaj padcom » 06 Şub 2010, 01:56

değerli fikirlerini beyan eden tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Fakat öyle bir durumki seiko premiere,tissot t-touch ve seiko velature serisine sahip bir insan olarak bir tag heuer sahibi olmak istedim.benim kastetmiş olduğum saatçi arkadaşım var saatlerimi aldıktan sonra bazen sıkkınlık veya değişkenlik ihtiyacı duymamdan dolayı değiştiriyorum.hepverdiklerim 2.el aldıklarım sıfır oluyor.acaba diyorumki carrera'yı alırsam bu saatte marka ve prestij içerdiği içer taparmıyım yoksa diğer saatler gibi bir normalleşme olurmu benim için hiç daha önce tag kullanmadığım için??
Kullanıcı avatarı
padcom

Mesaj Clk » 06 Şub 2010, 01:59

Ananta olayinin altinda yatan stratejiyi kisaca bir iki mesaj önce dile getirmistim simdi daha detaylandirayim.

Seiko Grand Seiko serisi ile Isvicreli rakiplerine gercek anlamda rakipleri coktan cikartti ve satiyor. Hatta kendisini ispatlayabilmek icin bir adim daha öteye gecip COSC toleranslarindan daha zor sartlarda saatlerini deniyor. Yalniz problem marka imajindan dolayi Seiko saatlere 4000 ile 10.000 Euro arasinda fiyati avrupada soramayacak olmasi. Bir taraftan özellikle Japonya ve özel secilmis ülkelerde Grand Seiko ile pazar sansini denerken diger taraftan Ananta ile özellikle avrupadaki imajini degistirmeye calisiyor. Eger bu strateji tutarsa ki bu tamamen anantaya bagli o zaman Grand Seikoya dünya kapilari acilacak.

Hemen hatirlatalim 1970 yilinda seikonun taninirligi %10-20 arasinda iken iki sene icerisinde bunu %50 ye 10 sene icerisinde de %80'in üzerine cikartmayi basarmis. Bugün ise Seikoyu tanimayan yoktur diye tahmin ediyorum. Demek istedigim, Seiko hicbir adimini afaki atmiyor. Hersey gelecek icin planlanmis. Zaten bircok ananta serisinin limitli olmasida bunun göstergesi. Seiko para ile yada satis rakamlari ile degil, sadece gelecekte ki imaji ile ilgileniyor.

Bu konu ile ilgili dergiden alinan yazi ve Grand Seikonun ölcüm toleranslari ile ilgili bilgiye asagidaki linkten ulasabilirsiniz.

viewtopic.php?f=12&t=1612&p=12490&hilit=cosc+rakip#p12490
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj padcom » 06 Şub 2010, 02:09

burada amaç ne olmalı klasikleşmiş tag carreramı yoksa prestijler kulubüne ananta ile girmek isteyen seikomu?
Kullanıcı avatarı
padcom

Mesaj Clk » 06 Şub 2010, 02:21

Bence bu fiyat klasmaninda Seiko icin biraz daha beklemek lazim. Sonucta Ananta ciddi bir ilgi ile karsilasti ama bir o kadarda elestri topladi. (dizayn, karater v.s.) Eger dediginiz gibi zaman icerisinde saatten soguyup baska bir saat ile degistirmek istiyorsaniz en iyi secenek Tag Heuer ilk etapta.

Ben kendimden örnek vereyim. Benim kendi capinda bir koleksiyonum var ve mekanik saatlerimin her biri (Datejust haric) koleksiyon özelligi tasiyan saatler. datejust ise bugün en kolay satilabilecek saatler listesinin basinda geliyor. Dün Bond ile aramizda böyle bir konusma gecti. Biz cebi cüzdana kücük gelen insanlar degiliz (en azindan ben degilim) dolayisi ile bir saat alirken her zaman yarini düsünmek zorundayim. Hayat her zaman inisler ve cikislar ile doludur yada yarin zevklerimiz degisebilir o zaman geldiginde elimde 5000 Euroluk ama 5 para etmez bir saat ile kalmak istemem.

Promise1907'nin verdigi örnekten yola cikarsak araba almiyorsunuz ama sonucta bir deger aliyorsunuz. Saat sadece kullanilip atilacak yada kenara konulacak birsey degildir. Saatler jenerasyonlar arasinda köprü olusturabilecek bir kültür hazinesidir. Bizantolog arkadasimiz 70 yillarin Tissot saatini halen zevkle takmakta ve oglu ile bu zevki paylasmaktadir. Olaya bu birde bu pencereden bakarsak belki sonucta daha farkli noktalara cikabiliriz.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj padcom » 06 Şub 2010, 02:33

sayın clk,

Vermiş olduğunuz bilgilerin benim için ve forum üyeleri için çok değerli olduğunu düşünüyorum ve katkılarınız için teşekkür ediyorum..tag grand carrera çok iyi bir model ama çok yüksek değerlerde satılıyor keza carrera bile hatırı sayılır bir ücretken sanırım herkes öyle bir tercih yapması gerektiğinde sanırım carrerayı tercih ediyor.
Kullanıcı avatarı
padcom

Mesaj bizantolog » 06 Şub 2010, 10:10

Seiko'yu çok sevdiğim bilinir, ancak eleştirilerimi de esirgemem.

Ananta mekanizma olarak beğendiğim ve İsviçre saatçiliğine örnek olacak bir yapıda iken, yani mazruf güzel iken, zarf beklentileri karşılamıyor maalesef. Saatin elbisesi içindeki bedene göre değil bence, makinenin sesi başka, görünen saatin sesi başka.

Mutlaka Tag ile Seiko arasında bir seçim yapmak zorunda mıyız?

Omega var, Oris var, Maurice Lacroix var, Ebel var, Eterna var...
Kullanıcı avatarı
bizantolog

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 157 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners