TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Grand Seiko = Ezber Bozan

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Grand Seiko = Ezber Bozan

Mesaj Drago » 16 Mar 2012, 18:52

2fast4u yazdı:razz ben japonların bır tasla 30 kuş vurma olayını surdan bılıyorum.Toyota corolla cam acma dugmesını cok rahatlıkla landcruiser ve supra serılerınde de gorebılırız.Nede olsa ekonomı on planda olmalı ;) dolayısıyla gs nın bundan sonrakı ekran capı 50mm ve yukarısı olacaktır :D

180 derece dönmüşüz :lol:
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj Drago » 16 Mar 2012, 18:56

Razz yazdı:O crown ve özellikle o chrono pusher'larla evet ben de gülümsüyorum şu an.. :)

Bana sorarsanız, eğer o chrono pusherları bir Lux İsviçre saatinde görseydik, şimdi onların ne kadar anlamlı ve fonksiyonel olduğunu, çok yeni bir dizayn olduğunu filan tartışıyor olurduk eminim :lol:
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj aokyy » 16 Mar 2012, 19:05

Seiko herkesin dediği gibi bilinirliği ve ulaşılabilirliği çok fazla olan bir marka. Bu yüzden belki prestij açısından Rolex seviyesinde değil. Ama bence kalitesi Rolexle yarışır. Japon işçiliğini ve kalitesini de işin içine katarsak alınabilir bir saat.
Eğer tek mesele bu sate bu para verilir mi meselesi ise şunu söyleyeyim. Ben bu parayı verir(d)im. (Gerçekte bunu yapamam tabi ki) Ama malesef tek mesele bu değil. Ben bu saati şu dünyada yüz tane hayatım olsa alıp da koluma takmam. Ta ki o kadran üzerinde GS sembolü değişinceye kadar.
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj Drago » 16 Mar 2012, 19:18

aokyy yazdı:Seiko herkesin dediği gibi bilinirliği ve ulaşılabilirliği çok fazla olan bir marka. Bu yüzden belki prestij açısından Rolex seviyesinde değil. Ama bence kalitesi Rolexle yarışır. Japon işçiliğini ve kalitesini de işin içine katarsak alınabilir bir saat.
Eğer tek mesele bu sate bu para verilir mi meselesi ise şunu söyleyeyim. Ben bu parayı verir(d)im. (Gerçekte bunu yapamam tabi ki) Ama malesef tek mesele bu değil. Ben bu saati şu dünyada yüz tane hayatım olsa alıp da koluma takmam. Ta ki o kadran üzerinde GS sembolü değişinceye kadar.

Fanatik :lol:
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj mrbars » 16 Mar 2012, 22:21

Bir başka pencereden konuyu kendime göre yorumlarsam, ben Tissot'a da, Grand Seiko'ya da 15.000 TL vermem. Casio'ya da 1.500 TL vermem. Ama Maurice Lacroix'da hedeflediğim (ne demekse) bir model var, pink gold; 12k USD. Hangi koşulda ne zaman alacağımı biliyorum, planlamışım, heveslenmişim. Ancak tabiki bir başkası o paraya o saat alınmaz da diyebilir. Özetle, en nihayetinde genel kıstaslar ve teamüllerin dışında, kişisel heves ve beğeniler de saat seçiminde belirleyici olabilir.

Biri GS için sudan yemekten kesilir, diğer tarafta genel çoğunluk da Seiko markası dolayısıyla o paraya alınmaz der. Sonuçta azınlık da, teamülcü çoğunluk taraf da haklı bence.

Ali: Çok beğeniyorum, inanılmaz bir teknoloji GS. Hakkını yiyorlar, "ben" alacağım ve "ben"ce 15.000 TL verilir. Doğru.
Veli: Marka gücü zayıf, ikinci eli yok; prestij olarak alt/orta seviye Swiss ayarında. 15.000 TL verilmez. Doğru.

Otomobilde olay sadece A noktasından B noktasına gitmek olsaydı herkes 1.3 litre 100 HP sedan bir dizele binerdi. Farklılaşma varsa olay A noktasından B noktasına gitmek değil sadece. Saatte de böyle, olay saati öğrenmek olsaydı hepimiz Casio kullanırdık, olay zamansa dakiklikse; daha ötesi yok. Ama olay orada da sadece saate bakıp öğrenmek değil, teknoloji değil. Bu yüzden GS'ye 15.000 TL "ben" de vermem. Verene de kızmam; Kişisel bir takı, ifade biçimidir; beğenmiş, istemiş almış.
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj Yusufduz » 16 Mar 2012, 22:36

hsnmrycl ,mucadeleci,Drago teşekkür ederim,daha iyileri sizlerin olsun.
Instagram; @joseph_flat
Kullanıcı avatarı
Yusufduz

Mesaj 2fast4u » 17 Mar 2012, 01:10

Drago inanki hayatimda ki son umrumda olan sey kolumdaki saatin menseisi kalitesi carti curtu yani o yuzden dondugum sadece kendi eksenim olur ;)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj razz » 17 Mar 2012, 01:35

Drago yazdı:Evet 130 yıldır saat yapan adamların görmediği detayları biz görebiliyoruz...

Crown ve pusher'ların saatin geneli ile olan uyumsuzluğu o derece belli ki görmemek için bakmıyor olmak lazım..

Drago yazdı:
Razz yazdı:O crown ve özellikle o chrono pusher'larla evet ben de gülümsüyorum şu an.. :)

Bana sorarsanız, eğer o chrono pusherları bir Lux İsviçre saatinde görseydik, şimdi onların ne kadar anlamlı ve fonksiyonel olduğunu, çok yeni bir dizayn olduğunu filan tartışıyor olurduk eminim :lol:

Bu crown ve pusher'lar -menşei farketmeksizin- hangi saatte olursa olsun benim yorumum aynı olurdu..

2fast4u yazdı:razz ben japonların bır tasla 30 kuş vurma olayını surdan bılıyorum.Toyota corolla cam acma dugmesını cok rahatlıkla landcruiser ve supra serılerınde de gorebılırız.

Gayet doğru bir tespit.. :thumbup:

Drk yazdı:Razz, gülümsemene eşlik ediyorum ;) Ama dediğin noktaları düzelttikleri an gayet güzel bir saat olacaktır :thumbup:

Gerekli ancak yeterli değil Drk.. GS ve Grand Seiko da bence kadranın bütünlüğünü olumsuz etkiliyor..
Ayrıca tamamı çelik bir saatte altın kol ve indeks kullanmak da hatalı bir durum.. Hele bir de o saat chronograph ise ve bir de power reserve varsa.. Daha sade bir tasarım ( Örn. IWC Portuguese ) böyle bir detayı daha güzel taşır.. :champ:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: EczAtes, sphinx ve 215 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners