TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

20.000 TL Bütçeli Mekanik Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 20.000 TL Bütçeli Mekanik Saat Tavsiyesi

Mesaj castiel » 05 Tem 2012, 23:39

Çeşitli fedakarlıklarla oluşturmuş olduğum bazı kesimlere göre fazla ama bazı kesimlere göre de az olan bütçem doğrultusunda aynen konuda belirttiğim gibi evladiyelik yani ileriye bırakabileceğim anı ve maneviyat yüklü bir saat almak istedim ve bunu siz değerli TSF üyelerine danışmak için bir konu açtım..

Konu bazı değerli üstatlar ve arkadaşlar tarafından samimice cevaplanmış, tecrübelere dayalı mantıklı önerilerle beslenmiş ve körü körüne bir butikte soluğu almayan bu piri fani gence yardım için incelenmiş ve yardım edilmiştir..

Harcama eğilimlerinin kişinin kendi vicdanı ve insiyatifleri doğrultusunda gerçekleşeceğini düşünen ve aynı zamanda sahip olunan varlıkların yine insanın kendi insiyatifi ve vicdanı doğrultusun da yardım için kullanılacağı düşüncesinde biriyim..
Böyle olmazsa zaten bu riy ya girer ki riya varsa bir hayrı olmaz o yardımın..
Dünya nın her yerinde her an görünür yada görünür olmayan savaşlar mevcut buradaki herkes eminim benden daha iyi bilir..
Bosna da Gazze de Karadağ da Halep te Şam da hatta Türkiye de ve sayamadığım yüzlerde noktada da sosyal yada siyasal savaşlar var ve aç insanlar kol geziyor ortalıkta..
Şimdi onlar var diye biz her şeyimizle kişisel zevklerimizi askıya alırsak nevi-beşer olduğumuzu unutmaz mıyız..
Benlik duygusundan elbette uzak olmalıyız fakat kendimizi de unutmamalıyız düşüncesindeyim..

Günümüz Türkiye sinin bir genci olarak bir tahlilim var; patates yada soğan tarlalarında hasat zamanı kullanılan poşetin ağzı çuvaldız denen bir iğne ile örülür, işte o iğneyi önce kendimize batırmıyoruz... Kahvehane köşesinde oturup devlet kurtarıp ve koltuğa gerilip önümüze geleni en acımasız sözlerle eleştiriyoruz ve beğenmediğimiz bu sistemi ve bu sosyal düzeni değiştirebilecek yada o sistemin kölesi olmayacak nesiller yetiştiremiyoruz...

Gömleğin ilk düğmesini başkaları yanlış iliklenmişse benim suçum ne..

HERKESİN GÖRÜŞÜNE VE DÜŞÜNCELERİNE GERÇEKTEN SAYGI DUYUYORUM FAKAT DÜŞÜNCELERİMİZİ AKTARIRKEN BİRİLERİNİ GÖRGÜSÜZ GİBİ SIFATLARLA ÜSTÜ KAPALI NİTELENDİRMEMEK GEREKTİĞİNİ VE ÜSLUBUMUZA DİKKAT ETMEMİZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM..

Tekrar herkese gerçekten çok çok teşekkür ediyorum...
Kullanıcı avatarı
castiel

Mesaj buTa » 06 Tem 2012, 00:05

castiel yazdı:Çeşitli fedakarlıklarla oluşturmuş olduğum bazı kesimlere göre fazla ama bazı kesimlere göre de az olan bütçem doğrultusunda aynen konuda belirttiğim gibi evladiyelik yani ileriye bırakabileceğim anı ve maneviyat yüklü bir saat almak istedim ve bunu siz değerli TSF üyelerine danışmak için bir konu açtım..

Konu bazı değerli üstatlar ve arkadaşlar tarafından samimice cevaplanmış, tecrübelere dayalı mantıklı önerilerle beslenmiş ve körü körüne bir butikte soluğu almayan bu piri fani gence yardım için incelenmiş ve yardım edilmiştir..

Harcama eğilimlerinin kişinin kendi vicdanı ve insiyatifleri doğrultusunda gerçekleşeceğini düşünen ve aynı zamanda sahip olunan varlıkların yine insanın kendi insiyatifi ve vicdanı doğrultusun da yardım için kullanılacağı düşüncesinde biriyim..
Böyle olmazsa zaten bu riy ya girer ki riya varsa bir hayrı olmaz o yardımın..
Dünya nın her yerinde her an görünür yada görünür olmayan savaşlar mevcut buradaki herkes eminim benden daha iyi bilir..
Bosna da Gazze de Karadağ da Halep te Şam da hatta Türkiye de ve sayamadığım yüzlerde noktada da sosyal yada siyasal savaşlar var ve aç insanlar kol geziyor ortalıkta..
Şimdi onlar var diye biz her şeyimizle kişisel zevklerimizi askıya alırsak nevi-beşer olduğumuzu unutmaz mıyız..
Benlik duygusundan elbette uzak olmalıyız fakat kendimizi de unutmamalıyız düşüncesindeyim..

Günümüz Türkiye sinin bir genci olarak gördüğüm bir şey var ki o da; patates yada soğan tarlalarında hasat zamanı kullanılan poşetin ağzı çuvaldız denen bir iğne ile örülür, işte o iğneyi önce kendimize batıralım...

Gömleğin ilk düğmesini başkaları yanlış iliklenmişse benim suçum ne..

HERKESİN GÖRÜŞÜNE VE DÜŞÜNCELERİNE GERÇEKTEN SAYGI DUYUYORUM FAKAT DÜŞÜNCELERİMİZİ AKTARIRKEN BİRİLERİNİ GÖRGÜSÜZ GİBİ SIFATLARLA ÜSTÜ KAPALI NİTELENDİRMEMEK GEREKTİĞİNİ VE ÜSLUBUMUZA DİKKAT ETMEMİZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM..

Tekrar herkese gerçekten çok çok teşekkür ediyorum...

Sizi görgüsüz olarak üstü kapalı olarak nitelendiren yazıya rastlamasamda yazınızı beğenerek okudum. Çok güzel ifade etmişsiniz.
Henüz yaşınız göreceli olarak genç ve bu yaşta hevesiniz var ve bence bu hevesinizi derhal gidermelisiniz. AP RO ya da Rolex ya da Zenith, ilk fırsatta bileğinizde deneyin, fotoğraf çekin ve mümkünse forumda da paylaşın. Ama bir an önce saatinizi alın hevesiniz kaçmadan.
Şimdi babanız laf etmiş ama emin olun evlenince iyice yandınız.. :D Evlenmeden alın ,takın ve saklayın. Harcayacağınız para konusunda içiniz rahat etsin, ama alacağınız saat içinize sinsin..
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj castiel » 06 Tem 2012, 00:13

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim evidence bey özellikle evlenmeden al, tak ve sakla önerin için :thumbup:
Kullanıcı avatarı
castiel

Mesaj Bond » 06 Tem 2012, 00:50

Başlık sahibi üyemiz bu konuda daha önce başka bir üyemizin yazdığı ve yeri olmadığı için ayırdığımız lüks tüketim ve gelir dağılımı konu başlığında yazılan mesajdan üzüntü ve kırgınlık duyduğunu, kendisinin gösteriş meraklısı birisi olarak algılanabileceği düşüncesi ile benden konuyu tamamen silmemi istedi. Bende bunu konuya yazan diğer üyelerin tavsiye ve samimi mesajlarına haksızlık olacağını söyleyerek direkt olarak tüm konuyu silmememiz gerektiğini belirttim.

Kendisinin bu tarz durumları biraz fazla kafaya takan birisi olduğunu ve nitelendirildiği durumun ailesinden aldığı terbiye ile örtüşmediğini bana gayet nazik bir üslupla söyledi. Diğer arkadaşımızın kötü bir niyetle yazmadığına emin olsam da yer ve örnekleme olarak uygunsuz bir mesaj olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle ben halen bu konunun silinmemesi taraftarıyım ama Castiel'in isteği sonrası bu konuya yazan diğer üyelere saygısızlık olmaması adına bu bilgiyi paylaşmayı ve konunun istemesi halinde kaldırılabileceği bilgisini buraya ekliyorum.

Herkesin çevresinde bir çok yüksek veya düşük fiyat etiketli ürün kullanan binlerce insan var. Forum içerisinde 20K sınırında ve çok daha üzeri fiyatlandırmada saat kullanan bir çok kişi bulunuyor. TSF'de kurallar dahilinde herkes istediği fiyat etiketine sahip bir ürün ve hizmet hakkında tavsiye ve öneri isteyebilir. Ayrıca bunu rahat şekilde paylaşabilir zaten forumun amacı ve işlevi bu. Forumda bir sürü bu tarz başlık olduğu gibi ilerleyen dönemlerde burada sorulan segmentte saat arayan bir kişi bu konuyu okuyup bilgi alacak ve faydalanacak. Kimsenin kimseyi bu tarz bir konu sebebi ile yargısız şekilde eleştirmemesini rica ederim.

Castiel ayrıca isteğin sonucu bu konu kaldırılsa bile saatini aldığını zaman kutu açılışı yapman ve burada ilgili bölümlerde paylaşman bir çok üyemizi memnun edecektir. 100 TL veya 20.000 TL etiketli bir saat olmasının bir önemi yok. Sadece bugün bile forumun yazlık günlük paylaşım başlığı olan bronz bilekler konusunda burada adı geçen saatlerin hemen hemen tümümün paylaşıldığını görebilirsin.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj castiel » 06 Tem 2012, 01:21

Bond Bey teşekkür ederim konuya alakanız için.. Açılışı da keyifle yaparız inşallah :thumbup:
Kullanıcı avatarı
castiel

Mesaj conbay » 06 Tem 2012, 02:20

Castiel isimli üyemizin bu konusuna yaptığım yorum için başta şahsından ve diğer üyelerimizden özür dilerim.

Mesajımı yazdıktan sonra konuyu açan değerli üyemizi kırabileceğimiz, üzebileceğimi düşünemedim.

Söz konusu yorumlarım kesinlikle kendisiyle ilgili değildir ve olamaz.

Kendisinin nazik ve düşünceli yaklaşımları ve aynı incelikte bana gönderdiği özel mesaj aynaya bir daha bakmamı sağladı.

Sonuç olarak Castiel'den tekraren özür dilerim, umarım çok kırmamışımdır.

Bond, uzun uzun cevap vermişsin hatam konuyu yanlış yere yazmamdan kaynaklı oldu sanırım, sen de kusura bakma artık:)
"Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver !
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar.
Yurda ay yıldızın ışığı yeter."
Arif Nihat Asya
Kullanıcı avatarı
conbay

Mesaj castiel » 06 Tem 2012, 02:33

conbay yazdı:Castiel isimli üyemizin bu konusuna yaptığım yorum için başta şahsından ve diğer üyelerimizden özür dilerim.

Mesajımı yazdıktan sonra konuyu açan değerli üyemizi kırabileceğimiz, üzebileceğimi düşünemedim.

Söz konusu yorumlarım kesinlikle kendisiyle ilgili değildir ve olamaz.

Kendisinin nazik ve düşünceli yaklaşımları ve aynı incelikte bana gönderdiği özel mesaj aynaya bir daha bakmamı sağladı.

Sonuç olarak Castiel'den tekraren özür dilerim, umarım çok kırmamışımdır.

Bond, uzun uzun cevap vermişsin hatam konuyu yanlış yere yazmamdan kaynaklı oldu sanırım, sen de kusura bakma artık:)

Karşılıklı nezakete ihlad eden ve herhangi birini kırdığında bunu düzeltmek için gayret gösterebilen erdemli insanlar olduğu sürece o bahsettiğiniz sonsuz harcama eğilimi içerisinde kendini kaybetmiş toplum yapısından kurtulmak için hala umut var demektir :champ:
Kullanıcı avatarı
castiel

Mesaj conbay » 06 Tem 2012, 02:47

Bu muhteşem cevabınız için şapka çıkarmaktan başka yapabileceğim bir şey kalmadı. Saygılar:)
"Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver !
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar.
Yurda ay yıldızın ışığı yeter."
Arif Nihat Asya
Kullanıcı avatarı
conbay

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 186 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners