111'den başlayalım. Açıkcası 1950 luminor kasayı, modern luminor kasasından daha çok seviyorum. Kasanın parlak olması saat sahibinin kılcal çiziklerle bolca uğraşması anlamına geliyor. Açıkcası bu segmentte bir saat alırken içinde Unitas olmasını istemem. Mekanizma boyutundan dolayı kadrandaki 9 harfinin eksikliğindcen çok dengeli bir duruşu yok. Buraya kadar saydıklarım saatin eksileriydi, tabii hiçbiri saati almaya engel olacak tarzdan büyük eksiler değil, hepsi kişisel düşüncelerim

Bence 111 yerine 000 yada 112 çok daha mantıklı olacaktır, 111'e göre daha panerai

104'ün üzerinde konuşacak fazla birşey yok. Arada kalmış bir model. Kronograf özelliği olmayan 7750 mekanizması, camındaki büyüteci ve neredeyse 312ye yaklaşan fiyatıyla ilk elenmesi gereken model bence.
312, ilk artısı mat ve 1950 kasası. Ayrıca in-house mekanizması, ve daha dengeli kadranıyla benim 3ü arasındaki favorim. Tarih göstergesi bana göre panerai için gereksiz, hatta keşke tarih yerine kadrana 3 yazsalarmış. Dediğiniz gibi kasa kalın, saatin arka kapağı kalın, diğerlerine göre daha büyük duruyor. Emin olun bu zamanla alışılacak hatta daha küçük çaplı saatlere bakışınızı değiştirecek bir durum

En büyük eksisi ise dediğiniz gibi fiyatı.
Bence bu durumda şöyle yapılmalı. Öncelikle alacağınız saatin mutlaka içinize sinmesini bekleyin, ilerde keşke dememek için en önemlisi düşünmek, bolca

Mutlaka küçük saniye olsun demiyorsanız 000 yada 112'ye de bakın derim. Hatta 5 gün sonra başka bir base model daha tanıtılacak sanırım. Fotoğrafı aşağıdaki, gerçi bunun gelmesi aylar sürer. Diğer türlü 312 birçok açıdan çok ideal ve güzel bir saat ve nispeten uygun fiyatlı(diğer in-house mekanizmalı panerailere kıyasla) Hangisini alırsanız alın, pişman olmayacağınız aşikar

En doğru karar için tek gereken zaman ve daha çok araştırma, şimdiden hayırlı olsun