Baran yazdı:Tissot içinde 4000 lira cok bana göre.Dediğim gibi tercih zevk görüş meselesi tamamen.
Ben Baran'a tamamen katılıyorum. Bir Tissot kullanıcısı olarak da. Bence Tissot bütçesi azami 2000 Tl dir. Ama daha yeni kazık yemiş birisi olarak bir daha ikinci eli ve adam gibi servisi olmayan saate el sürmem.
Bu arada, asymptote, bilgi birikimini saygıyla karşılıyorum. Mutlaka haklısın ama bence de Certina imajı bakımından ve ikinci el sorunları nedeniyle bu rakamlara değer değil. Tabii 400-500 Tl ler sembolik kalıyor ama 7009 makineli Seiko 5 30 yıllık çalışmayla hala taş gibi.
buna karşılık üçkağıtçı saatçinin güya servis verdiği ETA makine çakar almaz tabanca gibi. Kurunca çalışıyor, sallayınca 12 saat rezerve sahip.
Ayrıca Rolex için saat bakımdan gelince ayrı bir başlık açacağım. Köln e teslim ettim. Servisin 6 hafta süreceğini söylediler. Rakam vergi dahil Türkiyedeki servis fiyatı. Vergiye Tax free uygulaması yok. Eğer tax free uygulamasına girseydi Köln deki kapsamlı resmi servis ücreti Türkiyeden %20 kadar ucuz. Adamlar saati adeta yeniden yapıyorlar. Tamamen sökülerek her detayı elden geçiriliyor. Ve İsviçre onaylı. Bir söylentiye göre de saati doğruca İsviçreye yollayarak bu işlemleri orada yaptıkları. Gerçi Almanlar bunu onaylamadı ama resmi garantisi yeterli. Yaptıkları işin detayını da buraya asacağım.
Türkiye de Rolex kullananlara önerim, eğer özel bir hatırası yoksa, 5 ila 7 sene doya doya kullanmaları ve tercihen azami 5 yıl içinde saati elden çıkartarak verecekleri servis ücretini eklemek suretiyle yenisini almaları. Tabii bu para kısıtlaması olmayanlar için.
Diğer kullanıcılar ise ya güvendikleri bir saat ustası bularak, tabii Rolex e özel takımları olan, ya da ıvır zıvırı göz ardı ederek kullanacak. Şahsen eğer bir Rolex açacak kadar ustalığım olsa ya da böyle usta olan bir arkadaşım bulunsa, eminim ki basit temizlik ve yağlamayla yıllarca sorunsuz kullanırsınız. Kim 300 metreye dalıyor? Ayrıca ben Rolex i deniz suyuna sokmadığıma göre zaten sorunda yok. Üstelik 32 sene hiç bakım yüzü görmeden ve contaları değiştirilmediği halde halen su geçirmez olan Seiko 5 in başarısı ortadayken....
Mekanik saatin böyle özel hali varken gelde Certina ya 5000 tl ver???
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein