TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Verge Fusee Cep Saati Foto Tanıtım ve Bilgi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Verge Fusee Cep Saati Foto Tanıtım ve Bilgi

Mesaj 4n6 » 18 Oca 2012, 13:11

...
En son 4n6 tarafından 19 Oca 2012, 13:59 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
4n6

Mesaj msturan » 18 Oca 2012, 13:52

4n6, mesleğinizle ilgili olan kısmı dikkatle ve hayranlıkla okudum, açık kurs vermişsiniz resmen :super: Resimler gelince bir kez daha okuyup işi kapmaya çalışırım :D
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj 4n6 » 18 Oca 2012, 14:15

"Kağıt 2" ve "Kağıt 3"teki yazıları ise şu şekilde okuyabildim..

Kağıt 2: "Brother Morris - division room o..- for the purpose of"

Kağı 3: "will be pleased ..o (to?) meet me in the - Saturday afternoon next at 4 o cloc.. (clock?) - ..nitiation (initiation?) into the degrees - Yours in .. P & Y - ..ware (aware?) ... the Mu......ay R of D"

"Kağıt 2" ve "Kağıt 3"teki yazılar bana özgüveni dorukta olan bir şahsın (... will be pleased to meet me ...) duvar inşa faaliyetleriyle ilgili yazdığı yazılarmış gibi geldi.. :)
En son 4n6 tarafından 18 Oca 2012, 14:54 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
4n6

Mesaj 4n6 » 18 Oca 2012, 14:51

"Kağıt 1" arka yüzündeki yazılar zor okunuyor.. En üst sıradaki yazılar "K e" yahut "14 e" gibi birşey. Orta sıradakiler "4 ii 40" gibi. Tarih rakamlarını düşündürüyor. Alt sırada da "M. W...y Gonyer" şeklinde okunabilecek, muhtemelen bakımı, onarımı yapan ustanın ismini oluşturan harfler var. "Gonyer" ismini biraz araştırdım. Fransızca "Gagne" isminin Amerikanize telaffuzundan oluşmuş, ağırlıkla New England bölgesinde raslanan bir isim. İsmi araştırırken 'Hamilton, TEXAS' ve 'Pope, ARKANSAS'ta iki Pottsville daha buldum. Bütün arama bulguları US'i işaret ediyor, ama bu, aranan kişi, yer, vs.nin US'de olması nedeniyle mi, yoksa US kayıtlarının ve bilgilerinin internette diğer ülkelere göre çok daha fazla mevcut olması nedeniyle mi, bunu bilmeye imkan yok. İnternette ismi cismi geçmeyen 10 tane Britanya Pottsville'i, 20 tane Avusturalya Pottsville'i vardır belki.. :)
Kullanıcı avatarı
4n6

Mesaj gurcaglar » 19 Oca 2012, 02:04

4n6 yazdı:Kasa iç yüzünün fotoğrafı. Mümkün olduğunca net çekmeye çalıştım.

Resim

Merhaba,

Güzel bir fotoğraf, her şey okunabiliyor, o zaman okuyalım:
Sağa doğru yürüyen aslan "lion passant" İngiltere imparatorluğu'nun simgesi,
başı taçlı leopar Londra kentini, gümüş kasa yapma izninin alındığı London Assay Office'i simgeler
L harfi, 1806 yılında kasanın yapıldığını bildirir.
İmalatçı inisiyalleri, bu kez bir değil iki imalatçı inisiyali var:
G C: George Carpenter
I C : John Carpenter

İki birader, loncaya kayıt tarihleri 16 Ekim1804 , çalıştıkarı adres: 12 King Street , Clerkenwell, Londra. Bu clerkenwell semti 20.yüzyıl başına kadar özellikle saat kasası yapımcılarının toplu olarak bulundukları, atölyelerinin olduğu çok ünlü bir yerdi.
Arz edilir,
Siz de sağ olun, esen kalın Sayın 4n6
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj drk » 19 Oca 2012, 02:08

4n6, Gurcaglar, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum :champ:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj gurcaglar » 19 Oca 2012, 02:24

Merhaba yeniden,

Saatçi kağıtlarının üzerindeki yazıların büyük kısmını çözdüm. Oldukça ilginç ne dersiniz: 1. Kağıt:
Brother Morris
division room on
for the purpose of
2. ve 3. kağıtlar:
I will be pleased ...(if) you meet me in the ...Saturday afternoon next at four o'clock into the degrees .
Yours in P & S, gerisini okuyamadım. Şimdi Hepsini birleştirip doğru dürüst yazalım:
"Brother Morris, Iwill be pleased (if) you meet me in the division room on Saturday afternoon next at 4 o'clock for the purpose of initiation into the degrees. Yours in P &S".
İlginç evet masonik bir mesaj, Morris kardeşe yazılmış saat dörtten sonra Cumartesi günü division odasında initiation (masonluğa giriş merasimi) maksadıyla görüşmekten memnuniyet duyarım. P&S (Locanın adı olsa gerek)'den falan filan saygılar vs.
Çok enteresan bir doküman doğrusu.
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj Thevenin » 19 Oca 2012, 02:34

:geek: :shock: Beyler konuyu ibretle okudum hala husu icindeyim :shock: :geek:

4n6, saate kendi acinizdan yaklasiminiza ve Gurcaglar hocamin bilgilerine hayran olmamak elde degil :super:
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 14 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners