TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Fotoraflar覺m覺z

Genel Yaam Stili Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: Fotoraflar覺m覺z

Mesaj Scubat » 08 Eyl 2012, 19:03

Miriel, sahane yerlere gitmissin ama fotoraflar覺n 癟ounda odaklama hatas覺 var, bulaniklik o y羹zden...belki otomatik odaklama yapt覺覺n i癟in b繹yle...odaklamaya manuel yap istersen, nerenin net nerenin bulan覺k olaca覺na sen karar vermi olursun kamera deil...
Kullan覺c覺 avatar覺
Scubat

Kay覺t: 11 ub 2012, 23:54

Mesaj Miriel » 08 Eyl 2012, 19:08

Scubat yazd覺:Miriel, sahane yerlere gitmissin ama fotoraflar覺n 癟ounda odaklama hatas覺 var, bulaniklik o y羹zden...belki otomatik odaklama yapt覺覺n i癟in b繹yle...odaklamaya manuel yap istersen, nerenin net nerenin bulan覺k olaca覺na sen karar vermi olursun kamera deil...

Son eklediim fotoraflar ilk bu ie merak sald覺覺m zamanlar o y羹zden b繹yle hatalar var sondan 4. fotorafta ki bulan覺kl覺覺 sonradan farkettim son eklediim fotoraf ise hareket halinde olduum i癟in yava yava daha iyi olaca覺m :champ:

Ekleme: Son eklediklerimi beenmediim i癟in kald覺rd覺m.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Kay覺t: 03 Au 2011, 20:08

Mesaj Scubat » 08 Eyl 2012, 19:36

Miriel yazd覺:
Scubat yazd覺:Miriel, sahane yerlere gitmissin ama fotoraflar覺n 癟ounda odaklama hatas覺 var, bulaniklik o y羹zden...belki otomatik odaklama yapt覺覺n i癟in b繹yle...odaklamaya manuel yap istersen, nerenin net nerenin bulan覺k olaca覺na sen karar vermi olursun kamera deil...

Son eklediim fotoraflar ilk bu ie merak sald覺覺m zamanlar o y羹zden b繹yle hatalar var sondan 4. fotorafta ki bulan覺kl覺覺 sonradan farkettim son eklediim fotoraf ise hareket halinde olduum i癟in yava yava daha iyi olaca覺m :champ:

Kamera ne kullan覺yorsun?
Kullan覺c覺 avatar覺
Scubat

Kay覺t: 11 ub 2012, 23:54

Mesaj Miriel » 08 Eyl 2012, 19:42

Scubat yazd覺:
Miriel yazd覺:

Kamera ne kullan覺yorsun?

Canon d500
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Mesaj Miriel » 08 Eyl 2012, 19:59

NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Mesaj Miriel » 08 Eyl 2012, 20:28

Resim

Arkadalar b繹yle bir fotoraf i癟in bulb modunda ne kadar s羹re 癟ekim yapmak gerekir?
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Mesaj fbolukbas » 08 Eyl 2012, 22:22

mrbars yazd覺:photoshop 繹renmeye 癟al覺覺rken arivde kalm覺 2 kare. fotolar ve fotook benden.

mrbars :thumbup: Ara癟lara daha yak覺n kareler de vard覺r umar覺m..

asymptote yazd覺:襤lk fotorafta kulland覺覺n fon k繹t羹,

Evet Asymptote hakl覺, fotorafc覺l覺kla sar覺 ve lacivert fon tercih ediliyor :)
saatli fotoraflar覺nda kadraj覺n gene 癟ok s覺k覺覺k olmu, saat aa覺 s覺n覺ra s覺f覺r. onu yerine bir 繹l癟ek :) aa覺dan, 2 繹l癟ek de yukardan boluk b覺raksan daha iyi olur bence.
Akarsuyun olduu fotoraf覺na gelince, diyafram 繹ncelikli 癟ekmisin ve bilin癟sizce diyafram deeri F 20 olmu, bu sepeble 覺覺k az gelmi bukadar 覺覺覺n olduu ortamda 羹stelik, dolay覺s覺 ile perde h覺z覺 titreme i癟in 癟ok riskli bir deere d羹m羹 (1/10) sonucunda da el titremesi sonucu netlikten olmusun.

Dostlar u kulara yaklaman覺n bir yolu yok mu?
18-55 gibi bir lens ku i癟in ya da ay, u癟ak i癟in 癟ok k覺sa kal覺yor. Balkon gibi yak覺n bir mesafeden g羹vercin gibi nispeten b羹y羹k bir kuu gene de 癟ekebilirsin. Ama kamufle olup sab覺rla gelmelerini bekliceksin. U癟arken 癟ektiklerinde doal olarak k羹癟羹k kalm覺. U癟an kular覺 yak覺ndan yani teleobjektifle a癟覺 癟ok darald覺覺 i癟in 癟ekmek o kadar zorki tahmin bile edemezsin. Tele alsan bile ilk balarda akl覺ndan bile ge癟irme..

TSF:Space Odessey bal覺覺 ne oldu? Ben de ilgilenemedim (daha 癟ok belgesel izlemem gerekecek :) Asymtote'unda vakti olmad覺 san覺r覺m. Haz覺rl覺k yap覺p a癟al覺m istiyordu.

bulb modunda ne kadar s羹re 癟ekim yapmak gerekir?
Exif bilgisine g繹re, bu fotoraf bir saat pozlanm覺.. (dijital makinelerde sens繹r羹n 覺s覺nmas覺ndan dolay覺 uzun s羹re pozlama s覺k覺nt覺 olabiliyor diye biliyorum, emin olmamakla birlikte 1 saat riskli bir s羹re olabilir)
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

Kay覺t: 11 Mar 2010, 11:23

Mesaj Miriel » 09 Eyl 2012, 19:50

Teekk羹rler fbolukbas.

Neyse o zaman uzak objelerden u an i癟in vazge癟iyorum.

Bulb Modu: Biraz arat覺rd覺m sens繹r羹n 覺s覺nmamas覺 i癟in souk bir k覺 gecesinde d羹羹k iso ve d羹羹k diyafram ile 癟ekim yap覺lmas覺 gerektii yaz覺yordu. Ayr覺ca 18-55 bir lens ile bu 癟ekim yap覺labilirmi.

Akarsu fotoraf覺: O fotoraf覺 otomatik modlar覺n biriyle 癟ektim diye hat覺rl覺yorum ama...
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

ncekiSonraki

D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 11 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners