TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Kendi Saatini Bana Satar M覺s覺n?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kendi Saatini Bana Satar M覺s覺n?

Mesaj razz » 29 Ara 2011, 02:01

Kas覺m 繹ncelikle aram覺za hogeldiniz.. Zaten tecr羹beli olduunuz sat覺 pazarlama alan覺nda g羹n ge癟tik癟e pop羹laritesi artan ve ihtiya癟tan ziyade aksesuvar, hobi ve koleksyon objesi, prestij sembol羹 gibi farkl覺 anlamda taleplere cevap veren saat dal覺nda g繹rev alarak 癟ok doru bir se癟im yapm覺s覺n覺z.. M羹sterih olun ve baar覺l覺 olmak i癟in sebat edin..

17 senedir sat覺/pazarlama sekt繹r羹nde ve hem m羹teri hem de sat覺c覺 konumlar覺nda bulundum/bulunuyorum..

Na癟izane tavsiyem ( modern60'覺n belirttii 羹zere ) satt覺覺n覺z 羹r羹n hakk覺nda eksiksiz bilgiye sahip olman覺z y繹n羹ndedir.. Size 羹r羹n ile ilgili y繹neltilen sorular覺 eksiksiz ve 羹pheye mahal b覺rakmayacak netlikte cevaplaman覺z hem g羹ven unsurunu vurgular hem de misafirinizin sizin y繹nlendirmenizi dikkate almas覺na zemin haz覺rlar..
Maazan覺zdan i癟eri giren her misafir ayn覺 nispette saat bilgisine sahip olmad覺覺 gibi ayn覺 zevk, beeni, vizyon ve b羹t癟eye de haiz deildir.. Misafirinizin tam olarak ne istediini anlamaya 癟al覺mak izlenecek en doru yoldur.. Bu yolda sorduunuz sorular hem m羹terinizin beenisi hakk覺nda fikir verir hem de saat bilgisinin ne d羹zeyde olduunu ortaya 癟覺kar覺r.. Direkt b羹t癟eye y繹nelik soru ve tespitler potansiyel al覺c覺da itici bir etki yarat覺r ve sat覺覺n aleyhinizde sonu癟lanmas覺n覺 h覺zland覺r覺r.. M羹mk羹nse bu k覺sm覺 -en az覺ndan sohbetinizin ba覺nda- 繹n plana 癟覺karmaman覺z daha doru olur..

Bilgi seviyeniz en iyi ve en doru ekilde size verilen eitimlerle artt覺r覺l覺r ancak sekt繹rde tecr羹be sahibi tak覺m arkadalar覺n覺z覺 izleyerek de elinizi kuvvetlendirmeniz m羹mk羹nd羹r.. Kendinizi yetersiz hissettiiniz bir marka/model 羹zerinde ilerleyen diyaloglarda tecr羹beli arkadalar覺n覺z覺n yard覺m覺n覺 istemek sat覺覺 sizin neticelendirmenize mani bir unsur gibi g繹z羹ksede g羹n羹n sonunda kazanan maazan覺z olacakt覺r dolay覺s覺yla bu konuda m羹tereddit hareket etmemeniz 繹nemlidir..

rnek vakalar muhakkak ki mesleinizde 癟ok 繹nemli bir rol oynayacakt覺r.. Bu durumlar覺 akl覺n覺zda tutup gelecek sat覺 sohbetlerinizde referans olarak kullanabilmeniz size avantaj salar..

M羹teriyi doru anlamak, empati kurmak, mevzuya onun g繹z羹nden bakabiliyor olmak da 癟ok 繹nemlidir.. Sadece TAG Heuer ile ilgilenen bir m羹teriyi "Marka ba覺ml覺s覺.." diye s覺n覺fland覺rmak yanl覺t覺r zira m羹teri marka imaj覺n覺 kendiyle badat覺r覺yor ve/veya b羹t癟esi ve bilgisi dahilinde hem kaliteli hem de prestijli bir saat almak i癟in bu markaya y繹neliyor olabilir.. " 襤癟indeki makine ayn覺.. " diyerek bir Mido uzatman覺z hatal覺 bir hareket olur.. TAG Heuer marka g繹zl羹kleri 癟ok beendinizi belirtmeniz kuvvetle muhtemel m羹teriniz ile ayn覺 dili konutuunuza iaret olarak alg覺lanacakt覺r..

Elindeki 羹r羹n羹 lay覺覺yla tan覺tmak ve pazarlamak yetisinden yoksun pek 癟ok sat覺c覺n覺n istihdam edildii bu sekt繹rde, saatten anlad覺覺n覺 sanan ancak bilgisi bitpazarlar覺ndan t羹remi hurafeler ve eksik/yanl覺 duyumlar 羹zerine kurulu pek 癟ok merakl覺 da mevcuttur.. Bir saati sadece i癟indeki makinesiyle deerlendirmek, asl覺nda sadece ucuz olduu i癟in ald覺覺 g羹n gibi aikar olan hurda saatinin s繹z羹mona tarihinden bahsederek maazan覺zda sergilediiniz saatleri hakir g繹rmek ve ego tatmini i癟in size fiyat sorup inanmak istediinin salamas覺n覺 yapmaya 癟al覺mak gibi trajikomik hareketler de rastlama ihtimaliniz olan senaryolardand覺r.. Bu gibi durumlarda yersiz polemik sizi l羹zumsuz yere rahats覺z etmekten ve g羹n羹n羹z羹n bereketini ka癟覺rmaktan baka bir ie yaramayacakt覺r.. G羹lery羹zl羹 bir ekilde sohbete devam etmeniz hatta o s覺rada k覺sa bir mola verdiinizi d羹羹nmeniz iyi olur..

Esas olan m羹terinizin ihtiya癟lar覺n覺 doru analiz edebilmek, uygun alternatifleri sunabilmek, eksiksiz bilgiyle 羹r羹n羹n羹z羹n arkas覺nda durmak ve mah癟ubiyet ihtimalinizin olduu hi癟bir hal ve harekette bulunmamakt覺r..

Yeni iinizde tekrar baar覺lar diler TSF'nin aktif bir 羹yesi olman覺z覺 temenni ederim..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullan覺c覺 avatar覺
razz

Ya: 48
Kay覺t: 18 Ara 2009, 16:05

Mesaj mucadeleci » 29 Ara 2011, 02:11

*Razz +1 diyerek haz覺ra konuyorum, benim potansiyel tavsiyemden ileri bir tavsiye olmu :) :thumbup:

*Razz dan inciler b繹l羹m -x-, sahne -x+y- ... :lol:
Zamana and olsun ki.....
Kullan覺c覺 avatar覺
mucadeleci

Ya: 44
Kay覺t: 23 Kas 2011, 07:18

Mesaj bicana » 31 Ara 2011, 00:57

Razz yazd覺:Kas覺m 繹ncelikle aram覺za hogeldiniz.. Zaten tecr羹beli olduunuz sat覺 pazarlama alan覺nda g羹n ge癟tik癟e pop羹laritesi artan ve ihtiya癟tan ziyade aksesuvar, hobi ve koleksyon objesi, prestij sembol羹 gibi farkl覺 anlamda taleplere cevap veren saat dal覺nda g繹rev alarak 癟ok doru bir se癟im yapm覺s覺n覺z.. M羹sterih olun ve baar覺l覺 olmak i癟in sebat edin..

17 senedir sat覺/pazarlama sekt繹r羹nde ve hem m羹teri hem de sat覺c覺 konumlar覺nda bulundum/bulunuyorum..

Na癟izane tavsiyem ( modern60'覺n belirttii 羹zere ) satt覺覺n覺z 羹r羹n hakk覺nda eksiksiz bilgiye sahip olman覺z y繹n羹ndedir.. Size 羹r羹n ile ilgili y繹neltilen sorular覺 eksiksiz ve 羹pheye mahal b覺rakmayacak netlikte cevaplaman覺z hem g羹ven unsurunu vurgular hem de misafirinizin sizin y繹nlendirmenizi dikkate almas覺na zemin haz覺rlar..
Maazan覺zdan i癟eri giren her misafir ayn覺 nispette saat bilgisine sahip olmad覺覺 gibi ayn覺 zevk, beeni, vizyon ve b羹t癟eye de haiz deildir.. Misafirinizin tam olarak ne istediini anlamaya 癟al覺mak izlenecek en doru yoldur.. Bu yolda sorduunuz sorular hem m羹terinizin beenisi hakk覺nda fikir verir hem de saat bilgisinin ne d羹zeyde olduunu ortaya 癟覺kar覺r.. Direkt b羹t癟eye y繹nelik soru ve tespitler potansiyel al覺c覺da itici bir etki yarat覺r ve sat覺覺n aleyhinizde sonu癟lanmas覺n覺 h覺zland覺r覺r.. M羹mk羹nse bu k覺sm覺 -en az覺ndan sohbetinizin ba覺nda- 繹n plana 癟覺karmaman覺z daha doru olur.

Bilgi seviyeniz en iyi ve en doru ekilde size verilen eitimlerle artt覺r覺l覺r ancak sekt繹rde tecr羹be sahibi tak覺m arkadalar覺n覺z覺 izleyerek de elinizi kuvvetlendirmeniz m羹mk羹nd羹r.. Kendinizi yetersiz hissettiiniz bir marka/model 羹zerinde ilerleyen diyaloglarda tecr羹beli arkadalar覺n覺z覺n yard覺m覺n覺 istemek sat覺覺 sizin neticelendirmenize mani bir unsur gibi g繹z羹ksede g羹n羹n sonunda kazanan maazan覺z olacakt覺r dolay覺s覺yla bu konuda m羹tereddit hareket etmemeniz 繹nemlidir..

rnek vakalar muhakkak ki mesleinizde 癟ok 繹nemli bir rol oynayacakt覺r.. Bu durumlar覺 akl覺n覺zda tutup gelecek sat覺 sohbetlerinizde referans olarak kullanabilmeniz size avantaj salar..

M羹teriyi doru anlamak, empati kurmak, mevzuya onun g繹z羹nden bakabiliyor olmak da 癟ok 繹nemlidir.. Sadece TAG Heuer ile ilgilenen bir m羹teriyi "Marka ba覺ml覺s覺.." diye s覺n覺fland覺rmak yanl覺t覺r zira m羹teri marka imaj覺n覺 kendiyle badat覺r覺yor ve/veya b羹t癟esi ve bilgisi dahilinde hem kaliteli hem de prestijli bir saat almak i癟in bu markaya y繹neliyor olabilir.. " 襤癟indeki makine ayn覺.. " diyerek bir Mido uzatman覺z hatal覺 bir hareket olur.. TAG Heuer marka g繹zl羹kleri 癟ok beendinizi belirtmeniz kuvvetle muhtemel m羹teriniz ile ayn覺 dili konutuunuza iaret olarak alg覺lanacakt覺r..

Elindeki 羹r羹n羹 lay覺覺yla tan覺tmak ve pazarlamak yetisinden yoksun pek 癟ok sat覺c覺n覺n istihdam edildii bu sekt繹rde, saatten anlad覺覺n覺 sanan ancak bilgisi bitpazarlar覺ndan t羹remi hurafeler ve eksik/yanl覺 duyumlar 羹zerine kurulu pek 癟ok merakl覺 da mevcuttur.. Bir saati sadece i癟indeki makinesiyle deerlendirmek, asl覺nda sadece ucuz olduu i癟in ald覺覺 g羹n gibi aikar olan hurda saatinin s繹z羹mona tarihinden bahsederek maazan覺zda sergilediiniz saatleri hakir g繹rmek ve ego tatmini i癟in size fiyat sorup inanmak istediinin salamas覺n覺 yapmaya 癟al覺mak gibi trajikomik hareketler de rastlama ihtimaliniz olan senaryolardand覺r.. Bu gibi durumlarda yersiz polemik sizi l羹zumsuz yere rahats覺z etmekten ve g羹n羹n羹z羹n bereketini ka癟覺rmaktan baka bir ie yaramayacakt覺r.. G羹lery羹zl羹 bir ekilde sohbete devam etmeniz hatta o s覺rada k覺sa bir mola verdiinizi d羹羹nmeniz iyi olur..

Esas olan m羹terinizin ihtiya癟lar覺n覺 doru analiz edebilmek, uygun alternatifleri sunabilmek, eksiksiz bilgiyle 羹r羹n羹n羹z羹n arkas覺nda durmak ve mah癟ubiyet ihtimalinizin olduu hi癟bir hal ve harekette bulunmamakt覺r..

Yeni iinizde tekrar baar覺lar diler TSF'nin aktif bir 羹yesi olman覺z覺 temenni ederim..

繹ncelikle dier uzman arkdaslar gibi konuyu detaylarla s羹slediiniz i癟in tesekk羹r ederim..

yaz覺n覺z覺 okurken sizi bir anda 癟al覺t覺覺m maazaya gelmi olup sizinle ilgilenmeyi hayel ettim.
saat satma olay覺n覺 uzun zamand覺r istiyordum kafamda bir tak覺m soru isaretleri vard覺 art覺k yawas yaws kendi 繹zg羹venimi kazanmaya ve soru iaretlerini kald覺rmaya balad覺m.
tahm覺nler覺me g繹re sat覺 pazarlamada iyi bir noktada hizmet veriyorsunuzz.. umar覺m bende em覺n ad覺mlarla bulunduunuz noktaya hatta daha ilerisine gelirim diye 羹mit ediyorum...
tabiki zamanla olucak fikirler d羹羹nceler g繹r羹ler paylas覺ld覺kca olucakk...
tesekk羹rler hersey i癟in....
yeniliklerden haberdar etmeyi unutmay覺n覺z..:)
Kullan覺c覺 avatar覺
bicana

Kay覺t: 15 Ara 2011, 21:32

Mesaj Modern60 » 31 Ara 2011, 01:39

SEVG襤L襤 B襤CANA. BEN HER ZAMAN YARDIMCI OLMAK 襤STER襤M. KUKUSUZ 襤STED襤襤N襤Z B襤R E襤T襤M SREC襤. Razz en 繹nemli noktalar覺 psikolojik olarak anlatm覺. 襤stanbul saat esnaf ve sanatkar odas覺 bu okul projesini haz覺rlamakta. Zaten b羹t羹n memlekete de okul a癟覺l覺rken haber verilecektir. Yaln覺z 繹nce eitmenler 襤svi癟re de eitim alacaklar. Pazarlama en 繹nce haz覺r olabilecek ekip olur. Bu da ancak 2014 ba覺 gibi hayata ge癟er. Teknik b繹l羹m ise, 2016 ba覺 gibi. Ama tarih uzak gibi g繹r羹nse de b繹yle bir projenin olmas覺 bile b羹y羹k bir ad覺m. Biz o g羹ne kadar size elimizden geldiince yard覺m etmeye 癟al覺覺r覺z. 襤lk ve en 繹nemli nokta sat覺c覺 olmadan 繹nce al覺c覺 olmay覺 bilmek. Al覺c覺 ama bir saat al覺c覺s覺. Bu durumda, sat覺 temsilcisine ne sormak isterdiniz? B羹t癟eyi al覺c覺 olarak belirlemiseniz sat覺 eleman覺n覺za g羹venip s繹ylerdiiz yada s繹ylemez bilgisizliinizi sakl覺 tutmaya m覺 癟al覺覺rd覺n覺z? G繹rd羹羹n羹z gibi bu tam bir psikoloji oyunu! O y羹zden hi癟 yada az yada 癟ok iyi saat bilen bir m羹reti olmay覺 deneyiniz. Bunun i癟in satt覺覺n覺z saatleri akla tan覺y覺n yani sadece cevap vermek i癟in bilgi edinmeyin, baar覺l覺 olamazs覺n覺z!!! A覺k olduunuz 羹r羹n羹 b羹y羹k bir hevesle tan覺tabilir ama satarken k覺skan癟 bir cimri olursunuz. 襤te bunlara ihtiyac覺n覺z var. Daha sonra genel k羹lt羹r羹n羹z羹 y羹kseltin. Ben seviyesini bilmediim i癟in bunu s繹yl羹yorum belki de 癟ok iyi bir genel k羹lt羹re sahipsiniz??? Ama m羹zik bata akl覺n覺za gelen ve ilgi duyabileceiniz b羹t羹n sanatlar覺 inceleyin. Bir g羹n sadece Picasso nun yada Vangogh un bir tablosu size 癟ok pahal覺 bir saat satt覺rabilir.!!! Kolay gelsin iyi uykular.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj bicana » 01 Oca 2012, 00:00

tavsiyelerinizi uygulayacag覺mm
Kullan覺c覺 avatar覺
bicana

Kay覺t: 15 Ara 2011, 21:32

Mesaj bengisaat » 01 Oca 2012, 05:24

ncelikle hogeldiniz,
Ben bir usta ve saatlerle 50 y覺l覺n覺 ge癟irmi biri olarak size forumdan alaca覺n覺z bilgiler sat覺覺n覺z覺 olumsuz etkileyecektir diyeceim.

Bir saat kullan覺c覺s覺n覺n ne d羹羹nd羹羹n羹 anlamak ilk 繹renmeniz gerekendir ancak bu sayede kendinizi gelitirdiinizde bir ikileme d羹eceksiniz , 繹yleki ; maaza size u saatleri sat覺n 繹ncelik verin diyecek ancak bu saatlerin asl覺nda kaliteli olan deil daha 癟ok kar b覺rakan marka/modeller olduunu farkedip bunu m羹teriye satarken vicdan覺n覺z sizi rahats覺z edecek 癟羹nki g羹n羹m羹zde maazalarda hatta saat癟ilerin 癟ounda saatlerden hi癟 anlamayan kimseler sat覺 yap覺yor oysa o 癟al覺an覺 yukar覺da dostlar覺m覺n da belirttikleri gibi ilgili seminerlere kurslara g繹nderseler buradan bu sat覺rlar覺 yazmam覺z gerekmeyecek ve her g羹n binlerce saat kullan覺c覺s覺 kaliteli san覺p piyasa mallar覺na tonlarca para ak覺tm覺yor olacakt覺.

Burada sizin 2 se癟eneiniz var, ya standart bir sat覺 dan覺man覺 olup m羹teriye patronunuzun istedii mal覺 satacaks覺n覺z bu sayede maa + primle kazanc覺n覺z iyi olacak ayr覺ca patronun g繹z羹ne gireceksiniz ancak vicdan覺n覺z sizi i癟ten kemirecek.

Yada m羹teriye kaliteli ve uygun fiyatl覺 mallar覺 繹nererek vicdan覺n覺z覺 rahatlat覺rken ekonomiyede kendi g羹c羹n羹zce katk覺da bulunacaks覺n覺z ve klasik tezgahtar deil 繹zg羹r bir birey olarak kendinize sayg覺 duyacak ancak bu ekilde belkide iinizden olacaks覺n覺z...

Benim 繹nerim bunun elinizden geldiince bir orta yolunu bulman覺zd覺r,yapamam derseniz bu forumdan bir ey 繹renmeye 癟al覺may覺n derim yoksa iinizden souyabilirsiniz :)

Biraz duygusal yazd覺m ancak g繹zlemlerimle ve tecr羹belerimle sabittir.
Kesinlikle 羹st羹n羹ze al覺nmay覺n bu bir genellemedir .
facebook.com/saatatolyesi/
Kullan覺c覺 avatar覺
bengisaat

Ya: 64
Kay覺t: 30 Eki 2010, 00:39

Mesaj fsinan » 01 Oca 2012, 11:16

%95 kullan覺c覺 i癟in saat k羹lt羹r羹 繹nem ta覺mad覺覺ndan, sat覺c覺lar覺n profesyonel davranmalar覺 癟ok da ters gelmiyor bana. Herkes iinin gerektiini yapmak zorunda, sonu癟ta sahtekarl覺k deil. Ama, maazaya giren, bilgili ve nispeten k羹lt羹rl羹 bir adamla kar覺lat覺覺nda, kesinlikle saat k羹lt羹r羹ne ayk覺r覺 bir davran覺 i癟ine girmemek laz覺m.

zellikle vitrindeki mal覺 satmak derdindeki cahil sat覺c覺 modeli sinirlerimi z覺plat覺r, kime nas覺l davranacaklar覺n覺 bilmeliler.
"Money has no owners, has spenders". -Omar嚜
Kullan覺c覺 avatar覺
fsinan

Ya: 50
Kay覺t: 11 Mar 2010, 17:35

Mesaj Modern60 » 01 Oca 2012, 23:18

Bilgili bir m羹terinin kar覺s覺nda gerekmedik癟e 繹ne 癟覺kmamak kesinlikle doru. Ama gerektiinde de arkada kalmadan ama m羹teriyi de rahats覺z etmeden kibar ve kesin m羹daheleler olmal覺. Zaten marketing eitimlerinde daima verilen dersleden birisi budur. Say覺n bengisaat bir 癟ok konuda hakl覺d覺r. Kendi disiplininizi gelitirerek m羹teriyle en makul artlarda iletiime ge癟ebilmeniz gerekir. Hatta, m羹terinize empoze ettiinizi hissetirmeden bir 羹r羹n羹 satabilmelisiniz ki m羹teriniz kendi se癟imini yapt覺覺na inanmal覺. Forumdaki b羹t羹n arkadalar haliyle(癟ok az覺 sat覺 temsilcisi)al覺c覺 durumundalar ve bu psikoloji gerei size bir al覺c覺n覺n g繹z羹nden saati ve al覺verileri hakk覺nda 癟ok ciddi bir kaynak durumundalar. Ama bizim pazar覺m覺z bengisaat in de 繹ne s羹rd羹羹 gibi saat ticaretinden anlamadan sadece getiri d羹羹n羹lerek ticaret yapan t羹ccarlarla dolu. Kolay deil ama bicana yap覺lamayacak bir ey de deil. Zaten yak覺n bir gelecekte bizim pazar覺m覺zdaki zihniyetlerle ticaret yapanlar覺n bar覺nmas覺 zor olacak bir d繹nem geliyor. O d繹nemde emin olun eitimli ve ciddi saat ve m羹cevher sat覺c覺lar覺 癟ok k覺ymetlenecekler. Gerek marka y繹netimlerinde gerekse pazara uygulanmas覺 ve portf繹y oluturmak ve y繹netmekte 繹zellikle. Bu y羹zden kendinizi yetitirmeniz gerekli.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 73 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners