TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

5 Orient Modeli Arasında Seçim ve Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sizce Bu 5 Modelden Hangisini Almalıyım?

1. Model
8
35%
2. Model
3
13%
3. Model
3
13%
4. Model
1
4%
5. Model
8
35%

Toplam oy : 23

5 Orient Modeli Arasında Seçim ve Yorum

Mesaj eraser » 09 Ara 2011, 03:00

Arkadaslar öncelikle merhaba aranizda yeniyim yaklasik iki haftadir sürekli forumu takip ediyorum ve sizlerin önerilerinizi dikkate alip Orient almaya karar verdim cünkü bütceme uygun Otomatik saat olarak genelde önerilende Orient di.
Simdi sizlerinde görüslerinizi almak istiyorum 5 model var hosuma giden iclerinden bi tanesini alacam karar veremedim Yorumlariniz benim icin cok önemli simdiden cok Tesekkür ediyorum...

Birincisi ve digerlerinden bi nebze daha cok hosuma giden ilk linkteki ;

1 ORIENT Rallye Power Reserve CFT00001B0
Resim
http://www.schoeneuhren.de/orientuhren/sporty-automatik/orient-rallye-power-reserve-skelettuhr-leder-schwarz/a-980/

2 ORIENT Power Reserve Dual Time DH00001W0
Resim
http://www.schoeneuhren.de/orientuhren/classic-automatik/orient-power-reserve-dual-time-cdh00001w/a-2333/

3 ORIENT Sporty Automatic RALLYE Power Reserve Skeleton CFT00002M0
Resim
http://www.schoeneuhren.de/orientuhren/sporty-automatik/orient-sporty-automatic-rallye-power-reserve-skelettuhr-cft00002m0/a-981/

4 ORIENT Rallye Sporty Automatic Power Reserve Skeleton CFT00001W
Resim
http://www.schoeneuhren.de/orientuhren/sporty-automatik/orient-rallye-sporty-autimatik-power-reserve-skelettuhr-cft00001w/a-601/

5 ORIENT Power Reserve Classic Dual Time CDH00002B0
Resim
http://www.schoeneuhren.de/uhren-nach-marken/orient-uhren/classic-automatik/orient-power-reserve-classic-dual-time-cdh00002b0/a-6222/

Forumda yeniyim Bu saatlerden birini almak icin cok hevesliyim yalnis yerde konu actiysam kusura bakmayin .
En son Bond tarafından 09 Ara 2011, 03:21 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
Sebep: Mesaj TSF Formatına Göre Düzenlendi ;)
Kullanıcı avatarı
eraser

Re: 5 Orient Modeli Arasında Seçim ve Yorum

Mesaj freedom36 » 09 Ara 2011, 10:20

Modelleri linklerden değil de kodlarından aratarak görüntülemeye çalıştım; 2. sıradaki saati göremedim o yüzden.

Ancak geri kalanlar içerisinden kadranı siyah olsun diyorsanız, bence 5. seçenek, 1.sıradakinden çok daha hoş. Hatta tarzıyla zaten diğerlerinden (skeletonlardan) sıyrılıyor. İlla skeleton olsun derseniz de siyah olandan ziyade beyaz kadran üzerine mavi kollarıyla 4. sıradaki Orient'i seçerdim. :thumbup: Turuncu aslında çok cezbedici. Ama ona göre giyinmek bir yerden sonra sizi yorabilir. :D
Kullanıcı avatarı
freedom36

Mesaj retrograde » 09 Ara 2011, 10:57

3. modeli beğendim.

'El-farah seb'ate eyyâm vel huzn tûlül ömr'
Kullanıcı avatarı
retrograde

Mesaj Tolgi06 » 09 Ara 2011, 13:09

Daha önce Orient kullanmış ve birçok modeli araştırmış biri olarak CFT00004B modelini öneriyorum(yukarıda olmayan).En hoş renk kombinasyonu bu sanrım.Ayrıca bence direk deri kayışlı olarak almayın.Önce metal bilezikli olarak alın saatinizi sonradan güzel bir deri kayış alır isteğinizi göre deri ya da metal kordonlu olarak kullanırsınız. Çünkü Orient'in deri kayışları pek rahat olmalarına rağmen fazla uzun ömürlü değil.Genelde 1 yıl sonra kayışın luglara bağlandığı noktada kopma ve açılmalar meydana geliyor.
Aslında bu saatler yarı skeleton kadran olmasa daha hoş doracaklar ama neyse.
Dediğim saat:
Resim
Resim

Ayrıca metal kordonla kesinlikle daha şıklar...
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Frax » 09 Ara 2011, 18:01

Kadranın orasında burasında boşluk açılmış iskeletimsi saatler yerine diğerleri bence daha mantıklı. Yani iskelet yapılacaksa güzel bir mekanizma ve işçilikle pekala tamam ama normal bir saate rastgele boşluklar açmak bana pek anlamlı gelmiyor. Bu yüzden 2 veya 5 :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj eraser » 21 Ara 2011, 01:26

Arkadaslar tekrar merhaba...

Foruma konuyu actigimdan beri yaklasik bir hafta 5. resimdeki saati aradim bulamadim ve sonunda 2. resimdekini aldim bugün elime gecti ve acikcasi benim hosuma gitti icime sindi...
Bu benim ilk otomatik saatim kullaniminda dikkat etmem gereken hususlar varmidir ayrica bu saatte farkli farkli özellikler var cözemedim anlayamadim bilginiz varsa benimlede paylasirmisiniz :)
Dikkatimi ceken saatin kordonu sanki ters gibi geldi bana :) Resimlerdede özellikle cektim görüntü olarak hos durmuyor sanki yada banami öyle geldi kordonun sonunun dis tarafa gelmesi gerekmiyormu?
Son olarakta yaklasik 280 euro ödedim sizce fiyat olarak nasil uygunmu aldim yoksa kazikmi yedim :)

Hepinize tesekkür ederim forumda okuduklarimla bu saate karar verdim umarim memnun kalirim... Yorumlarinizi bekliyorum :)

Resim

Uploaded with ImageShack.us

Yukarda belirttigim görüntü alttaki resimde kordonun sonu ic tarafta güzel durmuyo gibi

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
eraser

Mesaj SeRxx » 21 Ara 2011, 01:40

Sat gerçekten çok şık Eraser, iyi günlerde kullan.
Resimlerden gördüğüm kadarıyla saatinizde ekstradan ikinci saat özelliği var(dual time yazan kısım) ikinci bir saat olarak ayrı ayarlayabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj eraser » 21 Ara 2011, 02:53

Tesekkür ederim...

Dual time özelligi disinda diger özelliklerini ne yazikki bilmiyorum :)
Kullanıcı avatarı
eraser

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 29 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners