TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

20.000 TL Bütçeli Mekanik Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 20.000 TL Bütçeli Mekanik Saat Tavsiyesi

Mesaj castiel » 04 Tem 2012, 20:40

Drk Bey önerileriniz için teşekkür ederim..
Bütçeyi sonuna kadar kullanacağım için şuan AP RO ön planda dediğiniz gibi..
Şuan çelik bilezik ile kayış arasında tercih yapmış değilim ve önemde vermiyorum bu kritere..
Öncelikli düşüncem bu fiyatı kuruşuna dek hak eden malzeme kalitesi, mekanizma ve dünya genelinde kabul görmüş marka prestiji..
Kullanıcı avatarı
castiel

Mesaj drk » 04 Tem 2012, 20:48

Birkaç tane bağımsız, senede bir elin parmaklarını geçmeyen adette üretim yapan, inanılmaz işçilikle üretilen ve korkunç fiyatlara satılan(ayrıca akıl almaz ikinci el değer kayıpları) saat ustası ürünlerini saymazsak çoğunluk tarafından kabul edilmiş bu işin en tepesinden yer alan firmalar belli zaten. Patek Philippe, Vacheron Constantin ve Audemars Piguet. Tarzınız ve bütçenize en uygun olanı AP'nin RO/ROO serisi diye düşünüyorum. Zaten RO'yu incelediğinizde fark edeceksiniz ve göreceksiniz; o işçilik ve malzeme kalitesi gerçekten farklı. Çelik bilezik saatin verdiği hissiyatı tamamen değiştirmekte, kaliteyi daha iyi yansıtmakta.

Resim
Resim

AP dışında rolex de gerçekten güçlü bir aday. Saatten beklentileriniz doğrultusunda belki daha bile uygun olabilir. Bilinirliği çok yüksek. Aynı şekilde malzeme kalitesi ve işçilik çok yüksek. Mekanizma uzun yıllar sorunsuz bir şekilde size hizmet eder.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj castiel » 04 Tem 2012, 20:56

Teşekkür ediyorum peki Blancpain' in bu fiyat düzeyinde ki FF modelleri hakkında ki düşünceniz nedir?
Kullanıcı avatarı
castiel

Mesaj flagg » 04 Tem 2012, 21:03

IWC ingenur da güzel. Rolex herkeste var. 2. el değeri önemli değildir sizin için zaten evladiyelik diyorsunuz.
bence IWC, UN modelleri daha şık.

Resim

Resim
En son flagg tarafından 04 Tem 2012, 21:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
flagg

Mesaj drk » 04 Tem 2012, 21:11

Liste fiyatları AP ile yakın olsada Blancpain'deki indirimler daha fazla. Aynı submariner veya RO gibi ikonik bir tasarım. Yukarıda saydığım 3 marka ile rekabet edebilecek düzeyde kaliteli ve prestijli bir marka Blancpain. Bilinirliği ve aranırlığı az düzeyde ki bu durum bence onu daha da özel kılıyor. Her kolda veya her ortamda görülebilecek bir saat değil.

Evet, kriterlerinize uyan başka bir saat de FF. Çok kaliteli işçilik ve mekanizma. Bir ara ciddi bir şekilde almayı düşünmüştüm ve hakkında çok detaylı bir şekilde araştırma yapmıştım, sonra araya başka alışverişler girdi. Koleksiyon yapmayı planlarsanız FF almak çok güzel ve mantıklı bir hamle olacaktır. Aslında tek saat alma durumunda da bu çok farklı değil.

Sorun şu, bu saatleri bileğinize takıp incelediğinizde karar vermeniz daha da zorlaşacak çünkü hepsi birbirinden güzel ve farklı cezbedici yanları var. Aslında bu durumda imkanlar dahilinde ufak bir koleksiyon yapmak daha güzel olacaktır. Çok değil 2-3 saatlik. Saat almaya ilk karar vermem, bütçemi belirlemem ve sonrasında aldıklarıma bakınca arada uçurum var. Siz zaten yüksekten başlamışsınız, bu işin sonu komplikasyonlu bir patek de bitebilir :) Aslında yaşınıza en uygunu AP ROO serisi diye düşünüyorum ancak fiyatlar biraz yüksek kalıyor.

Uzun lafın kısası Blancpain FF'i de düşünmek gerek ;)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj davinci » 04 Tem 2012, 21:14

Hocam sen boşver diğer saatleri biraz daha para biriktir al bu saati mekanik saat olayını bitir ondan sonra başka şeyler için para biriktirirsin ;)

Resim
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj trader » 04 Tem 2012, 21:22

Resim
Kullanıcı avatarı
trader

Mesaj drk » 04 Tem 2012, 21:23

Bu arada başta neden FF demediğimi hatırladım, çap olarak 40-42mm arası demişsiniz, FF'in çapı 45,5mm.
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 173 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners