Ananta olayinin altinda yatan stratejiyi kisaca bir iki mesaj önce dile getirmistim simdi daha detaylandirayim.
Seiko Grand Seiko serisi ile Isvicreli rakiplerine gercek anlamda rakipleri coktan cikartti ve satiyor. Hatta kendisini ispatlayabilmek icin bir adim daha öteye gecip COSC toleranslarindan daha zor sartlarda saatlerini deniyor. Yalniz problem marka imajindan dolayi Seiko saatlere 4000 ile 10.000 Euro arasinda fiyati avrupada soramayacak olmasi. Bir taraftan özellikle Japonya ve özel secilmis ülkelerde Grand Seiko ile pazar sansini denerken diger taraftan Ananta ile özellikle avrupadaki imajini degistirmeye calisiyor. Eger bu strateji tutarsa ki bu tamamen anantaya bagli o zaman Grand Seikoya dünya kapilari acilacak.
Hemen hatirlatalim 1970 yilinda seikonun taninirligi %10-20 arasinda iken iki sene icerisinde bunu %50 ye 10 sene icerisinde de %80'in üzerine cikartmayi basarmis. Bugün ise Seikoyu tanimayan yoktur diye tahmin ediyorum. Demek istedigim, Seiko hicbir adimini afaki atmiyor. Hersey gelecek icin planlanmis. Zaten bircok ananta serisinin limitli olmasida bunun göstergesi. Seiko para ile yada satis rakamlari ile degil, sadece gelecekte ki imaji ile ilgileniyor.
Bu konu ile ilgili dergiden alinan yazi ve Grand Seikonun ölcüm toleranslari ile ilgili bilgiye asagidaki linkten ulasabilirsiniz.
viewtopic.php?f=12&t=1612&p=12490&hilit=cosc+rakip#p12490
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...