TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Fotoraflar覺m覺z

Genel Yaam Stili Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: Fotoraflar覺m覺z

Mesaj Drago » 09 Nis 2012, 18:55

fbolukbas yazd覺:Sipari veren asymptote reyiz i癟in yeni mahsul bir fotoraf yollay覺m :

Resim

Thevenin reyiz i癟in de, Panpa'l覺 Davan kuu :lol:
Resim

Bu Pazar 癟ektim deme :shock: :!:
Kullan覺c覺 avatar覺
Drago

Ya: 61
Kay覺t: 26 Ara 2011, 01:09

Mesaj msturan » 09 Nis 2012, 19:05

fbolukbas, m羹kemmel fotoraflar :super:
Eer bir Patek Philippe'e sahipseniz, art覺k 繹lebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullan覺c覺 avatar覺
msturan

Ya: 33
Kay覺t: 12 Mar 2011, 02:03

Mesaj asymptote » 09 Nis 2012, 19:10

fbolukbas harikas覺n :champ: zellikle bana ithaf ettiin fotoraf 癟ok g羹zel :D Nas覺l yakal覺yorsun bunlar覺? Kulland覺覺n ekipman hakk覺nda ayr覺nt覺l覺 bilgi verebilir misin?
Bu g羹zel fotoraf i癟in ayr覺ca teekk羹rler..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj fbolukbas » 09 Nis 2012, 21:55

Scubat yazd覺:M羹kemmel kareler...yali capkinina bittim...

Teekk羹rler Scubat, ayn覺 癟apk覺n覺n baka pozlar覺 da var, yollar覺m..
Drago yazd覺:BU PAZAR EKT襤M DEME :shock: :!:

Evet bu pazardan Drago ;) alttaki bomakl覺 toygar eskilerden bir kare :thumbup:
msturan yazd覺:fbolukbas, m羹kemmel fotoraflar :super:

ok teekk羹rler msturan :champ: ok daha iyi fotorafc覺lar覺 ve fotoraflar覺 trakus.org da bulabilirsiniz..
asymptote yazd覺:fbolukbas harikas覺n :champ: zellikle bana ithaf ettiin fotoraf 癟ok g羹zel :D Nas覺l yakal覺yorsun bunlar覺? Kulland覺覺n ekipman hakk覺nda ayr覺nt覺l覺 bilgi verebilir misin? Bu g羹zel fotoraf i癟in ayr覺ca teekk羹rler..

ncelikle rica ederim asymptote.. Ekipman覺m ornitofoto i癟in orta seviye ve 癟ok tercih edilenlerden diyebilirim.
Canon 60d g繹vde ve canon'un fiyat/performans oran覺 olduk癟a iyi olan 400mm f5.6 lensi.. Lens bu ite 繹nemli. Daha uzun odakl覺 500-600-800mm gibi ve kalitesi daha y羹ksek objektifler de var, fiyatlar 5-10 bin dolarlara 癟覺kabiliyor ve a覺rl覺k ciddi art覺yor.
Onun d覺覺nda 繹enmli bir konu daha kulara yaklamak. Bunun i癟in kamuflaj 癟ad覺r覺 tercih edilen bir se癟enek, ya da ara癟 i癟inden 癟ekim
tercih ediliyor. Kamuflaj zor bir i ama yak覺ndan 癟ekim yapabildiiniz i癟in nefis kareler elde ediliyor. Ben ara癟 i癟inden 癟ekiyorum. Mesela bu iki karede ayn覺 ekilde 癟ekildi. 2.kare de kua olan mesafem 2,5 metre faland覺r. Kular ara癟lardan daha az rahats覺z olup, y羹r羹yerek yaklaamayca覺n kadar yaklaabiliyorsun. 襤lk kare ise, g繹l羹n kenar覺nda arac覺n i癟inden 癟ekildi. (biz Ankaral覺lar覺n ehiri癟inde say覺l覺r, bir g繹l羹 var, g繹lba覺 / mogan olarak bilinir) Kua olan mesafe 7-8 metre civar覺. Ama 4 metre gibi olsayd覺 mesela detaylar daha iyi olacakt覺..
Biraz da sab覺r ii, buraya ku gelir diye bir yer tahmin edip, ya da daha 繹nce rastald覺覺n bir yer se癟ip saatlerce bekleyebiliyorsun.
msturan'a dediim gibi www.trakus.org da nefis fotorafc覺lar, nefis fotoraflar var. Bu forumda da bulunan Magari 羹stad onlardan biri.
ayr覺ca fotokritik.com da da g羹zel ku fotoraflar覺na rastlayabilirsin.
Biraz emek isteyen, hastal覺k derecesinde keyif veren bir hobi bu ornitofoto (ku fotorafc覺l覺覺 ii) bir bulaan sonra zor vaz ge癟iyor. :)
Umar覺m biraz fikir vermiimdir.. Akl覺na gelen soru olursa zevkle yan覺tlar覺m.
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

Kay覺t: 11 Mar 2010, 11:23

Mesaj asymptote » 09 Nis 2012, 22:20

Ayr覺nt覺l覺 bilgiler i癟in teekk羹rler fbolukbas. Ornitofoto bana makro fotoraf癟覺l覺ktan 癟ok daha elenceli ve g羹zel g繹r羹n羹yor. Sinekleri, b繹rt羹 b繹cekleri 癟ounlukla 繹ld羹r羹p, 羹zerlerine sprey vs s覺karak fotorafl覺yorlar makro 癟ekimle uraan arkadalar. Bu ekilde 癟ekmeyenler de vard覺r, ayr覺ca 癟ok g羹zel kelebek ve 癟i癟ek fotoraflar覺 var, bunlar da makro 癟ekime dahil edilebilir, bu kimseleri ayr覺 tutuyorum fakat genel olarak dediim ekilde oluyor, bu arkadalar覺 k覺n覺yorum :D Ku fotoraf癟覺l覺覺nda ise bir canl覺ya zarar vermek bir yana, sizin de s繹ylediiniz gibi 羹rk羹tmemeye 癟al覺mak, onlar覺 doal ortam覺nda fotoraflamak esas. Bu ite daha fazla emek var, ayr覺ca 癟evreye, canl覺ya zarar yok..
Benim ilgimi 癟eken fotoraf癟覺l覺k t羹r羹 ise sokak ve portre fotoraf癟覺l覺覺.. Daha a覺r basan覺 sokak fotoraf癟覺l覺覺.. Bunun i癟in de 繹yle 癟ok esasl覺 ekipmana ihtiya癟 duyulmuyor asl覺nda, sadece zaman...
Bu arada filtre kullan覺yor musunuz? Daha canl覺 renkler i癟in CP filtre tercih ediyor mu ku癟ular?
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj SeRxx » 09 Nis 2012, 22:31

fbolukbas m羹kemmel :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
SeRxx

Ya: 38
Kay覺t: 01 Nis 2011, 22:39

Mesaj fbolukbas » 09 Nis 2012, 23:00

asymptote yazd覺:Ayr覺nt覺l覺 bilgiler i癟in teekk羹rler fbolukbas. Ornitofoto bana makro fotoraf癟覺l覺ktan 癟ok daha elenceli ve g羹zel g繹r羹n羹yor. Sinekleri, b繹rt羹 b繹cekleri 癟ounlukla 繹ld羹r羹p, 羹zerlerine sprey vs s覺karak fotorafl覺yorlar makro 癟ekimle uraan arkadalar. Bu ekilde 癟ekmeyenler de vard覺r, ayr覺ca 癟ok g羹zel kelebek ve 癟i癟ek fotoraflar覺 var, bunlar da makro 癟ekime dahil edilebilir, bu kimseleri ayr覺 tutuyorum fakat genel olarak dediim ekilde oluyor, bu arkadalar覺 k覺n覺yorum :D Ku fotoraf癟覺l覺覺nda ise bir canl覺ya zarar vermek bir yana, sizin de s繹ylediiniz gibi 羹rk羹tmemeye 癟al覺mak, onlar覺 doal ortam覺nda fotoraflamak esas. Bu ite daha fazla emek var, ayr覺ca 癟evreye, canl覺ya zarar yok..
Benim ilgimi 癟eken fotoraf癟覺l覺k t羹r羹 ise sokak ve portre fotoraf癟覺l覺覺.. Daha a覺r basan覺 sokak fotoraf癟覺l覺覺.. Bunun i癟in de 繹yle 癟ok esasl覺 ekipmana ihtiya癟 duyulmuyor asl覺nda, sadece zaman...
Bu arada filtre kullan覺yor musunuz? Daha canl覺 renkler i癟in CP filtre tercih ediyor mu ku癟ular?

Asl覺nda etik konular ornitoda da bazen hararetli tart覺malara yol a癟abliyor. Yuva fotoraf覺, yumurtlama d繹nemlerinde daha dikkatli davran覺lmamas覺 gibi. Ama kuu 繹ld羹r羹p fotoraf覺n覺 癟eken duymad覺m :). Sokak fotorafc覺l覺覺na g繹re ornitoda artistik olduu kadar tekniin de y羹ksek standartlarda olmas覺 gerekiyor. Flu arkaplan, tek tek say覺lacak kadar t羹y detay覺, g繹zde p覺r覺lt覺,yumuak 覺覺k gibi.. Tabi bunun i癟in sabah覺n ilk 覺覺klar覺 deerli, bu y羹zden 癟ok erken saatlerde 癟ekim yap覺lmas覺 gerekiyor. Filtre konusuna gelince, ben filtreyi,繹zellikle polarize kullanan duymad覺m. Lensi korumak maksatl覺 Uv kullan覺labiliyor, baz覺lar覺 buna da kar覺, kaliteyi d羹羹rd羹羹ne inan覺yorlar.
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

Mesaj fbolukbas » 09 Nis 2012, 23:03

serxx yazd覺:fbolukbas m羹kemmel :champ:
Teekk羹rler serxx :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
fbolukbas

ncekiSonraki

D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 89 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners