TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fotoğraflarımız

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Fotoğraflarımız

Mesaj Drago » 09 Nis 2012, 18:55

fbolukbas yazdı:Sipariş veren asymptote reyiz için yeni mahsul bir fotoğraf yollayım :

Resim

Thevenin reyiz için de, Panpa'lı Davşan kuşu :lol:
Resim

Bu Pazar çektim deme :shock: :!:
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj msturan » 09 Nis 2012, 19:05

fbolukbas, mükemmel fotoğraflar :super:
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj asymptote » 09 Nis 2012, 19:10

fbolukbas harikasın :champ: Özellikle bana ithaf ettiğin fotoğraf çok güzel :D Nasıl yakalıyorsun bunları? Kullandığın ekipman hakkında ayrıntılı bilgi verebilir misin?
Bu güzel fotoğraf için ayrıca teşekkürler..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj fbolukbas » 09 Nis 2012, 21:55

Scubat yazdı:Mükemmel kareler...yali capkinina bittim...

Teşekkürler Scubat, aynı çapkının başka pozları da var, yollarım..
Drago yazdı:BU PAZAR ÇEKTİM DEME :shock: :!:

Evet bu pazardan Drago ;) alttaki boğmaklı toygar eskilerden bir kare :thumbup:
msturan yazdı:fbolukbas, mükemmel fotoğraflar :super:

Çok teşekkürler msturan :champ: Çok daha iyi fotoğrafcıları ve fotoğrafları trakus.org da bulabilirsiniz..
asymptote yazdı:fbolukbas harikasın :champ: Özellikle bana ithaf ettiğin fotoğraf çok güzel :D Nasıl yakalıyorsun bunları? Kullandığın ekipman hakkında ayrıntılı bilgi verebilir misin? Bu güzel fotoğraf için ayrıca teşekkürler..

Öncelikle rica ederim asymptote.. Ekipmanım ornitofoto için orta seviye ve çok tercih edilenlerden diyebilirim.
Canon 60d gövde ve canon'un fiyat/performans oranı oldukça iyi olan 400mm f5.6 lensi.. Lens bu işte önemli. Daha uzun odaklı 500-600-800mm gibi ve kalitesi daha yüksek objektifler de var, fiyatlar 5-10 bin dolarlara çıkabiliyor ve ağırlık ciddi artıyor.
Onun dışında öenmli bir konu daha kuşlara yaklaşmak. Bunun için kamuflaj çadırı tercih edilen bir seçenek, ya da araç içinden çekim
tercih ediliyor. Kamuflaj zor bir iş ama yakından çekim yapabildiğiniz için nefis kareler elde ediliyor. Ben araç içinden çekiyorum. Mesela bu iki karede aynı şekilde çekildi. 2.kare de kuşa olan mesafem 2,5 metre falandır. Kuşlar araçlardan daha az rahatsız olup, yürüyerek yaklaşamaycağın kadar yaklaşabiliyorsun. İlk kare ise, gölün kenarında aracın içinden çekildi. (biz Ankaralıların şehiriçinde sayılır, bir gölü var, gölbaşı / mogan olarak bilinir) Kuşa olan mesafe 7-8 metre civarı. Ama 4 metre gibi olsaydı mesela detaylar daha iyi olacaktı..
Biraz da sabır işi, buraya kuş gelir diye bir yer tahmin edip, ya da daha önce rastaldığın bir yer seçip saatlerce bekleyebiliyorsun.
msturan'a dediğim gibi www.trakus.org da nefis fotoğrafcılar, nefis fotoğraflar var. Bu forumda da bulunan Magari üstad onlardan biri.
ayrıca fotokritik.com da da güzel kuş fotoğraflarına rastlayabilirsin.
Biraz emek isteyen, hastalık derecesinde keyif veren bir hobi bu ornitofoto (kuş fotoğrafcılığı işi) bir bulaşan sonra zor vaz geçiyor. :)
Umarım biraz fikir vermişimdir.. Aklına gelen soru olursa zevkle yanıtlarım.
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj asymptote » 09 Nis 2012, 22:20

Ayrıntılı bilgiler için teşekkürler fbolukbas. Ornitofoto bana makro fotoğrafçılıktan çok daha eğlenceli ve güzel görünüyor. Sinekleri, börtü böcekleri çoğunlukla öldürüp, üzerlerine sprey vs sıkarak fotoğraflıyorlar makro çekimle uğraşan arkadaşlar. Bu şekilde çekmeyenler de vardır, ayrıca çok güzel kelebek ve çiçek fotoğrafları var, bunlar da makro çekime dahil edilebilir, bu kimseleri ayrı tutuyorum fakat genel olarak dediğim şekilde oluyor, bu arkadaşları kınıyorum :D Kuş fotoğrafçılığında ise bir canlıya zarar vermek bir yana, sizin de söylediğiniz gibi ürkütmemeye çalışmak, onları doğal ortamında fotoğraflamak esas. Bu işte daha fazla emek var, ayrıca çevreye, canlıya zarar yok..
Benim ilgimi çeken fotoğrafçılık türü ise sokak ve portre fotoğrafçılığı.. Daha ağır basanı sokak fotoğrafçılığı.. Bunun için de öyle çok esaslı ekipmana ihtiyaç duyulmuyor aslında, sadece zaman...
Bu arada filtre kullanıyor musunuz? Daha canlı renkler için CP filtre tercih ediyor mu kuşçular?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj SeRxx » 09 Nis 2012, 22:31

fbolukbas mükemmel :champ:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj fbolukbas » 09 Nis 2012, 23:00

asymptote yazdı:Ayrıntılı bilgiler için teşekkürler fbolukbas. Ornitofoto bana makro fotoğrafçılıktan çok daha eğlenceli ve güzel görünüyor. Sinekleri, börtü böcekleri çoğunlukla öldürüp, üzerlerine sprey vs sıkarak fotoğraflıyorlar makro çekimle uğraşan arkadaşlar. Bu şekilde çekmeyenler de vardır, ayrıca çok güzel kelebek ve çiçek fotoğrafları var, bunlar da makro çekime dahil edilebilir, bu kimseleri ayrı tutuyorum fakat genel olarak dediğim şekilde oluyor, bu arkadaşları kınıyorum :D Kuş fotoğrafçılığında ise bir canlıya zarar vermek bir yana, sizin de söylediğiniz gibi ürkütmemeye çalışmak, onları doğal ortamında fotoğraflamak esas. Bu işte daha fazla emek var, ayrıca çevreye, canlıya zarar yok..
Benim ilgimi çeken fotoğrafçılık türü ise sokak ve portre fotoğrafçılığı.. Daha ağır basanı sokak fotoğrafçılığı.. Bunun için de öyle çok esaslı ekipmana ihtiyaç duyulmuyor aslında, sadece zaman...
Bu arada filtre kullanıyor musunuz? Daha canlı renkler için CP filtre tercih ediyor mu kuşçular?

Aslında etik konular ornitoda da bazen hararetli tartışmalara yol açabliyor. Yuva fotoğrafı, yumurtlama dönemlerinde daha dikkatli davranılmaması gibi. Ama kuşu öldürüp fotoğrafını çeken duymadım :). Sokak fotoğrafcılığına göre ornitoda artistik olduğu kadar tekniğin de yüksek standartlarda olması gerekiyor. Flu arkaplan, tek tek sayılacak kadar tüy detayı, gözde pırıltı,yumuşak ışık gibi.. Tabi bunun için sabahın ilk ışıkları değerli, bu yüzden çok erken saatlerde çekim yapılması gerekiyor. Filtre konusuna gelince, ben filtreyi,özellikle polarize kullanan duymadım. Lensi korumak maksatlı Uv kullanılabiliyor, bazıları buna da karşı, kaliteyi düşürdüğüne inanıyorlar.
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj fbolukbas » 09 Nis 2012, 23:03

serxx yazdı:fbolukbas mükemmel :champ:
Teşekkürler serxx :thumbup:
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 86 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners