TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Neden Otomatik Saat?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Neden Otomatik Saat?

Mesaj mlm » 25 Haz 2012, 18:40

Saruhan :champ:
Triton :thumbup:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Re: Neden Otomatik Saat?

Mesaj razz » 25 Haz 2012, 18:48

Ben çok saygın ve güvenilir bir kaynaktan öğrendim; Quartz sivilce yapar..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Baran » 25 Haz 2012, 19:42

Foruma uye olduktan sonra otomatik saatlerin cok daha kıymetli ve gercek saatler olduklarını düşünmeye başladım.Neredeyse 20 tane quartz saatim vardı hepsini satıp otomatik saatler aldım onlarıda sattım yenılerini aldım.Şu anda kendime göre guzel bir koleksiyonum var geriye ağa babalar kaldı tabiri caizse.Pile mahkum calısan bir saate göre kendi yağında kavrulan kendi başının çaresine bakan bir saati bileğimde taşımak daha hoşuma gidiyor.TAG F1 serisi saatim quartz ama onuda cok seviyorum begenerek kullanıyorum.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj asymptote » 25 Haz 2012, 20:06

Razz yazdı:Ben çok saygın ve güvenilir bir kaynaktan öğrendim; Quartz sivilce yapar..

Ben quartz taşı şifalı diye biliyorum.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Triton » 26 Haz 2012, 04:24

Razz yazdı:Ben çok saygın ve güvenilir bir kaynaktan öğrendim; Quartz sivilce yapar..

Bu şaka aslında gerçek. Bende, Quartz saatleri sürekli takdığımda sahiden sivilce oluyor. :!: Ancak bu ekonomik modeller için geçerli.

Mesela Tissot için aynı şeyi söyleyemiyorum. :geek:
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Triton » 26 Haz 2012, 04:40

Bir de Kölndeki Rolex servisi hakkında detay bilgsi olanlar fiyat ve bakım süresi konularında bilgi verebilirmi.

Dom la ilgilenmekten buradaki servisi gözden kaçırmışız. Ancak ben mesleğim gereği Almanlarla fazla irtibat yaşadım. Tarzlarındaki ciddiyeti severim.

Oralarda müşteri memnuniyeti ve kalite programları çok doğru çalışıyor. Her ne kadar eskisi gibi olmasada.

Ayrıca Almanya tam bir kural ülkesidir. balık tutmanın dahi sertifikaya bağlı olduğu bir ülkede, özellikle tüketiciyi aldatmak ciddi bir konu. Ağır cezaları var.

İşler bizdeki kadar pratik yürümüyor ancak kuralına uygun. Türkiye de standartsızlığın bir standartı var. Bu komik bir iş ama beraberinde müthiş pratik çözümleri getiriyor. ancak böyle yapılan her iş detay kalitesinden maalesef uzak oluyor.

Benim bakış açıma göre bir işi mükemmel hale getiren detaylara gösterilen özendir. Saat gibi ince ve deneyimli işçilik gerektiren bir konuda bizim sistemimizde ciddi eksikliklerin olduğu düşüncesindeyim.

Avrupanın bazı ülkelerinde burada önemli bir farklılık oluşuyor. Bana öğretilen eğer bir iş yapıyorsanız onu en doğru biçimde yapmak gerekliliğidir. Ancak ülkemizin ticari ve ekonomik şartlarında bu çizgiyi tutturmak ne yazıkki çok zor...
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 143 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners