TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Forumda Neden Patek Philippe Say覺s覺 Az?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumda neden hic Patek Philippe yok ?

Mesaj davinci » 03 Au 2012, 12:11

en 繹nemlisi b羹t癟e tabi ayr覺ca Patek kullan覺c覺s覺n覺n ya覺 biraz y羹ksek burdaki kat覺l覺mc覺lar daha 癟ok saat heycan覺 olan gen癟lerden oluuyor birde Herojd11 hakl覺 Patek kullan覺c覺s覺 kendini deifre etmek istemiyor olabilir

Serdarfb, hocam sende Patek potansiyeli g繹r羹yorum ilk kutuyu a癟acaks覺n inallah :D
Kullan覺c覺 avatar覺
davinci

Kay覺t: 07 May 2012, 21:21

Re: Forumda Neden Hi癟 Patek Philippe Yok ?

Mesaj AboveTheRim » 03 Au 2012, 12:42

G繹zlemlediim nedenler 繹nem s覺ras覺na g繹re:

1. Patek'in 2. el deer kayb覺 1 Rolex rahat getirir.
2. Das Kapital :D 4-5 saati bulunup onlar覺 ara ara deitirmek bence de daha makul olan覺. 1 PP al覺p 4 Rolex elden 癟覺kar覺nca g羹nl羹k kullan覺mda o saatin kondisyonu h覺zla d羹ecektir. Yani saate ayr覺lan toplam b羹t癟eler hen羹z PP veya IWC mystere gibi en 羹st d羹zey takaslar覺na haz覺r deil.
3. Ben Patek'ten 繹nce Tourbillion bekliyorum bence daha s覺ras覺 var :champ:
4. Sadece okuyucu olan 癟ok ciddi bir kesim var. Onlardan halk覺 selamlamalar覺n覺 istiyorum :lol:
5. Genel itibariyle yalar gen癟. Eminim b羹y羹k bakanlar kapm覺t覺r bir Patek ama sadece okuyucular.

Bond bakan bilirse bilir 8-)
Mutluluk baar覺ya, baar覺 ise zaman覺 deerlendirmeye bal覺d覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
AboveTheRim

Ya: 36
Kay覺t: 08 Kas 2011, 05:06

Mesaj serdarfb » 03 Au 2012, 12:48

davinci yazd覺: Serdarfb, hocam sende Patek potansiyeli g繹r羹yorum ilk kutuyu a癟acaks覺n inallah :D

Ya 41 , zaman覺 gelmi tabi.. :lol: :lol:
Kullan覺c覺 avatar覺
serdarfb

Ya: 54
Kay覺t: 17 Haz 2012, 18:26

Mesaj serdarfb » 03 Au 2012, 13:03

AboveTheRim yazd覺: Bond bakan bilirse bilir 8-)

Bakan sessizliini koruyor. ;)
Kullan覺c覺 avatar覺
serdarfb

Ya: 54
Kay覺t: 17 Haz 2012, 18:26

Mesaj Bond » 03 Au 2012, 13:12

Seyahatteyim ondan pek yazamad覺m ;) Patek hakk覺nda ise: forumda var payla覺lm覺t覺 ama kullan覺c覺 aktif deil art覺k. Cant'覺n Nautilus Moon Phasei var, 2 modele daha sahipti san覺r覺m. Daha pahal覺 saatler var ger癟i payla覺lan forumda, birde elbette olupta yazmayanlar mevcut mutlaka.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj davinci » 03 Au 2012, 13:31

Patek kullan覺c覺s覺 burda kesin vard覺r 癟羹nk羹 Patek'in sadece temsilcisi Tekta'覺n 襤stanbul avrupa yakas覺nda 3 noktada sat覺覺 var, nianta覺 butii yeni renove ettiler, burdan u 癟覺k覺yor, 癟ok potansiyel var Patek sat覺l覺yor.
Buarada bence enteresan bir bilgi, Tekta; Patek, Breguet, AP, Chopard, Breitling, Kubik in T羹rkiye temsilcisi, beyaz sa癟l覺 kolunda genellikle Breguet rose Transatlantique olan ii 癟ok iyi bilen biri vard覺 ben sahibi san覺yordum meerse m羹d羹r羹ym羹, emekli olmu firma merkezi Cenevre'de olan bir 襤svi癟re firmas覺ym覺, 襤svi癟reli abi baba saatlerin T羹rkiye temsilciliklerini alm覺 ;)
Kullan覺c覺 avatar覺
davinci

Kay覺t: 07 May 2012, 21:21

Mesaj SeRxx » 03 Au 2012, 13:42

B羹t癟e 癟ok 繹nemli bir mevzu, s覺n覺rlay覺c覺 etken ama bir kiinin saatlere ay覺raca覺 paran覺n, sahip olduu maddi potansiyelle dorudan orant覺l覺 olduunu d羹羹nm羹yorum. '' X miktar b羹t癟em var ve ben bu X miktar覺n ne kadar覺n覺 saatlere ay覺rabilirim ? '' sorusunun cevab覺nda sakl覺d覺r her ey.

Forumda genelde saat markalar覺n belli modellerine eilim 癟ok y羹ksek. zellikle bir markan覺n tepesindeki y羹ksek fiyatl覺 modeller yerine; daha prestijli markan覺n, alt veya orta gruplar覺ndan saat tercih edilmektedir. Benim de d羹羹ncem kesinlikle bu y繹nde ve bu hobiyi en az maddi kay覺pla y羹r羹tmenin yollar覺ndan biri de budur.
Bunlara 繹rnek olarak:

Tissot'un y羹ksek fiyatl覺 Chronograph modelleri yerine Longines-TagHeuer gibi markalar覺n alt-orta grup 羹r羹nleri; Longines-Tag Heuer gibi markalar覺n 羹st grup( Master Collection Gold-Grand Carrera gibi) 羹r羹nleri yerine Omega'n覺n alt veya orta grup 羹r羹nleri; Omega'n覺n DeVille vb. 羹st grup 羹r羹nleri yerine Rolex Panerai'覺n alt-orta grup 羹r羹nleri tercih edilmektedir. Tabi bu 繹rnekler PP, AP' e kadar g繹t羹r羹lebilir.

Saat d羹nyas覺nda hi癟bir zaman kesin 癟izgiler yoktur, se癟me 繹zg羹rl羹羹 ve sayg覺 ise her zaman olmal覺d覺r.

Biraz konu d覺覺na 癟覺kt覺m fark覺nday覺m ama as覺l konumuza d繹necek olursam: Her insan覺n saat zevkini ayakta tutan marka-modeller vard覺r. u an i癟in benim saat zevkimi ayakta tutan Omega PO 8500 veya Rolex Sub. gibi modellerdir ama ben bu modelleri alma yerine; bu modellerin b羹t癟esini birka癟 saate vermenin daha mantkl覺 olduunu d羹羹nmekteyim ki bu modellere sahip olduktan bir s羹re sonra ''bundan sonra ne alaca覺m ?'' , ''ne kullanaca覺m ?'' , '' bundan sonraki saate b羹t癟eyi nas覺l ayarlayaca覺m? '' gibi sorularla karmaa yaama ihtimalim 癟ok y羹ksek olacakt覺r ve bu karmaa saat zevkime sekte vuracakt覺r -->> Forumda 癟ou kiinin Nautilus veya Jumbo b羹t癟esinden daha fazla b羹t癟eli koleksiyona sahip olmas覺na ramen bu modelleri almamalar覺n覺n bir nedenin de bu olduunu d羹羹n羹yorum.

Temelde her saat ayn覺 g繹revi yapmak i癟in 羹retiliyor(zaman覺 g繹stermek). Bu hobiyi en az maddi kay覺pla y羹r羹tmenin, hastal覺k seviyesinde deil de; elence-hobi seviyesinde y羹r羹tmenin en doru ey olduunu savunmaktay覺m ve her eyin ba覺n覺n sal覺k olduunu da kesinlikle unutmamal覺y覺z.
Kullan覺c覺 avatar覺
SeRxx

Ya: 38
Kay覺t: 01 Nis 2011, 22:39

Mesaj Archimed » 03 Au 2012, 18:09

Belki de PP ve VC beenilerimize hitap etmek olduk癟a uzak. Zaten PP'in reklam覺nda ne diyor? "Siz asla bir PP'i kullanmazs覺n覺z, (emanet癟i s覺fat覺yla) bir sonraki nesil i癟in muhafaza edersiniz".

襤癟in s覺zlamadan bir PP alabilecek durumda olsam bile; PP'e ay覺raca覺m fonla bir Submariner + AP Royal Oak falan almay覺 tercih ederdim.

Kim bilir; belki de PP sahipleri bir ekilde kendilerinni ifa etmek istemiyorlar.
Kullan覺c覺 avatar覺
Archimed

Kay覺t: 01 Eki 2011, 14:28

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Majestic-12 [Bot], Mtn ve 232 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners