TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Model: Fortis F-43 Chronograph Alarm GMT

Saat Sektör Haberleri Gelişmeler Yeni Modeller

Moderatörler: News, LadyZ

Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Saat Sektör Haberleri Bölümümüzü Ziyaret Ederek Saat Endüstrisindeki Yeni Modelleri, Fuarlardan İzlenimleri ve Gelişmeleri Takip Edebilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Bu Model Hakkında Düşünceniz?

1 seçenek seçebilirsiniz

Sonuçları Görüntüle

Re: Yeni Model: Fortis F-43 Chronograph Alarm GMT

Mesaj Thevenin » 12 Oca 2012, 01:25

Galyali Gerber von Obelix, Galya'da horolojiyi bulan adamdir beyler cok net burada tereddutumuz yok sukur :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Bond » 12 Oca 2012, 01:28

Thevenin yazdı:Galyali Gerber von Obelix, Galya'da horolojiyi bulan adamdir beyler cok net burada tereddutumuz yok sukur :D

:D :lol:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj aokyy » 12 Oca 2012, 01:43

@Bond;

Tekrar baktım. F-2012 kalibre imiş. Yanlış hatırlıyormuşum. Yukarıda Thevenin'in paylaştığı resim zaten sitesinde bulunan katalogdan ve o yukarıda görünen resmin sol tarafında F-2012 kalibre olduğu yazıyor.
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj Bond » 12 Oca 2012, 01:49

Aokyy dedim ya hepsi karıştı diye :D Eğlendik ama bu vesile ile, hemde bilgileri eklemiş olduk ;)

Frax o teori bizi aşar bu sebeple yorum yapamıyorum. Başkan tatilden dönünce ancak o yorumlayabilir :D
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj aokyy » 12 Oca 2012, 01:53

Yalnız şu yukarıdaki MIH da güzelmiş, gözden kaçmasın. Alarmlı otomatik saatlerden bildiğiniz başka hangi saatler var? HH ve ya HC sınıfında olanlardan bahsetmiyorum. High-End ve aşağısı.
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj Bond » 12 Oca 2012, 03:16

Vintage olarak düşünülürse Seiko, Citizen ve bir çok eski Rus, İsviçre ve o zamanlarda üretim yapan eski Avrupa markalarında bulunabilir. Cyma, Benrus gibi markalar aklımda kalmış. Yeni olarak düşük fiyatlı grup için Rus markalarında bolca alternatif mevcut. Bir kaç Alman markasında gene olması lazım fakat rus mekanizmalılar diye hatırlıyorum. İlk aklıma gelen Swiss olarak Vulcain Cricket modelleri olabilir, Fortis, Tudor, Jaeger LeCoultre Memovox serileri ve Breguet diye devam ediyor. Başka vardır kesin, hatırlayanlar olursa yazabilirler.

Vulcain bu konuda özellikle klasik tarzlarda çok modeli olan bir marka diye biliyorum, bir göz atılabilir. Doğru hatırlıyorsam Vulcain zaten mekanik alarm komplikasyonunu kol saatlerine uygulayan ilk marka. Fortis daha çok uzay / havacılık temalı ve chrono alarm modelleri olduğu için fazla spor. Tudor ise geçtiğimiz sene Heritage Advisor model adlı güzel bir re-edition mekanik alarmlı saati piyasaya sürdü.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Bond » 12 Oca 2012, 04:02

Bu arada forumda alarmlı mekanik saatlerle ilgili bir konu varmış onu buldum, bakarken bir şey dikkatimi çekti. İyi ki sormuş Aokyy soruyu :thumbup:

Thevenin bak Modern60 Fortis F2000 ilk seri alarmlı kalibre için ne yazmış: "Valjoux 7750 üzerine yerleştirilen ve Fortis mühendisleri tarafından tasarlanmış ama Debois/Depraz tarafından üretilen bir modüldür" Merino'nun F 2001 ilk nesiller için verdiği bilgi doğru olabilir. F 2011-5 ise web'de yazan in houselar üzerinden gidersek tam bilemiyoruz. F 2012'yi press kit öncesi çözeceğiz az kaldı :D

modern60 yazdı:Otomatik mekanizmalı saatler arasında ilk üretilen AS 5008 li Eterna-Matic Reveil-Calender olmalı. Ama asıl meşhur olan Fortis'in F2000 kalibresi. Bu fonksyon, kalibre Valjoux 7750 üzerine yerleştirilen ve Fortis mühendisleri tarafından tasarlanmış ama Debois/Depraz tarafından üretilen bir modüldür. Son yıllarda Jaeger-Le-Coulre, 1960 larda meşhur olan MEMOVOX modelini, otomatik kalibre ile pazara yeniden sundu. Vulcain'in Cricket'i yani meşhur "Presidents Watch" başkanların saati de 2008 de cricket calibresini otomatik bir kurma ile hem de tamamen evinde tasarlayıp üretti(bizzat çalışmalarına tanık oldum). Kısacası bu gün Jaeger, Eterna, Fortis, Vulcain, Nivrel gibi(bildiğim kadarıyla) markaların otomatik reveil yani alarmlı saatleri mevcut. Bu arada Jaeger-Le Coultre'nin Memovox ta kullandığı kurmalı alarmlı saatin mekanizması Lemania 830 idi. Ama otomatik olan yenisi tamamen kendi fabrikalarında ürettiği kalibredir.

Otomatik Mekanizmalı Alarmlı Saat Bilgi :arrow: viewtopic.php?f=12&t=2650&p=27585#p27585
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj aokyy » 12 Oca 2012, 23:14

Cevap için teşekkürler. Vulcain saatleri inceledim. Bir iki modeli hoşuma gitti. Markayı tavsiye eder misiniz?
Kullanıcı avatarı
aokyy

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Sektör Haber Merkezi - Watch Industry News Center

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners