hsnmrycl yazdı:sedir yazdı:Son dakikada çok istiyorum diye aynı ürüne mesela 10000 dediysem ve benim gibi bir çılgın o sırada 9000 demişse 300 edecek ürünü 9001'e almak zorundayım.
hocam işte bu duruma düşmemek için evreceğiniz en yüksek teklif miktarını belirlerken piyasa araştırması yapmalı ve bu ürünün hangi fiyat aralığında alıcı bulduğu öğrenmelisiniz. bu aralık size alıcıların o saat için ne kadar parayı gözden çıkarabilecekleri hakkında da fikir verecektir.
İşte her zaman öyle değil,ne kadar takip ediyorsunuz bilmiyorum ama bana göre serbest piyasa ekonomisi öğrenmek isteyen biri ebay i biraz takip etmeli.Çok pahalı gider boşver dediğiniz ürün bazen o kadar uygun oluyorki,canım o kadar da etmezki dediğiniz ürün fırlıyor.Tamamen o andaki talebe bağlı bir şey.Benim aldığım longines ın ,o temizlikteki muadilleri yaklaşık 500-700 arası alıcı buluyor.
Hiç kimsenin bulaşmadığı biri sıfır diğeri mint ayarında iki dupont çakmak aldım.Birini arkadaşım için.Bulaşmamalarının sebebi belli bir fiattan açık arttırma başlatılmasına gıcık oluyorlar.Birini $92(yeni olan)diğerini 98(mint olan)
Tabiki arkadaşlara piyasa araştırması yapmaları yönündeki telkinlerinizde son derece haklısınız.
Benim ilave önerim şu olacak;bu mal pahalı gider nasılsa diye peşini bırakmasınlar.Lim.Ed. blue surf kadran UN 4500 küsüre gitti.Buy it leri 6500-7000 civarı.Tabi ben bir hata daha yapıp TR den UN aldım.Halbuki gözüm blue surf lim. de idi vs vs.
Herhalde çok uygun bulmadıkça TR den artık alışveriş yapmam.Zaten mekanik saatlerin garantisi olsa ne olur,olmasa ne olur.
Bir halt olmadan bir asır boyu çalışıyorlar.Hatta daha da fazla.