TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Alım Sürecinin İncelikleri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Alım Sürecinin İncelikleri

Mesaj Baran » 28 Tem 2012, 09:49

Arkadaşlara ek olarak şunu belirtmek isterimki düşük bütceli saatlerdede markaya önem vermekte fayda var diye düşünüyorum,cunku bu iş zevk işi ve insan hep daha iyisini arzuluyor durum böyle oluncada enınde sonunda eldeki saatleri satmak gerekebiliyor ve düzgün bir marka sectiğinizde satış süreci markayla doğru orantılı cabuklaşıyor.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj aylakgunler » 28 Tem 2012, 12:43

Bütün üstatlar verdikleri cevaplar için binlerce teşekkür. Şunu belirtmemde fayda var, benim 10.000 TL'lik bir bütçem yok :) Dolayısı ile tamamen farazi bir şekilde o rakamı verdim. Bu 4000 de olur 5000 de ama her durumda her saatseverin saat alırken bir yol haritası vardır.

Misal ben nacizane fotoğraf çekerim 6-7 senedir. Makina alım süreci de buna benzer. Alman yapımı Leica kabiliyet olarak Canon, Nikon gibi muadillerinden eksik olarak görünse de bir ruha sahiptir. Daha fazla para verirsiniz, onun verdiği özgüvenle çekersiniz. Herşeyi manueldir, hiç bir şekilde kendisi otomatik bir ayar yapmaz. Onunla fotoğraf çeken kullanıcı herşeyini ayarlar öyle çeker. Yavaş gelir belki insana ama filmi yıkattıktan sonra elinizdeki sonuçlar paha biçilmezidir. Bu sebepten 10-12 yıllık ikinci elleri 2000 dolardan başlar. O da filmli modelleri. Oysa o paraya bilmem kaç megapixelli, kaç optik zumlu makinalar vardır. Ancak hiçbirinde Leica'nın ruhu, ona verilen emek, gelenek yoktur. Çoğu kullanıcı için eminim saat için de durum aynıdır. Gönül bağı dedikleri bu olsa gerek :)
Kullanıcı avatarı
aylakgunler

Mesaj asymptote » 28 Tem 2012, 13:00

Bütün mekanik saatler birer Leica'dır o halde.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj aylakgunler » 28 Tem 2012, 13:06

Öyle de diyebiliriz sevgili Asymptote :)
Ama ben genelde şunu tercih ederim "Gelecek her zaman analogdadır" :) Saate uyarlayalım "Gelecek mekaniktedir." :)
Kullanıcı avatarı
aylakgunler

Mesaj asymptote » 28 Tem 2012, 13:20

aylakgunler yazdı: "Gelecek her zaman analogdadır" :)

Konu başlığıyla alakasız bir tartışma başlatmak istemem fakat analog mu kaldı allasen? :D Analog makineler artık birer antika, eski plak çalarlar gibi.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Drago » 28 Tem 2012, 14:21

asymptote yazdı:
aylakgunler yazdı: "Gelecek her zaman analogdadır" :)

Konu başlığıyla alakasız bir tartışma başlatmak istemem fakat analog mu kaldı allasen? :D Analog makineler artık birer antika, eski plak çalarlar gibi.. ;)

Yooo...ben daha bir kaç ay önce yeni bir pikap aldım ve plaklarımla büyük bir müzik ziyafeti çekiyorum...üstek plak satışları global olarak artış göstermekte son 3 yıldır.

Resim
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj asymptote » 28 Tem 2012, 14:59

Bak bunu bilmiyordum Drago, güncel şarkıları içeren plaklar var mı peki?
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 28 Tem 2012, 15:05

Birçok yeni albümün plak versiyonu mevcut şu anda :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425, Google [Bot] ve 210 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners