TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Jacques Lemans G229 Kadran İşçiliği ve Sapmalar

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Mesaj bekirkat » 05 Oca 2012, 15:47

Merhabalar,

Geçen ay sizlerin yardımıyla bir kaç saat almıştım bunlardan biri de saat&saat'in sitesinden uygun fiyatla aldığım Jacques Lemans G229B idi. Bugün incelerken kadranındaki saniye çentiklerinin iç ve dış çemberlerde her noktada hizalı olmadığını gördüm. Ekteki resimlerde bunu görebilirsiniz. Anlaşılabilsin diye farklı açılardan çektim. Özellikle 05-25 arasındaki çentikler tam hizalıyken 35-55 arasındaki çentiklerde gözle görülür bir hizasızlık var. Sizce ne düşünmeliyim, bu fiyat seviyelerinde bu tip işçilik normal midir?

Bu arada saatin sapmaları da aşağıdaki şekilde. Saati takmadığım zaman günlük olarak kuruyorum ya da takıyorum yani durmasını engelliyorum. Alalı üç hafta oldu. Belki hesaplamada hata olabilir çünkü JL'nin yelkovanında da sapma oluyor. Yani ilk kurduğum saat 12:07:00'dayken yelkovan tam 07 üzerindeyse bir gün sonra diyelim ki 15:17:00'da 17 ile 18 arasında bir yerde oluyor tam kurduğumdaki gibi 00 saniyede yelkovan dakika üzerinde sıfır durmuyor. Bu nedenle acaba sapma +30 mi, +90 mı yoksa - 30 mu tam tespit edemedim, belki daha fazla sapma varsa bunu kaçırmış olabilirim.

31.12 00:00 - 02.01 12.00 = 36 saat = +30 sn
31.12 00:00 - 03.01 12:00 = 60 saat = +40 sn
03.01 12:00 - 05.01 12:00 = 48 saat = +40 sn

Öte yandan Tissot Visodate'in de sapmalarını tutuyorum. Onu da aynı şekilde sürekli çalışır durumda tutuyorum. Jacques Lemans ile aynı tarihte almıştım.

27.12 12:00 - 28.12 12:00 = 24 saat = +20 sn
Tek kayıt bu ama kaydetmediğim diğer kontrollerimde benzer sonuçlar çıkıyor. Bu arada Visodate'in yelkovanında JL'deki problem yok.

Forumda daha önce Visodate sapmalarıyla ilgili bir konu vardı. Orada bahsedilenlere göre bu rakamlar biraz daha fazla gibi. Ben pek önemsemiyorum ama sizce bu sapmalarla idare edeyim mi yoksa servisine göndereyim mi?

Teşekkürer

Resim
Resim
Resim
nam sine doctrina vita est quasi mortis imago
Kullanıcı avatarı
bekirkat

Mesaj SeRxx » 05 Oca 2012, 15:54

JL'de ki iscicilikten kaynaklanıyor o uyumsuzluklar .
Sapma degerlerini biraz fazla buldum. Peki ölçümü neye göre yaptınız acaba ?
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Re: Jacques Lemans G229 Kadran İşçiliği ve Sapmalar

Mesaj bekirkat » 05 Oca 2012, 16:04

Merhaba Serxx,

İşçilik normal diyorsunuz, hatalı ürün değil yani.

Ölçümü Tübitak'ın atomik saati web sitesindeki saate göre yaptım. http://www.ume.tubitak.gov.tr/menu_diger.php?f=907

Bu arada şu ana kadarki yardımseverliğiniz ve ilginize de özellikle teşekkür etmeliyim.

Selamlar
Kullanıcı avatarı
bekirkat

Mesaj SeRxx » 05 Oca 2012, 16:28

Rica ederim ne demek...

Hatalı ürün değil ama içinizin rahat etmesi saat&saat mağazasına sorabilirsiniz.. Para verdiniz sonuçta ;)
Sapma konusunda ise kesin bilgiyi visodate kullanıcıları verecektir. Ben fazla buldum zamanla kullandıkça biraz düzelme olacaktır ama ne kadar düzelir belirsiz; siz not edin sapmaları eger düzenli olarak bu şekilde giderse sevis tarafından bir ayar verilip halledilir. . Kolay gelsin :champ:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj uzbey33 » 06 Oca 2012, 13:35

Jacques Lemans saatinizdeki mekanizma ETA değil CL888 adlı bir mekanizma. CL888 çinli seagull tarafından üretilen ST16 adlı mekanizmanın yine çinli bir firma tarafından isviçre'de üretilen kopyası. ST16'dan tek farkı işçiliğinin daha iyi olması.

çok uygun fiyatlı swiss made jacques lemans'larda bu mekanizma kullanılıyor o yüzden DİKKAT!!! çünkü ETA olduğu düşünülerek alınıyor bu saatler.

bana göre otomatik JL'lerde japon miyota'lı olanlar swiss made'lerden daha iyi ve üstelik daha uygun fiyatlı.
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullanıcı avatarı
uzbey33

Mesaj Magneto » 29 Oca 2012, 07:07

invictas yazdı:Jacques Lemans saatinizdeki mekanizma ETA değil CL888 adlı bir mekanizma. CL888 çinli seagull tarafından üretilen ST16 adlı mekanizmanın yine çinli bir firma tarafından isviçre'de üretilen kopyası. ST16'dan tek farkı işçiliğinin daha iyi olması.

çok uygun fiyatlı swiss made jacques lemans'larda bu mekanizma kullanılıyor o yüzden DİKKAT!!! çünkü ETA olduğu düşünülerek alınıyor bu saatler.

bana göre otomatik JL'lerde japon miyota'lı olanlar swiss made'lerden daha iyi ve üstelik daha uygun fiyatlı.

ben böyle bir durum olacağını sanmıyorum. Zira saatin fiyatı 900küsür TL . kopya eta olmasına bence olanak yok . Swiss Made ibaresi taşıyan saatte
ama derseniz ki saat sahte ve taklit ona katılırım
Saat = BlancPain
Kullanıcı avatarı
Magneto

Mesaj bekirkat » 29 Oca 2012, 16:54

Magneto, saatin mekanizması invictas'ın dediği gibi CL888. SaatVeSaat'e bunu soran bir mail attım ve onlar da doğruladılar.
Kullanıcı avatarı
bekirkat

Mesaj Bond » 29 Oca 2012, 23:13

Claro-Semag CL888 kanuni olarak Swiss Made lisansı almış bir kalibre. Elbette menşei belli ve kalitesi ETA ile aynı değildir ama yakın olmalı. Claro yazarsanız aramaya bir sürü bilgi var. ;) SaatveSaat o bilgileri zaten veremez mümkün değil :) Modern60, Clk, Punk, Sedir, ben ve diğer bazı arkadaşlar bir çok bilgi ve yorum yazmışız zamanında.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Dorukeski, hakanbora ve 156 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners