Liste fiyatları AP ile yakın olsada Blancpain'deki indirimler daha fazla. Aynı submariner veya RO gibi ikonik bir tasarım. Yukarıda saydığım 3 marka ile rekabet edebilecek düzeyde kaliteli ve prestijli bir marka Blancpain. Bilinirliği ve aranırlığı az düzeyde ki bu durum bence onu daha da özel kılıyor. Her kolda veya her ortamda görülebilecek bir saat değil.
Evet, kriterlerinize uyan başka bir saat de FF. Çok kaliteli işçilik ve mekanizma. Bir ara ciddi bir şekilde almayı düşünmüştüm ve hakkında çok detaylı bir şekilde araştırma yapmıştım, sonra araya başka alışverişler girdi. Koleksiyon yapmayı planlarsanız FF almak çok güzel ve mantıklı bir hamle olacaktır. Aslında tek saat alma durumunda da bu çok farklı değil.
Sorun şu, bu saatleri bileğinize takıp incelediğinizde karar vermeniz daha da zorlaşacak çünkü hepsi birbirinden güzel ve farklı cezbedici yanları var. Aslında bu durumda imkanlar dahilinde ufak bir koleksiyon yapmak daha güzel olacaktır. Çok değil 2-3 saatlik. Saat almaya ilk karar vermem, bütçemi belirlemem ve sonrasında aldıklarıma bakınca arada uçurum var. Siz zaten yüksekten başlamışsınız, bu işin sonu komplikasyonlu bir patek de bitebilir

Aslında yaşınıza en uygunu AP ROO serisi diye düşünüyorum ancak fiyatlar biraz yüksek kalıyor.
Uzun lafın kısası Blancpain FF'i de düşünmek gerek