TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yurtdışı Saat Alımı / Fiyatları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Mesaj serdarfb » 18 Tem 2012, 22:49

Haklisin kardes karisti. Duzelttim ama. :)
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Re: Yurtdışı Saat Alımı / Fiyatları

Mesaj ErsinGS » 18 Tem 2012, 23:41

Bende kısa bir süre önce İtalya da 116610 LN için bileğime deneyip fiyatını sorduğumda 7000 E liste %10 iskonto dediler. Ben iskonto sormamıştım bile. %14.5 vergi iadesi alırsınız dediler ki sizinki ile aynı rakam ediyor yaklaşık...
Kullanıcı avatarı
ErsinGS

Mesaj Bond » 19 Tem 2012, 09:50

serdarfb yazdı:
Bond yazdı:
serxx yazdı:Abi istakoz corbasina gerek yok ben evden yolluk hazirlatirim :D

İtalya'da adamı gözle kaş arasında soyarlar dikkat edin yolluk ve saat beraber gitmesin sonra :D

Yurt dışında İşi, planlı ziyareti veya periyodik gidip gelen tanıdıkları olanlar için mantıklı bir seçenek ve hepsinin ötesinde tax free diye yasal bir hak var elbette ama diğer türlü daha iyi fiyat arayan veya saat alımı için tam parasını denkleştirmeye çalışan kişi için biraz mantıksız çünkü zaten en hesaplı almaya çalışan kişi oraya gidiş dönüşte harcayacağı miktara da aynı ölçüde kayıp gözü ile bakılabilir. 2-3K harcadım saatimi aldım, hem de gezdim eğlendim sefam olsun diye bakmayabilir olaya. Garanti ve ikinci el değeri de biraz problem, elbette az ihtimal ama sorun olduğunda uğraşma riski bulunuyor.

Bircok acidan haklisin ama benim gibi devamli ziyarette bulunanlar icin gayet mantikli bir durum. Zaten serxx in yazdigin fiyatlari gorunce bir kez daha emin oldum. Bu arada IWC de yasagigim problemi ve nasil cozuldugunu hatirliyorsundur. Onemli olan konuya hakim olabilmek. Bildigin tanidigin insanlarla is yaparsan pek problem olmuyor.

Elbette bu tarz durum için gayet mantıklı :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj serdarfb » 19 Tem 2012, 09:52

ersinbulun yazdı:Bende kısa bir süre önce İtalya da 116610 LN için bileğime deneyip fiyatını sorduğumda 7000 E liste %10 iskonto dediler. Ben iskonto sormamıştım bile. %14.5 vergi iadesi alırsınız dediler ki sizinki ile aynı rakam ediyor yaklaşık...

Evet ersinbulun, genelde fiyatlar ve indirim oranlari ayni. Sadece kisilerle olan iliskilerin ufak tefek avantajlar daha dogurabiliyor. Vergi olayinida benim soyledigim sekilde halledebilirsen %8 ila 10 arasi bir fark doguyor o kadar.
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj serdarfb » 19 Tem 2012, 09:55

herojd11 yazdı:emek verip araştırıp paylaşmışsın , çok teşekkürler :champ:

ama sanki fiyatlar çok avantajlı değil gibi geldi

herojdFB :D , serxx in yazdigi fiyatlara bakarsan yurtdisi fiyatlari cok avantajli gibi gozukuyor. Burada alinabilecekmindirim oranlari nedir asagi yukari ?
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj SeRxx » 19 Tem 2012, 10:14

%30 alınabiliyor; zorlarsak %35'e çıkabiliyor indirim oranı :)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj mrbars » 19 Tem 2012, 11:09

serxx yazdı:%30 alınabiliyor; zorlarsak %35'e çıkabiliyor indirim oranı :)

hangi markada? okuyorum okuyorum rolex'e gidiyor aklım :D
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj davinci » 19 Tem 2012, 11:14

Birçok arkadaşımızın bildiği şeyler aslında bunlar ama hatırlamak gerekirse: Yurt dışından saat almanın fiyat yönünden avantajlı olduğu çok açık, tax free gibi bir olay var burdakilerin aradaki farkı indirimle kapatmaları imkansız, çeşit fazla, saatçiler genellikle bir arada bir cadde yada etrafında, mağzalar büyük, bir sürü saat görebiliyorsun, mağazalar arasında fiyat karşılaştırması yapabiliyorsun genellikle satıcılar çok ilgili ve bilgili burdakiler gibi dünyadan bir haber değil, biraz meraklı biriysen adam sana saati 2 saat anlatıyor almasanda yüzü gülüyor çıkarıyor kataloğunu veriyor burdakiler hayatda katalog vermez almadığın zaman yüzü düşer, örneğin Patek'in Paris mağzasıda aradaki dev fark görülebilinir, burdakilerin çoook yol katetmeleri lazım.
Daha öncede söylediğim gibi çarşı kökenli firmalar nasıl oluyorsa artık saati bizim yurt dışından alabileğimiz fiyatın daha aşşağısına verebiliyorlar, ama ben güvenipde almam alanada niye aldın demem, saati aldığım yer düzgün bir yer olmalı, gücün yetmiyorsa takma o saati eksilmezsin ;)
Kullanıcı avatarı
davinci

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 53 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners