TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Model: Fortis F-43 Chronograph Alarm GMT

Saat Sektör Haberleri Gelişmeler Yeni Modeller

Moderatörler: News, LadyZ

Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Saat Sektör Haberleri Bölümümüzü Ziyaret Ederek Saat Endüstrisindeki Yeni Modelleri, Fuarlardan İzlenimleri ve Gelişmeleri Takip Edebilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Bu Model Hakkında Düşünceniz?

1 seçenek seçebilirsiniz

Sonuçları Görüntüle

Re: Yeni Model: Fortis F-43 Chronograph Alarm GMT

Mesaj Thevenin » 11 Oca 2012, 23:43

Bond yazdı:Bu arada Thevenin beni yanılttı mekanizma ETA bazlı krono modülü değilmiş.

Ben Signor Merino'nun yalancisiyim beyler. Bu ne len dun Frax'a bugun bize, daha guvenmem bu Jorge'ye :D

Jorge Merino yazdı:Base is an ETA, but the module is theirs

Bu arada ben mekanizmayi incelemedigimden, ovmedigim gibi yermedim de, sadece az bildigim Fortis fiyat kategorisinin disinda kaldigini gordugumden ona vurguda bulundum. Ote yandan tasarimini da ic acici bulmadim, halen >$20k sinifinda bulunarak cCc Fortis cCc seklinde havada kapisilacagini ongoremiyorum beyler :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Frax » 11 Oca 2012, 23:57

Tasarıma eleştiriler gelmiş ancak özellikleri arttıkça saatin tasarımının ne kadar zor olduğu sanki hiç düşünülmemiş gibi geldi bana. Yani öyle bir mekanizma yapacaksınız ki kronograf, alarm, gmt, güç rezervi, AM-PM, alarm açık-kapalı özelliklerini sade bir kadrana göz yormadan sığdırabilinsin, bu gerçekten zor :)

Fiyat mevzusunu doğrudan atlıyorum lüks tüketimde mantık aranmaz :D

Benden 4 bu saate :champ:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj aokyy » 12 Oca 2012, 00:02

F 2001-5 kalibreye sahip bir makine. Alarm özelliğine sahip otomatik bir saat. İçerisinde iki adet zemberek var. Alarm ve saatin zembereği ayrı. Gerçekten çok fazla komplikasyona sahip bir saat. Bence bu parayı hakeden bir saat. İlk gördüğüm andan itibaren bu saate aşık olmuştum. 13000 avro idi benim gördüğüm fiyatı. Puanım 5.
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj Bond » 12 Oca 2012, 00:31

Thevenin yazdı:
Bond yazdı:Bu arada Thevenin beni yanılttı mekanizma ETA bazlı krono modülü değilmiş.

Ben Signor Merino'nun yalancisiyim beyler. Bu ne len dun Frax'a bugun bize, daha guvenmem bu Jorge'ye :D

Jorge Merino yazdı:Base is an ETA, but the module is theirs

Bu arada ben mekanizmayi incelemedigimden, ovmedigim gibi yermedim de, sadece az bildigim Fortis fiyat kategorisinin disinda kaldigini gordugumden ona vurguda bulundum. Ote yandan tasarimini da ic acici bulmadim, halen >$20k sinifinda bulunarak cCc Fortis cCc seklinde havada kapisilacagini ongoremiyorum beyler :D

Fortis alarm kalibre serileri in-house olarak geçiyor çoğu güvenilir kaynakta. Timezone yeni model tanıtım konusunda görmedim ben, Merino nereden yolladı onu özel mesajla mı sordun? Başka model konusunda normal chrono kalibreler için yazmış olmasın. Modül ise bilemiyorum net detaylar çıkınca ekleriz. Fortis kendisi bu tarz bir açıklama yapmamış, model lansman katalogunda 500 parçadan oluşan yeni patentli özel bir mekanik alarmlı kalibre olarak belirtmiş.

Fortis alacak olsam bu modeli bende düşünmem. 100 limitli özel model zaten yarısının çıkmadan sahipleri bellidir. Ayrıca elbette kapışılmaz :D Birde sana kötü bir şey demedim yanılttı derken konu öyle gelişti :D

Aokyy bu modelde yeni F-2012 kalibre var, önceki mesajda yazdığım F 2001-5 düz alarm kalibre önceki farklı Cosmonout modelinin. Neyse hepsi karıştı zaten :D
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Thevenin » 12 Oca 2012, 01:01

Merino gokten inme sekilde oyle yazmis direk kendi tanitim konusuna da, eski F 2001 ile karistirmis olabilir, ki o base 7750 :arrow: http://www.timezone.com/library/news/ne ... 0882343750 Senin ekledigin ve limitli serilerde kullanilan F 2001-5 ile farkini bulamadim. Muhtemelen o Fortis made bence de haklisin, bu yenisi de onun uzerine gelistirilmis. Zaten her yerde deli gibi in-house yaziyor bir Merino kuyunun basinda elinde tas :D

Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Bond » 12 Oca 2012, 01:12

Evet Thevenin ile durumu değerlendirdik, ilk F 2001 ETA bazlı modül diyor Merino ısrarla. F 2001-5 ( 5. Nesil :D ) ise in-house olarak geçiyor çoğu kaynakta ama emin değiliz resmi bilgi bulamadık. Fortis yeni kalibre F 2012 ise çok özel ve dünyada bir ilk ama tam bir muamma bu durumda :lol:

Hatta Thevenin bunları geliştiren kişiyi bile bulmuş, bir bilim adamı edasında Paul Gerber :D

Ekleme: Gerber amca bana Asterix'ten bir karakteri anımsattı bu resmi ile ama hatırlayamadım. :? :D :super:

A Visit to the Atelier of Paul Gerber :arrow: http://www.timezone.com/library/extras/200607101575

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj drk » 12 Oca 2012, 01:16

Ve elindeki mükemmel saat: MIH

Resim
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Frax » 12 Oca 2012, 01:20

Ortalık yine karışacak ama acaba bu yeni in-house mekanizma, bol özellikli saat ve fiyat politikası ETA'nın yakın zamanda tedarikçi sıfatını bırakacağı için olabilir mi? Yani Fortis kendi başının çaresine bakıp, bu tür özel saatlerle öne çıkmayı düşünüyor olabilir mi?
Kullanıcı avatarı
Frax

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Sektör Haber Merkezi - Watch Industry News Center

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners