TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Jacques Lemans 1544D Modeli Hakkında Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Jacques Lemans 1544D Modeli Hakkında Yorum

Mesaj MertDeniz » 21 Ara 2011, 00:41

Merhabalar.
Kendime quartz bir kol saati aldım -ki almadan önce danışmalıydım ama biraz araştırıp saatçime sorduktan sonra aldım-. Jacques Lemans marka. Aşağıdaki model. Bu saat nasıldır? Mekanizması, camı vs. nasıl bir kaliteye sahiptir? Hangi ülkeye aittir( Avusturya ya da İsviçre olmalı sanırım) Yardımcı olursanız çok sevinirim. (Linkte bayan kol saati yazıyor. O yüzden oradaki bilgilere de çok güvenmedim.)
http://www.cimri.com/jacques-lemans-1-1544d-bayan-kol-saati
Resim
Kullanıcı avatarı
MertDeniz

Re: Jacques Lemans Saat Hakkında Yardım Lütfen

Mesaj SeRxx » 21 Ara 2011, 00:56

Foruma hoşgeldiniz, saatiniz hayırlı olsun. Saat Japon quartz mekanizmaya sahip, camı çizilir. Kasa rose kaplama fiyatına göre iyi bir kaplama olacağını düşünmüyorum o yüzden erken solma ihtimali yüksek. Tasarımı kötü durmuyor, verdiğiniz paraya göre ortalama bir kaliteye sahip içinize sindiyse sorun yok ;) iyi günlerde kullanın..
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Re: Jacques Lemans 1544D Modeli Hakkında Yorum

Mesaj Frax » 21 Ara 2011, 01:12

Saatiniz siz sıkılıncaya kadar sizi idare eder merak etmeyin, hayırlı olsun :champ:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj MertDeniz » 21 Ara 2011, 01:13

Cevaplarınız için teşekkür ederim :) Saati özenli kullanan biriyimdir. Umarım camda çizilme veya kasa renginin solması gibi sorunlar yaşamam.
Kullanıcı avatarı
MertDeniz

Mesaj asymptote » 21 Ara 2011, 01:27

Bu sorunları yaşayacağınız kesin, mesele ne kadar sürede yaşayacağınız, o da sizin kullanımınıza bağlı, hayırlı olsun :champ:
Not: Yanlış anlamayın sakın ama fotoğrafını paylaştığınız dededen kalma Zenith bende olsaydı yüzüne bakmazdım JL nin ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj MertDeniz » 21 Ara 2011, 01:35

Bu konuda bilgi sahibi olan sizlersiniz. Düşünceleriniz değerli. Zenith'ten vazgeçmiş değilim :) Ancak henüz öğrenciyim. Biraz da bu yüzden tarzımı yansıtması açısından JL yi aldım. Ayrıca otomatik mekanizmalı saatin bir tutku olduğunu dedem sayesinde öğrenmiş oldum :). Bu arada JL 3-4 yıl kadar rahatsız edecek boyutta sorun çıkarmazsa iyidir. Abimde bu fiyat civarında bir Romanson marka saat var. 2,5 yıldır tek saat olarak kullanıyor. Problem yaşamadı.
Kullanıcı avatarı
MertDeniz

Mesaj asymptote » 21 Ara 2011, 01:41

O halde tamam. Bu arada otomatik dedenizin özel merakından da olabilir fakat dedenizin zamanında büyük olasılıkla quartz saatler çok yaygın değildi, bu yüzden dedelerden genelde otomatik omegalar, seikolar zenithler kalmış günümüz torunlarına :) Ben o bahtiyarlardan değilim ne yazık ki.. Tekrar hayırlı olsun :champ:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 37 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners