@clk
Aslında benim favori modelim Diver'dır.. Dalgıç saatlere karşı resmen bir zaafım diyebilirim.. Bence her koleksyonda olması gereken, hatta mümkünse birkaç tane olması gereken bir model

16613 benim için olabilecek en güzel saat.. Siyah - Mavi arasında kaldım baya, ama siyahı tercih ettim.. 14060 ve 16610 da kullanmıştım ama 16613 tamamen farklı bir modelmiş gibi gözükmüştür hep gözüme..
Çelik/Altın bence oldukça başarılı bir kombinasyon ve özellikle Rolex bu sentezi çok başarılı gerçekleştiriyor.. Ancak yeni dizaynlarında yeralan SuperCase ve/veya Ceramic Bezel malesef benim için olumlu değil olumsuz update'ler..
Klasik konusuna gelince; Uzun zamandır 60ların sonu-70lerin başından "yıldızlı" ve mümkünse PiePan bir Omega Constellation alma niyetim vardı.. Ancak piyasadakilerin kötü kondisyonu, şüphede bırakan orijinallikleri ve fahiş fiyatları, sıfır ancak retro dizayna sahip bir saate yöneltti beni.. Bir süre araştırdıktan sonra ORIS Pointer Date VS MIDO Commander şekline dönüştü bu arayış..
Sonuç: MIDO DataDay Commander Model Nr.8419 geçtiğimiz Pazar koleksyondaki yerini aldı