TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forumda Neden Patek Philippe Sayısı Az?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumda neden hic Patek Philippe yok ?

Mesaj davinci » 03 Ağu 2012, 12:11

en önemlisi bütçe tabi ayrıca Patek kullanıcısının yaşı biraz yüksek burdaki katılımcılar daha çok saat heycanı olan gençlerden oluşuyor birde Herojd11 haklı Patek kullanıcısı kendini deşifre etmek istemiyor olabilir

Serdarfb, hocam sende Patek potansiyeli görüyorum ilk kutuyu açacaksın inşallah :D
Kullanıcı avatarı
davinci

Re: Forumda Neden Hiç Patek Philippe Yok ?

Mesaj AboveTheRim » 03 Ağu 2012, 12:42

Gözlemlediğim nedenler önem sırasına göre:

1. Patek'in 2. el değer kaybı 1 Rolex rahat getirir.
2. Das Kapital :D 4-5 saati bulunup onları ara ara değiştirmek bence de daha makul olanı. 1 PP alıp 4 Rolex elden çıkarınca günlük kullanımda o saatin kondisyonu hızla düşecektir. Yani saate ayrılan toplam bütçeler henüz PP veya IWC mystere gibi en üst düzey takaslarına hazır değil.
3. Ben Patek'ten önce Tourbillion bekliyorum bence daha sırası var :champ:
4. Sadece okuyucu olan çok ciddi bir kesim var. Onlardan halkı selamlamalarını istiyorum :lol:
5. Genel itibariyle yaşlar genç. Eminim büyük başkanlar kapmıştır bir Patek ama sadece okuyucular.

Bond başkan bilirse bilir 8-)
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj serdarfb » 03 Ağu 2012, 12:48

davinci yazdı: Serdarfb, hocam sende Patek potansiyeli görüyorum ilk kutuyu açacaksın inşallah :D

Yaş 41 , zamanı gelmiş tabi.. :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj serdarfb » 03 Ağu 2012, 13:03

AboveTheRim yazdı: Bond başkan bilirse bilir 8-)

Başkan sessizliğini koruyor. ;)
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj Bond » 03 Ağu 2012, 13:12

Seyahatteyim ondan pek yazamadım ;) Patek hakkında ise: forumda var paylaşılmıştı ama kullanıcı aktif değil artık. Cant'ın Nautilus Moon Phasei var, 2 modele daha sahipti sanırım. Daha pahalı saatler var gerçi paylaşılan forumda, birde elbette olupta yazmayanlar mevcut mutlaka.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj davinci » 03 Ağu 2012, 13:31

Patek kullanıcısı burda kesin vardır çünkü Patek'in sadece temsilcisi Tektaş'ın İstanbul avrupa yakasında 3 noktada satışı var, nişantaşı butiği yeni renove ettiler, burdan şu çıkıyor, çok potansiyel var Patek satılıyor.
Buarada bence enteresan bir bilgi, Tektaş; Patek, Breguet, AP, Chopard, Breitling, Kubik in Türkiye temsilcisi, beyaz saçlı kolunda genellikle Breguet rose Transatlantique olan işi çok iyi bilen biri vardı ben sahibi sanıyordum meğerse müdürüymüş, emekli olmuş firma merkezi Cenevre'de olan bir İsviçre firmasıymış, İsviçreli abi baba saatlerin Türkiye temsilciliklerini almış ;)
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj SeRxx » 03 Ağu 2012, 13:42

Bütçe çok önemli bir mevzu, sınırlayıcı etken ama bir kişinin saatlere ayıracağı paranın, sahip olduğu maddi potansiyelle doğrudan orantılı olduğunu düşünmüyorum. '' X miktar bütçem var ve ben bu X miktarın ne kadarını saatlere ayırabilirim ? '' sorusunun cevabında saklıdır her şey.

Forumda genelde saat markaların belli modellerine eğilim çok yüksek. Özellikle bir markanın tepesindeki yüksek fiyatlı modeller yerine; daha prestijli markanın, alt veya orta gruplarından saat tercih edilmektedir. Benim de düşüncem kesinlikle bu yönde ve bu hobiyi en az maddi kayıpla yürütmenin yollarından biri de budur.
Bunlara örnek olarak:

Tissot'un yüksek fiyatlı Chronograph modelleri yerine Longines-TagHeuer gibi markaların alt-orta grup ürünleri; Longines-Tag Heuer gibi markaların üst grup( Master Collection Gold-Grand Carrera gibi) ürünleri yerine Omega'nın alt veya orta grup ürünleri; Omega'nın DeVille vb. üst grup ürünleri yerine Rolex Panerai'ın alt-orta grup ürünleri tercih edilmektedir. Tabi bu örnekler PP, AP' e kadar götürülebilir.

Saat dünyasında hiçbir zaman kesin çizgiler yoktur, seçme özgürlüğü ve saygı ise her zaman olmalıdır.

Biraz konu dışına çıktım farkındayım ama asıl konumuza dönecek olursam: Her insanın saat zevkini ayakta tutan marka-modeller vardır. Şu an için benim saat zevkimi ayakta tutan Omega PO 8500 veya Rolex Sub. gibi modellerdir ama ben bu modelleri alma yerine; bu modellerin bütçesini birkaç saate vermenin daha mantklı olduğunu düşünmekteyim ki bu modellere sahip olduktan bir süre sonra ''bundan sonra ne alacağım ?'' , ''ne kullanacağım ?'' , '' bundan sonraki saate bütçeyi nasıl ayarlayacağım? '' gibi sorularla karmaşa yaşama ihtimalim çok yüksek olacaktır ve bu karmaşa saat zevkime sekte vuracaktır -->> Forumda çoğu kişinin Nautilus veya Jumbo bütçesinden daha fazla bütçeli koleksiyona sahip olmasına rağmen bu modelleri almamalarının bir nedenin de bu olduğunu düşünüyorum.

Temelde her saat aynı görevi yapmak için üretiliyor(zamanı göstermek). Bu hobiyi en az maddi kayıpla yürütmenin, hastalık seviyesinde değil de; eğlence-hobi seviyesinde yürütmenin en doğru şey olduğunu savunmaktayım ve her şeyin başının sağlık olduğunu da kesinlikle unutmamalıyız.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Archimed » 03 Ağu 2012, 18:09

Belki de PP ve VC beğenilerimize hitap etmek oldukça uzak. Zaten PP'in reklamında ne diyor? "Siz asla bir PP'i kullanmazsınız, (emanetçi sıfatıyla) bir sonraki nesil için muhafaza edersiniz".

İçin sızlamadan bir PP alabilecek durumda olsam bile; PP'e ayıracağım fonla bir Submariner + AP Royal Oak falan almayı tercih ederdim.

Kim bilir; belki de PP sahipleri bir şekilde kendilerinni ifşa etmek istemiyorlar.
Kullanıcı avatarı
Archimed

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 191 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners