TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tek Bir Saat Alma Fırsatınız Olsaydı Ne Alırdınız?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tek bir saat alma fırsatınız olsaydı ne alırdınız?

Mesaj Clk » 23 Oca 2010, 12:05

Contagiri 8C modeli, Alfa Romeo 8C icin özel üretilmis bir model. 500 adetlik üretim ve fiyati 20000 Euro'nun üzerinde. 2. el yerine sifir bir Alfa mi sorsak :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj bizantolog » 23 Oca 2010, 12:41

Resim

Jacques Etoile, "Bidynator 42", zarif ve soylu bir saat. Çok beğendim.

Kaynak: http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=37041
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj Bond » 23 Oca 2010, 17:44

Çok güzel klasik modeller var, detay işçilikleri üst seviyede. Konusunu hazırladım, çok resim kullandım tekrar optimize edeceğim resimleri rahat açılsın diye sayfa. Konuyu yayınlayınca modeller üzerine konuşuruz tekrardan. :)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj ftt » 25 Oca 2010, 07:26

Merhaba. Ben de Franck Muller Master Banker Perpetual Platinum diyerek başlayayım, plase gene Franck Muller 8880-GD (Aynı fonksiyonelliğe ve kompozisyona sahip yuvarlak kasa bir modelini görebilseydim 8880-GD serisinin, Master Banker'ı hiç telaffuz etmezdim muhtemelen).

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
ftt

Mesaj 2fast4u » 25 Oca 2010, 10:43

Zevkler renkler tartışılmaz fakat yukarıdakı model çok komplıke gelıyor bana ve de klasık.Ben daha basıt dızaynlı ama amaca yonelık bırazda kaba saatler sevıyorum ondan herhalde .Bırde sormak ıstedığım bu tarz saatler takım elbıse dısında kullanım alanı kısıtlı saatler sızce?
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj ftt » 25 Oca 2010, 19:46

2fast4u yazdı:Zevkler renkler tartışılmaz fakat yukarıdakı model çok komplıke gelıyor bana ve de klasık.Ben daha basıt dızaynlı ama amaca yonelık bırazda kaba saatler sevıyorum ondan herhalde .Bırde sormak ıstedığım bu tarz saatler takım elbıse dısında kullanım alanı kısıtlı saatler sızce?

Komplikasyonu bir doz artırayım :) İlk saatin arkası:

Resim

Klasik olmaları konusunda haklısınız, evet. Her giyim kombinasyonuyla örtüşmeyecek modeller. Gelin görün ki ben soruyu "tek bir saat alma şansınız olsa ve ancak ve ancak bu saatle yaşamınızı sürdürmeniz şart koşulsa hangisini tercih ederdiniz?" şeklinde yorumlamıştım ve bu nedenle olabildiğince fonksiyonel bir şey seçtim: yarım-kadran hafta/ay göstergeleri de ayrıca cezbediyor beni. Bir de casual bir model belirlemek gerekiyor aslında, haklısınız.
Kullanıcı avatarı
ftt

Mesaj Clk » 26 Oca 2010, 15:23

Razz, bence hemen bir tanede alternatif spor model secmelisin. Klasik seciminde ki özen beni spor saatlerde ki zevkin ile ilgili biraz meraklandir di acikcasi :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj razz » 26 Oca 2010, 16:59

@clk
Aslında benim favori modelim Diver'dır.. Dalgıç saatlere karşı resmen bir zaafım diyebilirim.. Bence her koleksyonda olması gereken, hatta mümkünse birkaç tane olması gereken bir model :)

16613 benim için olabilecek en güzel saat.. Siyah - Mavi arasında kaldım baya, ama siyahı tercih ettim.. 14060 ve 16610 da kullanmıştım ama 16613 tamamen farklı bir modelmiş gibi gözükmüştür hep gözüme..
Çelik/Altın bence oldukça başarılı bir kombinasyon ve özellikle Rolex bu sentezi çok başarılı gerçekleştiriyor.. Ancak yeni dizaynlarında yeralan SuperCase ve/veya Ceramic Bezel malesef benim için olumlu değil olumsuz update'ler..

Klasik konusuna gelince; Uzun zamandır 60ların sonu-70lerin başından "yıldızlı" ve mümkünse PiePan bir Omega Constellation alma niyetim vardı.. Ancak piyasadakilerin kötü kondisyonu, şüphede bırakan orijinallikleri ve fahiş fiyatları, sıfır ancak retro dizayna sahip bir saate yöneltti beni.. Bir süre araştırdıktan sonra ORIS Pointer Date VS MIDO Commander şekline dönüştü bu arayış..
Sonuç: MIDO DataDay Commander Model Nr.8419 geçtiğimiz Pazar koleksyondaki yerini aldı ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 58 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners