Triton » 26 Haz 2012, 04:40
Bir de Kölndeki Rolex servisi hakkında detay bilgsi olanlar fiyat ve bakım süresi konularında bilgi verebilirmi.
Dom la ilgilenmekten buradaki servisi gözden kaçırmışız. Ancak ben mesleğim gereği Almanlarla fazla irtibat yaşadım. Tarzlarındaki ciddiyeti severim.
Oralarda müşteri memnuniyeti ve kalite programları çok doğru çalışıyor. Her ne kadar eskisi gibi olmasada.
Ayrıca Almanya tam bir kural ülkesidir. balık tutmanın dahi sertifikaya bağlı olduğu bir ülkede, özellikle tüketiciyi aldatmak ciddi bir konu. Ağır cezaları var.
İşler bizdeki kadar pratik yürümüyor ancak kuralına uygun. Türkiye de standartsızlığın bir standartı var. Bu komik bir iş ama beraberinde müthiş pratik çözümleri getiriyor. ancak böyle yapılan her iş detay kalitesinden maalesef uzak oluyor.
Benim bakış açıma göre bir işi mükemmel hale getiren detaylara gösterilen özendir. Saat gibi ince ve deneyimli işçilik gerektiren bir konuda bizim sistemimizde ciddi eksikliklerin olduğu düşüncesindeyim.
Avrupanın bazı ülkelerinde burada önemli bir farklılık oluşuyor. Bana öğretilen eğer bir iş yapıyorsanız onu en doğru biçimde yapmak gerekliliğidir. Ancak ülkemizin ticari ve ekonomik şartlarında bu çizgiyi tutturmak ne yazıkki çok zor...
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein