TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Moda Markaları Mı Yoksa Saat Markaları Mı?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Moda Markaları mı Yoksa Saat Markaları mı?

Mesaj asymptote » 12 Kas 2011, 03:22

emre08 yazdı:Evet, meşhur sorumuz "Moda markalarının saatleri mi, yoksa yalnızca saat üreten markaların saatleri mi?"

Ben moda markalarının saatleri diyorum ve ortalıktan hemen tüyüyorum.. :lol:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Emre » 12 Kas 2011, 03:25

asymptote yazdı:
emre08 yazdı:Evet, meşhur sorumuz "Moda markalarının saatleri mi, yoksa yalnızca saat üreten markaların saatleri mi?"

Ben moda markalarının saatleri diyorum ve ortalıktan hemen tüyüyorum.. :lol:

Tercih meselesi asymptote :) Kimi zaman:

Kod: Tümünü seç
1 x Swiss Made COSC Automatic = 5 x Made in China Emporio Armani

edebiliyor :) Tercih parayi yonlendirecek kisiye kalmis.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Clk » 12 Kas 2011, 04:13

Her yerde atip tutuyorum da buraya neden yazmamisim :lol:

Emre, öncelikle eline saglik. Ancak 2fast'in yazmis olduklarini da göz önünde bulundurmak lazim. Bu tarz markalara yönelen kullanicilar bizlerden farkli bir kesim. Dizayni güzel olan saatleri alip kisa bir süre kullandiktan sonra yeni bir saate yöneliyorlar. Son mesajinda yazmis oldugun örnekte isin diger bir boyutu :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj whiskey » 12 Kas 2011, 08:50

Mantık olarak günümüzün club/tekno müziği ile 60'ların efsaneleri karşılaştırmak gibi olmuş. Benimde saat merakım henüz yeni başladı diyebilirim. Armani'nin şık tasarımlı bir saatini almayı planlıyordum ama tam almadan bir kaç gün önce küçük bir araştırma sonucu aslında 990 tl ye satılan saatin maksimum 150 tl ettiğini öğrendim kısa bir süre sonrada bu forumu buldum ve ''gerçek saatler'' ile tanıştım. :)
Kullanıcı avatarı
whiskey

Mesaj Kaans » 12 Kas 2011, 18:23

Düşüncelerimizi temize çekmişsin Emre.. Tuşlarına, düşüncelerine sağlık... :thumbup:
Hayata nicelik değil, pozitif nitelik kattığımızda yaşadığımız zaman değerlenir...
Kullanıcı avatarı
Kaans

Mesaj splendes » 13 Kas 2011, 01:25

Eline sağlık çok faydalı bir çalışma olmuş.Saat dünyasına yeni başlayan arkadaşlar ( benim gibi) bu konuyla beraber bu konulara da göz atarlarsa bir çok sorunun cevabını bulabilirler

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=49&t=2022&start=25#axzz1dWuDSpkj

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=49&t=4089#axzz1dX2dwKgY
Kullanıcı avatarı
splendes

Mesaj retrograde » 27 Oca 2012, 01:24

Büyük hevesle aldığınız Ferrari'nizde Tofaş Şahin'lerde kullanılan motorun kullanıldığını öğrendiğinizde hissettiklerinizin benzerini bu tür markaların bir çoğunun mekanizması hakkındaki gerçekleri öğrendiğinizde hissedebilirsiniz.

bu yazınız bile başlı başına yol gösterici emre08 kesinlikle saat markası diyorum ben. teşekkürler :thumbup:

'El-farah seb'ate eyyâm vel huzn tûlül ömr'
Kullanıcı avatarı
retrograde

Mesaj Archimed » 27 Oca 2012, 11:13

Bana kalırsa bu sorunsal moda markalarının saat markalarıyla stratejik ortaklıklar oluşturmasıyla çözülür. Asıl sorun, hangi saat markalarının hangi modacıyı kendi markasını paylaşmaya uygun göreceğidir. Mesela Tommy, Diesel, Lacoste gibi genelde spor tarzı olan ve günlük kullanmaya uygun kıyafetler üreten firmalar Seiko 5 veya Seiko'nun uygun fiyatlı diğer markalarıyla uyumlu birliktelik oluşturabilirler.

Ama Japon mentalitesi bana göre çağdaş pazarlama anlayışından uzak. Japonlar yıllarca kaliteye odaklı tasarım ve üretim üzerine uzmanlaştılar. Bu durum sonucu belli kalitesi olan ama renksiz ürünleri ortaya koydu. Yani alıcının ruhunu kazanmak için ciddi adımlar atmadılar. Japon arabalarında da, elektronik ürünlerinde de benzer durum söz konusu. Bang&Olufsen'in ses kalitesi inanılmaz olmasına rağmen bence Bang&Olufsen başarısını biraz da ürünlerin ruhu ve tasarımına borçlu. Keza Apple ürünleri de niteliğinin yanı sıra başarılı pazarlama ve tasarımlarıyla son derece başarılı satış rakamlarına ulaştı. İnsanlar kalitesinden ötürü Honda ve Toyota'yı beğenirler, ama ben Toyota veya Honda kolesiyonu yapan kimseyi görmedim de duymadım da.

Bu açıdan yaklaşınca orta gruba hitap eden İsviçreliler (Tissot, Longines, Tag Heuer) belki dediğim gibi stratejik ortaklıkları kıvırabilirler.

Yeter ki saatçilerin veya modacıların egoları baskın çıkmasın ve aslında aynı tüketici gruplarına hitap ettikleri halde olası stratejik partnerini farklı bir tüketici grubuna hitap ettiği düşüncesiyle işbirliğini sonuçlandırmasın.
Kullanıcı avatarı
Archimed

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 206 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners