TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SNAD25P1 GSA Garantisi Hakkında

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko SNAD25P1 GSA Garantisi Hakkında

Mesaj pitsss » 03 Oca 2012, 00:08

İyi akşamlar arkadaşlar, foruma ilk mesajım. Limango.com aracılığıyla, Seiko SNAD25P1 saatimi 17 Aralık 2011 tarihinde siparişini verdim. Elime 02 Ocak 2012 tarihi itibariyle geçti. Fiyatı ise:800 TL
http://www.konyalisaat.com.tr/product_info.asp?id=16718&product=Seiko-SNAD25PKonyalıda ki fiyatı:1081 TL
Ancak benim bazı şüphelerim var. Örneğin garanti kağıtları, ben garantinin Aydın Saat olacağını düşünüyordum ancak, GSA garantili geldi ürün. Aydın saate sorduğumda Türkiye de Tek Seiko Yetkilisi biziz diyor.
GSA ya baktığımızda,
www.gsa.com.tr
Gold Bilgisayar ın bir iştiraki olduğunu ve ünlü marka saatlerini müşterileriyle buluşturduğunu söylüyor. Sizce bu firma ne kadar güvenilir?
Watch Home adı altında Türkiye de 6 adet mağazaları var. yeni kurulmuş bir firma gözüküyor.
Sizce saatim orjinal midir? 7 gün içinde iade etme hakkım var. İlk izlenimim iade yönünde, ancak firmayı incelediğimde sanki kurumsal bir şirket gibi duruyor.
Yorumlarınızı bekliyorum.Saygılarımı sunuyorum.
Saatimin bazı resimleri;
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Son olarak GSA dan bir görüntü;
Resim
Kullanıcı avatarı
pitsss

Re: Seiko SNAD25P1 GSA Garantisi Hakkında

Mesaj SeRxx » 03 Oca 2012, 00:32

Benim ve arkadaşlarımın aldığı hiç bir Seiko'da Aydın Saat'in sertifikası yok. Sizin aldığınızda da olmaması normal..(üst grupta Grand Seiko-Spring Drive gibi serilerde Aydın Saat'in özel sertifikası vardır belki)
GSA burada distribütör değil de bayi konumundadır. Yani saat Aydın Saat garantisi altındadır..
Kesin bilgi için, şüphenizin gitmesi için Aydın Saat'le iletişime geçin ve GSA kaşeli saatin onların garantisi altında olup olmadığını sorun.. Bizi de bilgilendirin :thumbup:
Bu arada foruma hoşgeldin ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj bozok » 03 Oca 2012, 01:19

bence güvenilirlik açısından bi sorun olmaz.zaten bu saattinde 2 senede bozulma olasılığı yüzde 1 in bile çok altındadır :thumbup:
Kullanıcı avatarı
bozok

Mesaj Archimed » 03 Oca 2012, 14:22

Ben de daha önce GSA'dan Seiko saat aldım. Sirkeci'de Ankara Caddesi üzerinde Doğubank'ın olduğu sokağa gelirken sağ köşenin yanındaki mağaza oraya ait. Kendi ithalatlarını yaptıkları için Aydın Saat'in bayisi değiller. Sattıkları ürünler bildiğim kadarıyla orjinal. Hatta daha önce aldığım bir ürünü başka bayiye sordum (bu saat bana hediye geldi, orjinal midir? diye), Aydın Saat'in başka bayisinden ürünlerin orjinalliğini teyit etmiş oldum. Zaten Limango da bildiğim kadarıyla düzgün bir portal; en azından sahte ürün satışına aracılık edeceğini sanmıyorum.

Bu arada GSA kendi ithalatını yaptığı için Aydın Saat bayilerine göre fiyat avantajı sağlayabilir.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Eterna » 03 Oca 2012, 15:23

Efendim şöyle bir düşüncem var. Saat orjinaldir tabii ki bir itirazım yok. Ama bazı pazarlama stratejileri ve fiyatlandırma konusunda ara ara şikayetlerimiz olsa da Aydın saatin teknik servis olarak çok iyi olduklarını düşünüyorum. Ve 2 sene boyunca bir sıkıntı olursa GSD yerine Aydın Saatin destek vermesini tercih ederim. Bana mı denk geldi bilmiyorum ama birkaç kere işim düştüğünde inanılmaz ilgi alaka gördüm. Japonyadan 20 günde hemen istediğim parçalar tedarik edildi kapıma kadar gönderildi. Telefonda sorduğum kullanım kılavuzları daha telefonu kapatmadan mail adresime gönderildi. Ayrıca bir kaç saat ustaları ile konuştuğumda tüm sorularıma uzun uzun, çok ayrıntılı ve tatmin edici cevaplar verdiler.

Ama satın alırken ne kadar düşük fiyata alındığıda önemli tabii. Çok ciddi indirimle alıyorsam varsın GSA olsun ama yakın rakamlarsa Aydın saat isterim.

Sevgiler,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj Tolgi06 » 03 Oca 2012, 21:55

Aydın Saat'in teknik servisiyle bende bir-iki kere muhatap olmuştum,ücret almadan Velatura'nın kordonuna parça eklediler ve de saatin garantisi olmamasına rağmen...Ayrıca bir kere de saate kutu istediğimde ücretsiz göndermişlerdi kutuyu.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj conbay » 04 Oca 2012, 01:16

Aydın Saat'in teknik servisi gerçekten çok ilgili. Ben hem telefonla yaptığım bir danışma işlemi sonrasında gayet ilgiliydiler. Alışveriş yaptığım saatçi de Aydın Saat'in en geç 20 gün içerisinde saatleri yapıp geri gönderdiğini, Fossil gibi markalarda sorun çıkması durumunda bazen 2 ay beklenebildiğini söyledi.

Ancak bu saatin üst sınıf olması ve jelatinleri dahi üzerinde size teslim edilmiş olmasından dolayı gönlünüzün ferah olmasından yanayım. Garantiyi takmayın bir sorun olduğunda mutlaka garantisi kapsamında ilgili firma gereken çözümü bulur. İyi günlerde kullanın, çok şık bir model gerçekten...
"Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver !
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar.
Yurda ay yıldızın ışığı yeter."
Arif Nihat Asya
Kullanıcı avatarı
conbay

Mesaj pitsss » 04 Oca 2012, 21:21

İyi akşamlar arkadaşlar, serxx, bozok, Archimed, Eterna, tolgi06, conbay, değerli cevaplarınız için hepinize tek tek teşekkür ederim. Aydın saati aradığımda GSA yı sordum. Yok öyle bir satıcımız dediler. Olmaması çok normal çünkü direk ithal ettikleri için Aydın saatten almıyorlardır. Saatin orjinalliği konusunda şüphem kalmadı diyebilirim ancak, saati biraz daha yakından inceledim. Öncelikle luminova maalesef yok. Ortam karanlık olduğunda saati göremiyorsun. eksi bir özellik gibi geldi bana. Ayrıca saati evde kutusunda bırakmıştım. Akşam eve geldiğimde saati elime aldım ve çalik olmasından kaynaklı soğuğu hissettim. Evde olmamamdan dolayı ev sıcak olmasa da fazla soğukta değildi. Ancak bunu dışarıda kış günü düşünemiyorum. İşim gereği genelde dışarıda oluyorum. Buda benim için zor bir durum oluşturabilir. Ayrıca ağırlığı ise bi sitede okumuştum kesin bilgi değildir 162 gr diyordu. zaten ağır geldi. çok rahatsız edici değildir kesinlikle ama bayağı zamandır saat takmadığımdan dolayı alışkın olmadığım için de olabilir. Sonuç itibariyle saati geri vereceğim. Bakalım belki deri kayış alırım ama onlarda koku sorunu oluyor. Acaba koku sorunu olmayan deri kayış var mıdır?
Kullanıcı avatarı
pitsss

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 157 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners