TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İki Orient Saat Arasındaki Fark

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: İki Orient Saat Arasındaki Fark

Mesaj zfr » 27 Oca 2012, 18:43

Ben de Orient Mako bakarken model kodlarındaki F ve S farklılığı dikkatimi çekmişti ve ilgili yerlere gönderdiğim maillere gelen cevapları paylaşmıştım, linkini veriyorum umarım yardımcı olur...
viewtopic.php?f=62&t=7316#axzz1kforXdMi
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

Mesaj yaman20 » 27 Oca 2012, 18:53

Haydaaa..Sn zfr'nin yazdığı mailleri okuyunca makapon daki saatlerin orjinal olmadığı anlaşılıyor galiba..Bende almaya karar vermiştim..NE OLCAK ŞİMDİ :? Sn zfr bu arada tşk ederim bilgi için...
İyiyi ara, doğruyu ara, güzeli ara fakat kusuru arama.
Kullanıcı avatarı
yaman20

Mesaj zfr » 27 Oca 2012, 19:40

Rica ederim Yaman20. Saatler orjinaldir diye düşünüyorum yalnız arkasında Orientin distribütörü Aslan saat yok. Karpa'nın ithal ettiği saatler bunlar zaten Karpanın internet sitesinde de bu modeller bulunmakta ama garanti olarak ne kadar güvenilir olduğu konusunda çok bilgim yok açıkçası...
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

Mesaj Frax » 27 Oca 2012, 20:54

Şimdi olaya Düz Adam Sami bakış açısıyla bakalım, herhangi bir darılma olmasın :)

Markapon güvenilir bir yer ise ben kesinlikle 290 TL'ye garantisiz bile olsa bir saati alırım, çünkü diğer saat 490 TL. Kayışı normal koşullarda 1-2 yıl gider, camı mineral ama sakınılırsa sorun olmaz, aradaki 200 liralık - garantisiz olduğu için - masrafı olur mu diye ileride diye düşünürüm. Ancak bu saatte farklı bir durum daha var, bu saat kaplama. Kaplamasının ömrü sıkıntı oluşturabilir, kaplamasının garanti kapsamındaki durumu işte bu durumda devreye girer. Şimdi düşününce ben de kararsız kaldım. Eğer saatin fiyatı bütçenizde büyük bir sıkıntı oluşturmayacaksa alın derim, markapon güvenilir ise 290 liraya güzel bir saat, ama bir saat alıp her gün takacağım derseniz o zaman iş değişir.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj yaman20 » 27 Oca 2012, 21:06

Sem kodlu saatlerin distiribitörü olan karpa ya baktım..Servis falan yazıyor sitede ama..Kaplama olması hem güzellik vermiş saate hemde sonrası için soru işaretleri oluşturdu..Ama aradaki fark yarıya yakın :?
Kullanıcı avatarı
yaman20

Mesaj zfr » 27 Oca 2012, 21:10

Bence aynı saati saatçilerde de sorarak iyi bir pazarlık yaparak aradaki fiyat farkını değerlendirin derim. Çünkü Mako için Aslan Saat yaklaşık 490 tl fiyat verdi ama Aslan Saatin bayisi olan saatçilerde Makoyu pazarlıkla 300 tl'ye indirmiştim. Karpa'nın getirdiği Makoları da 250-270 civarında satıyolar. Yani pazarlıkla aradaki farkı epeyce düşürebiliyosunuz... ;)
Kullanıcı avatarı
zfr

Mesaj yaman20 » 27 Oca 2012, 21:57

Kocaeli'nde aslan saat yok sanırım..
Kullanıcı avatarı
yaman20

Mesaj yaman20 » 28 Oca 2012, 11:20

Bende ilgili firmaya bir mail attım ve sordum sem kodunu..Gönderilen cevap:

Merhaba,

Ürünlermizin hepsi garanti kapsamında olan ürünlerdir.

İyi günler,

Tuba
Mar............ Destek

Ayrıca arkadaşlar bir konuyu danışmam gerekiyor..Bu kaplamalar saat sahibine çok sıkıntı çıkarırmı acaba??Orient PVD bakır kaplama yazmış..Firma ve kaplamalar üstüne yardımcı olabilecek var mı?.Saygılar..
Kullanıcı avatarı
yaman20

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium, hakanbora ve 170 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners