TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Ananta Automatic Chronograph SRQ003J

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Seiko Ananta Automatic Chronograph SRQ003J

Mesaj DenizKSK » 05 Eyl 2012, 12:27

sedir yazdı:Şimdi konuyu kirletmek riski ve pahasına DenizKSK'nın (muhtemelen sırada başkaları da vardır) desteğini görünce biraz daha açılabilirim.
İşin doğrusu Rolex'e negatif yaklaşmıyorum. Daytona ve Milgauss gibi modelleri benim de ilgimi çekiyor. Ama ulaşabilir durumda değilim. Önce bunu söylemeliyim.
Fakat forumun eski kullanıcılarından biri olarak bir Omega Speedmaster modeli görünce "just another Speedy" reaksiyonu, bir Submariner görünce "muhteşem seçim, bundan iyisi olamazdı" tarzında yorumlar birbiri ardına geliyor. Bu durumda biraz fazla "Rolexofilik", "Rolexomanik", "Rolexotropik" olduğumuzu düşünmeden edemiyorum.
(Kullandığım bu kelimeler tıbbi terimlerden benzetme olup, fazla seven, fazla ilgi duyan anlamına kelimeler)
Arkadaşların şimdiye kadarki genel yaklaşımımın kimseyi kırıcı amaçlı olmadığını bildiklerini düşünerek bu satırları yazdığımı, beni hoş göreceklerini düşünüyor ve bekliyorum.
Konunun uzayan bir Rolex polemiğine girmemesi dileğiyle saygı ve sevgiler
.

Sedir hocam, yazdıklarınıza aynen katılmakla birlikte Rolex markasından beğendiğim ve ilgi duyduğum modellerin sadece 2 adet ile Milgauss GV ve DSSD olduğunu da ekler, Rolex'e tamamen karşı yada soğuk olmadığımı da belirtirim.
Bu iki model haricinde o marka ilgimi çekmiyor sadece.:thumbup:
"A Samurai always wears two swords."
Kullanıcı avatarı
DenizKSK

Mesaj sedir » 05 Eyl 2012, 13:01

Çok benzer şeyleri söylemişiz saten DenizKSK (Milgauss aynen, Daytona yerine DSSD). Onun için "aynen katılmakla beraber" demene bile gerek yokmuş.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Archimed » 05 Eyl 2012, 14:12

Önder yeni Ananta'nı iyi günlerde kullanmanı dilerim.

Submariner ayrı bir güzellik, ayrı bir hedeftir. Seiko Ananta ise apayrı bir güzelliktir. Her ikisini karşılaştırmak bence elma ve armutu karşılaştırmak gibidir. Sonuçta her ikisi de meyvedir, ancak farklı tadları ve yararları vardır.

Benim şahsen Grand Seiko almak gibi bir hayalim olmasa da; sitemizde en kısa zamanda bir Grand Seiko açılışının yapılmasını diliyorum.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj KKarakuş » 05 Eyl 2012, 14:17

önder ; Güzel günlerde güzel dakikaları göstersin , yeni saatiniz hayırlı olsun. Daha dün Katana'nın yapılış belgeselini izledikten sonra bu saati görmek çok hoşuma gitti.Bilekte de ayrı güzel durmuş :thumbup:
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj drk » 05 Eyl 2012, 14:23

Sedir hocam, speedmaster konusundaki eksikliği gidermek isterim izninizle. Omega speedmaster kesinlikle çok özel ve güzel bir saat. Tek sorun omeganın çok ufak değişikliklere onlarca farklı sınırlı üretim modelini üretmiş olması. Birkaç farklı versiyon olunca sınırlı üretim güzel bir durum ancak sakızdan çıkar gibi sınırlı versiyon olunca az sayıda üretimin bir manası kalmıyor, haliyle bizler için sadece bir başka speedy oluyor. Belki de ben yanlış anladım cümlenizi, bilemiyorum ancak forumda yakında submariner enflasyonu başlayacak gibi görünüyor :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj 2fast4u » 05 Eyl 2012, 15:43

epeydir yakuza gormemıstım :D hayırlı olsun cok guzel saat :thumbup:
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj serhat200 » 05 Eyl 2012, 18:54

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın :champ:
Kullanıcı avatarı
serhat200

Mesaj Emre » 05 Eyl 2012, 19:00

Rolex bende alerji yapiyor. Mecazi degil :D

Resim
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 202 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners