TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Pırlant'ın Saat Kutusu Konusundaki Enteresan Tavrı

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Pırlant'ın Saat Kutusu Konusundaki Enteresan Tavrı

Mesaj dismira » 20 Oca 2012, 17:58

Tamam teşekkür ederim :) :champ:
Kullanıcı avatarı
dismira

Mesaj Emre » 22 Oca 2012, 11:03

dismira yazdı:Emre08 Pırlant kurumsal bir firma bir mağazasında yaşanan personel hatasından dolayı firmayı gereksiz yorumlara sokmanız hata bence ,bir sorununuz var ise bunu yetkili kişilerle paylaşırsanız yardımcı olucaklardır. www.pirlant.com Merkez bursayı arayıp şikayetinizi belirtmeniz daha uygun.

dismira, forumların var oluş amaçlarından birisi de tüketiciyi bilinçlendirmektir. Her kurumsal firmada olduğu gibi Pırlant üzerinde de kamuoyu baskısı olması doğaldır. Büyük firmalar bu baskının üstesinden gelebildikleri kadar başarılılardır. Burada aşağılayıcı veya küçümseyici bir şey yazılmamıştır. Bir kaç farklı saat satılırken yapılan hataya dikkat çekilmiştir ve tüketicilerin saatlerini alırken satış temsilcisinden daha özenli davranmalarını istemelerine dikkat çekilmiştir. Olay yalnızca Bursa'da değil İstanbul'da da yaşanmıştır. Bu hususta bizim yaptığımız uyarı açısından düşünürsek, burada ne müşteriler için, ne de Pırlant için olumsuz bir durum söz konusu değildir.

Ayrıca Pırlant malesef JLC ve IWC gibi vitrinlerinin üst seviye ürünlerinin bayiliklerini kaybetmiştir. Askerde olduğumdan son durumu takip edemiyorum ama bu kadar yaygın şubeleri olan bir firmanın benzer bayiliklerinin geri gelmesini temenni ederiz.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj mrhappy » 22 Oca 2012, 16:41

Pırlant hakkında benim de karalamak istediğim bazı şeyler var.İşim dolayısıyla lüks tüketime hizmet eden her mağaza ilgi alanımdadır ve vitrinlerini,mağaza konseptini ve personelini gözlemlerim vakit buldukça.Geçtiğimiz günlerde Kanyon'da mağazaları gezerken ve bir nevi yılbaşı nedeniyle fiyat araştırması yaparken Pırlant'ta çalışan arkadasların (Tevfik Aydın mağazasındada aynı durumla karşılaştım) yaş olarak orta ve üzeri olması haliyle deneyimli satış elemanları olduklarını düşündürüyor fakat hiçte öyle değil sanırım.Cartier Roadster modeli için aldıgım yanlış bilgiler ve fiyat üzerinde ayaküstü yapılan %40 indirim (henüz masaya oturmadan).Bunun yanında Ball markasını Cartier'in içinde bulunduğu segmente yakın göstermeye çalışması benim mağazada daha fazla vakit katbetmemem gerektiğini düşündürdü ve çıktım oradan.

Tevfik Aydın ise Omega için sorduğum bir modelde (Seamaster Aqua Terra ) bana markanın istedikleri modelleri göndermediğini Türkiye haklarını elinde bulunduran şirketin taleplerine yanıt veremediğini anlatarak bir nevi "acemi" davrandı bir satış elemanı olarak.

Sonuç olarak ortak düşüncemiz olduguna inandığım ülkemizdeki satış elemanların yetersizliği ve işverenlerin çalışanlarına yeterli eğitimi sağlamaması durumu bu noktaya getiriyor.
Daçkalı..
Kullanıcı avatarı
mrhappy

Mesaj whiskey » 22 Oca 2012, 20:07

mrhappy yazdı:Sonuç olarak ortak düşüncemiz olduguna inandığım ülkemizdeki satış elemanların yetersizliği ve işverenlerin çalışanlarına yeterli eğitimi sağlamaması durumu bu noktaya getiriyor.

Size tamamen katılıyorum, özellikle de çalışanlara yeterli eğitimin sağlanmaması konusunda.
Kullanıcı avatarı
whiskey

Mesaj buTa » 22 Oca 2012, 20:33

mrhappy yazdı:Tevfik Aydın ise Omega için sorduğum bir modelde (Seamaster Aqua Terra ) bana markanın istedikleri modelleri göndermediğini Türkiye haklarını elinde bulunduran şirketin taleplerine yanıt veremediğini anlatarak bir nevi "acemi" davrandı bir satış elemanı olarak.

mrhappy merhaba; Omega konusunda buna benzer bir durumu çok başka bir saat mağazasından da duymuştum, doğru olma olasılığı var sanırım. :(
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj mrhappy » 22 Oca 2012, 22:39

Doğru olma olasılığı yüksek olabilir yalnız ben model için indirim alıyorum ve birkaç farklı noktada aldıgım fiyatları kıyaslıyorum çalışan kişiye (ki fiyat farklılığı oldukça yüksek) bana karşı savunduğu düşünce marka haklarını elinde bulunduran şirketin olumsuz politikası :? Yani nasıl bir alaka kurup bunu alıcıya dert yanar gibi anlatırsınız ki ? :) "Acemi" tavırdan kastım buydu.
Daçkalı..
Kullanıcı avatarı
mrhappy

Mesaj buTa » 22 Oca 2012, 22:56

Anladım , pardon ;) Haklısınız. :?
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj mucadeleci » 23 Oca 2012, 18:57

Saat mağazalarındaki Satış sorumlusu arkadaşların Saatler hakkındaki bilgisizliğinden ziyade yine Saatlere olan ilgisizliği daha vahim bir konu, ben İzmir in en lüks saatlerinin satıldığı mağazalardan birisinin satış sorumlusu ile teknik serviste karşılaştım sohbet etmeye başladık saatler hakkında teknik konulara girdik bir iki basit konu konuştuk, ben ona bir şey sordum bana "yaa aslında benim saatlerle hiç alakam yok, pek ilgilenmiyorum" demesi beni dehşete düşürmüştü kaldı ki konuşmanın burasına kadar teknik anlamdaki bilgisizliği aşikar ortaya çıkmıştı, ben yıllarca reklam sektöründe satış pazarlama yaptım ve çalıştığım firmaların (müşterilerimin) faaliyet gösterdikleri alanlarda en az 8-10 saat araştırma yapmışımdır, kaldı ki bir saat satıcısının saatlere olan ilgisizliği... maalesef üzücü, en azından teknik anlamda yüksek seviyede saat satan firmalar (mağazalar) satış sorumlusu seçiminde yada eğitiminde hassas davransalar durum daha güzel noktalara gelebilir.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: cagatay1903 ve 118 misafir

RGY Globak Golden Visa Yunanistan

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners