TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İkinci El Saat Almak Üzerine Tavsiyeler

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: İkinci El Saat Almak Üzerine Tavsiyeler

Mesaj bulenty » 20 Nis 2012, 15:46

hsnmrycl yazdı:
sedir yazdı:Son dakikada çok istiyorum diye aynı ürüne mesela 10000 dediysem ve benim gibi bir çılgın o sırada 9000 demişse 300 edecek ürünü 9001'e almak zorundayım.

hocam işte bu duruma düşmemek için evreceğiniz en yüksek teklif miktarını belirlerken piyasa araştırması yapmalı ve bu ürünün hangi fiyat aralığında alıcı bulduğu öğrenmelisiniz. bu aralık size alıcıların o saat için ne kadar parayı gözden çıkarabilecekleri hakkında da fikir verecektir.

İşte her zaman öyle değil,ne kadar takip ediyorsunuz bilmiyorum ama bana göre serbest piyasa ekonomisi öğrenmek isteyen biri ebay i biraz takip etmeli.Çok pahalı gider boşver dediğiniz ürün bazen o kadar uygun oluyorki,canım o kadar da etmezki dediğiniz ürün fırlıyor.Tamamen o andaki talebe bağlı bir şey.Benim aldığım longines ın ,o temizlikteki muadilleri yaklaşık 500-700 arası alıcı buluyor.
Hiç kimsenin bulaşmadığı biri sıfır diğeri mint ayarında iki dupont çakmak aldım.Birini arkadaşım için.Bulaşmamalarının sebebi belli bir fiattan açık arttırma başlatılmasına gıcık oluyorlar.Birini $92(yeni olan)diğerini 98(mint olan)

Tabiki arkadaşlara piyasa araştırması yapmaları yönündeki telkinlerinizde son derece haklısınız.
Benim ilave önerim şu olacak;bu mal pahalı gider nasılsa diye peşini bırakmasınlar.Lim.Ed. blue surf kadran UN 4500 küsüre gitti.Buy it leri 6500-7000 civarı.Tabi ben bir hata daha yapıp TR den UN aldım.Halbuki gözüm blue surf lim. de idi vs vs.

Herhalde çok uygun bulmadıkça TR den artık alışveriş yapmam.Zaten mekanik saatlerin garantisi olsa ne olur,olmasa ne olur.
Bir halt olmadan bir asır boyu çalışıyorlar.Hatta daha da fazla.
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj Hsnmrycl » 20 Nis 2012, 15:52

bulenty yazdı:
Herhalde çok uygun bulmadıkça TR den artık alışveriş yapmam.

hocam söylediklerinizin hepsine katılmakla beraber özellikle yukarıdaki cümlenizi ben de vurgulamak isterim.
ebay'e o kadar alıştım ki, şarj edilebilir pilden, kullandığım kaleme kadar her şeyi oradan alıyorum.
benimki biraz abartı bir durum ama göz göre göre kazıklanmak içime sinmiyor.
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj bulenty » 20 Nis 2012, 16:09

hsnmrycl yazdı:
bulenty yazdı:
Herhalde çok uygun bulmadıkça TR den artık alışveriş yapmam.

hocam söylediklerinizin hepsine katılmakla beraber özellikle yukarıdaki cümlenizi ben de vurgulamak isterim.
ebay'e o kadar alıştım ki, şarj edilebilir pilden, kullandığım kaleme kadar her şeyi oradan alıyorum.
benimki biraz abartı bir durum ama göz göre göre kazıklanmak içime sinmiyor.

Aynen, ben de o kadar alıştım.
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj mucadeleci » 20 Nis 2012, 16:28

Thevenin yazdı:Konu electronic-"Bay" olunca malum capsimiz daha da fazla anlam kazandi :D Her baliga zipkinla yetismeyelim beyler :D

Resim

Çok güldüm yahu :lol: :lol: :lol: Allah da seni güldürsün *Thevenin...
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj fsinan » 20 Nis 2012, 16:45

Ben de ebay üzerinden çok alışveriş yaptım.

Şu önemli tespitimdir, hiçbir satıcı çözümü geliştiremedikleri yahut ürünü toptancısına iletemedikleri saatler için sorumluluk almıyor.

Son yaşadığım olayda "dabrands" adlı ebay satıcısı, hepinizin gördüğü estetik problemli saati göz göre göre yolladı ve geri göndermek zorunda kaldığımda kargo PTT sayesinde kayboldu.

Saati kusurlu şekilde gönderen sensin, neden sorumluluk almıyorsun. Feedback olarak kötü feedback verdim, beni açık artırmalarından ban etti. Umrumda da değil açıkçası, tüm forumlarda feedback yazıyorum hakkında, çok müşteriden olmuştur.

Burada yazıyorum, forum olarak bu adamdan alışveriş yapmayınız.

Genele yaydığımızda ise, online ve özellikle ebay alışverişlerinde her zaman risk var.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj SeRxx » 20 Nis 2012, 18:56

Fsinan üzücü bir durum yaşamışsın ama ben bu satıcıdan kendim ve arkadaşlarım için 6-7 defa alışveriş yaptım. Sadece aldığım bir üründe bir kaç ay sonra bir sorun çıktı kendisine mesaj attım benim için ücretsiz tamir edebileceğini veya değiştirebileceğini söyledi sorunu hallettim üzerine düşmedim fazla hatta o günden sonra bir kaç alışveriş daha yaptım. Feedback'ı sağlam satıcılarla sorun yaşamak tamamen şans diye düşnüyorum. Tekrar geçmiş olsun ...
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj fsinan » 20 Nis 2012, 18:58

Ben de ondan 4 adet saat aldım önceden, sorun çıktığındaki davranışı önemli.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj SeRxx » 20 Nis 2012, 19:03

Ben de sorun çıktığında üslubundan memnun olduğum için yine alışveriş yapmaya devam ettim demek istedim zaten .
Kullanıcı avatarı
SeRxx

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 96 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners