TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Safir Cam Alerji Yapar mı?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Safir Cam Alerji Yapar mı?

Mesaj alltomatic » 26 Ara 2009, 00:47

Saatimin arkası safir yani mekanizmayı görebiliyorum (belki de safir değildir bilmiyorum) ama bir gün taktıktan sonra kolumda kıpkırmızı bir yuvarlak leke oluştu. (Saat Hamilton Khaki Navy lacivert slikon iki kollu olandan). Acaba saat alerji mi yaptı? Öyle ise ben bu tür saatleri bir daha kullanamıycak mıyım? Korktum. Safirin beyaz olanı katılaşmaz ise alerji yaparmış? Bu ne demektir? (internette okudum) anlayacağınız moralim bozuldu. Düşünsenize aldıgınız hiçbir saati kolunuza takamaycaksınız. ÇOK ŞANSSIZIM BEN.

____________________________________________________________________________________
Edit: İmla hataları düzeltildi (bizantolog).
Kullanıcı avatarı
alltomatic

Re: SAFİR CAM ALERJİ YAPAR MI?

Mesaj Clk » 26 Ara 2009, 01:02

Saat Titan mi yoksa celik mi? Benim tahminim saat titan (khaki navy frogman).

Once saatin hangi materialden oldugunu soylerseniz daha kesin konusabiliriz. Ama cam alerji yapmaz. Sizde ya nikel yada titan alerjisi var...
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 26 Ara 2009, 01:04

Bu arada titan alerji yapmaz derler. %90 dogrudur...
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj alltomatic » 26 Ara 2009, 01:12

Evet frogman hamilton.ama kasa çelik sanırım(tam bilmiyorum).saatin cam olan yani cilde temas eden kısmı iki saat önce çıkarmama ragmen kıpkırmızı ve bir sızı var.çelik saatleri ilk okuldan beri kullanıyorum sorun yoktu.moralim epey bozuldu .evet saatin arkasında stainless steel yazıyor bu arada teşekkür ederim clk .
Kullanıcı avatarı
alltomatic

Mesaj Clk » 26 Ara 2009, 01:18

Biraz aci bir tecrübe olacak ama saatin camini (kadran tarafini) koluna tut bakalim ne olacak uzun bir süre. Sadece anlamak adina bunu cam mi yapiyor yoksa saatin kasasimi. Dedigim gibi camin alerji yaptigi cok cok nadir bir olay.
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj alltomatic » 26 Ara 2009, 01:34

Bilmiyorum ama sanki derim soyulmuş gibi.dediginizi yaptım birşey yok ama o kadar uzun süre tutamıyorum.iz geçtikten sonra tekrar takıcam aynı şey olursa demekki sorun var.teşekkür ederim clk .ama yakutun pembe olanı safirmiş onuda okumuş olduk(internet)
Kullanıcı avatarı
alltomatic

Mesaj Clk » 26 Ara 2009, 01:36

Gecmis olsun. Ama bu alerji olayi kötü. Önce bir dene, tekrarlar ise mutlaka doktora gitmen lazim
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj alltomatic » 26 Ara 2009, 01:43

Evet haklısınız ama çok üzüldüm.umarım bir çaresi vardır.bir defa daha deniycem tabi iz geçtikten sonra.olmazsa (bu ihtimal çok kötü)bilmiyorum cevabı...teşekkür ederim clk .
Kullanıcı avatarı
alltomatic

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot], ringrang ve 43 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners