Bütün üstatlar verdikleri cevaplar için binlerce teşekkür. Şunu belirtmemde fayda var, benim 10.000 TL'lik bir bütçem yok

Dolayısı ile tamamen farazi bir şekilde o rakamı verdim. Bu 4000 de olur 5000 de ama her durumda her saatseverin saat alırken bir yol haritası vardır.
Misal ben nacizane fotoğraf çekerim 6-7 senedir. Makina alım süreci de buna benzer. Alman yapımı Leica kabiliyet olarak Canon, Nikon gibi muadillerinden eksik olarak görünse de bir ruha sahiptir. Daha fazla para verirsiniz, onun verdiği özgüvenle çekersiniz. Herşeyi manueldir, hiç bir şekilde kendisi otomatik bir ayar yapmaz. Onunla fotoğraf çeken kullanıcı herşeyini ayarlar öyle çeker. Yavaş gelir belki insana ama filmi yıkattıktan sonra elinizdeki sonuçlar paha biçilmezidir. Bu sebepten 10-12 yıllık ikinci elleri 2000 dolardan başlar. O da filmli modelleri. Oysa o paraya bilmem kaç megapixelli, kaç optik zumlu makinalar vardır. Ancak hiçbirinde Leica'nın ruhu, ona verilen emek, gelenek yoktur. Çoğu kullanıcı için eminim saat için de durum aynıdır. Gönül bağı dedikleri bu olsa gerek