TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fotoğraflarımız

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Fotoğraflarımız

Mesaj Scubat » 08 Eyl 2012, 19:03

Miriel, sahane yerlere gitmissin ama fotoğrafların çoğunda odaklama hatası var, bulaniklik o yüzden...belki otomatik odaklama yaptığın için böyle...odaklamaya manuel yap istersen, nerenin net nerenin bulanık olacağına sen karar vermiş olursun kamera değil...
Kullanıcı avatarı
Scubat

Mesaj Miriel » 08 Eyl 2012, 19:08

Scubat yazdı:Miriel, sahane yerlere gitmissin ama fotoğrafların çoğunda odaklama hatası var, bulaniklik o yüzden...belki otomatik odaklama yaptığın için böyle...odaklamaya manuel yap istersen, nerenin net nerenin bulanık olacağına sen karar vermiş olursun kamera değil...

Son eklediğim fotoğraflar ilk bu işe merak saldığım zamanlar o yüzden böyle hatalar var sondan 4. fotoğrafta ki bulanıklığı sonradan farkettim son eklediğim fotoğraf ise hareket halinde olduğum için yavaş yavaş daha iyi olacağım :champ:

Ekleme: Son eklediklerimi beğenmediğim için kaldırdım.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj Scubat » 08 Eyl 2012, 19:36

Miriel yazdı:
Scubat yazdı:Miriel, sahane yerlere gitmissin ama fotoğrafların çoğunda odaklama hatası var, bulaniklik o yüzden...belki otomatik odaklama yaptığın için böyle...odaklamaya manuel yap istersen, nerenin net nerenin bulanık olacağına sen karar vermiş olursun kamera değil...

Son eklediğim fotoğraflar ilk bu işe merak saldığım zamanlar o yüzden böyle hatalar var sondan 4. fotoğrafta ki bulanıklığı sonradan farkettim son eklediğim fotoğraf ise hareket halinde olduğum için yavaş yavaş daha iyi olacağım :champ:

Kamera ne kullanıyorsun?
Kullanıcı avatarı
Scubat

Mesaj Miriel » 08 Eyl 2012, 19:42

Scubat yazdı:
Miriel yazdı:

Kamera ne kullanıyorsun?

Canon d500
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj Miriel » 08 Eyl 2012, 19:59

NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj Miriel » 08 Eyl 2012, 20:28

Resim

Arkadaşlar böyle bir fotoğraf için bulb modunda ne kadar süre çekim yapmak gerekir?
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj fbolukbas » 08 Eyl 2012, 22:22

mrbars yazdı:photoshop öğrenmeye çalışırken arşivde kalmış 2 kare. fotolar ve fotoşok benden.

mrbars :thumbup: Araçlara daha yakın kareler de vardır umarım..

asymptote yazdı:İlk fotoğrafta kullandığın fon kötü,

Evet Asymptote haklı, fotoğrafcılıkla sarı ve lacivert fon tercih ediliyor :)
saatli fotoğraflarında kadrajın gene çok sıkışık olmuş, saat aşağı sınıra sıfır. onu yerine bir ölçek :) aşağıdan, 2 ölçek de yukardan boşluk bıraksan daha iyi olur bence.
Akarsuyun olduğu fotoğrafına gelince, diyafram öncelikli çekmişsin ve bilinçsizce diyafram değeri F 20 olmuş, bu sepeble ışık az gelmiş bukadar ışığın olduğu ortamda üstelik, dolayısı ile perde hızı titreme için çok riskli bir değere düşmüş (1/10) sonucunda da el titremesi sonucu netlikten olmuşsun.

Dostlar şu kuşlara yaklaşmanın bir yolu yok mu?
18-55 gibi bir lens kuş için ya da ay, uçak için çok kısa kalıyor. Balkon gibi yakın bir mesafeden güvercin gibi nispeten büyük bir kuşu gene de çekebilirsin. Ama kamufle olup sabırla gelmelerini bekliceksin. Uçarken çektiklerinde doğal olarak küçük kalmış. Uçan kuşları yakından yani teleobjektifle açı çok daraldığı için çekmek o kadar zorki tahmin bile edemezsin. Tele alsan bile ilk başlarda aklından bile geçirme..

TSF:Space Odessey başlığı ne oldu? Ben de ilgilenemedim (daha çok belgesel izlemem gerekecek :) Asymtote'unda vakti olmadı sanırım. Hazırlık yapıp açalım istiyordu.

bulb modunda ne kadar süre çekim yapmak gerekir?
Exif bilgisine göre, bu fotoğraf bir saat pozlanmış.. (dijital makinelerde sensörün ısınmasından dolayı uzun süre pozlama sıkıntı olabiliyor diye biliyorum, emin olmamakla birlikte 1 saat riskli bir süre olabilir)
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj Miriel » 09 Eyl 2012, 19:50

Teşekkürler fbolukbas.

Neyse o zaman uzak objelerden şu an için vazgeçiyorum.

Bulb Modu: Biraz araştırdım sensörün ısınmaması için soğuk bir kış gecesinde düşük iso ve düşük diyafram ile çekim yapılması gerektiği yazıyordu. Ayrıca 18-55 bir lens ile bu çekim yapılabilirmiş.

Akarsu fotoğrafı: O fotoğrafı otomatik modların biriyle çektim diye hatırlıyorum ama...
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners