TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatiniz Çizilince Ne Hissediyorsunuz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatiniz Çizilince Ne Hissediyorsunuz?

Mesaj 2fast4u » 17 Ara 2011, 19:36

razz iş saat boyutundan ayakkabı olayına geldıyse ben cıdden uyuz olurum .Özellikle senınde bahsettıgın arac kullanımı esnasında beyaz veya acık renk suet nubuk cınsı ayakkabıların topuk kısmının paspas dolayısı ıle kararması en can sıkıcı durum.Saatte basıma cok kotu tesadufler gelmedı
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Archezia » 17 Ara 2011, 20:59

Razz yazdı:..Manuel vites araçların pedalları nedeniyle ayakkabılarımda oluşan çizikler en çok canımı sıkanlardır..

Ben de mi bi sorun var acaba der dururdum hep :D Sağol razz :thumbup:
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj fsinan » 17 Ara 2011, 22:29

Şaka maka aramızda sağlam obsesifler var yalnız :lol:

Benim durum orta seviyede demek ki, çizilirse, yani mesela ışığa baktığımda kılcak çizik farkedersem üzülüyorum hatta kendime çok kızıyorum ama saatten hemen tamamen soğuyup satmak falan bana biraz abartı geldi :P
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj mucadeleci » 17 Ara 2011, 22:36

Thevenin yazdı:Hissiyat, porselene surten tirnak gicirtisi, cilali mermerde cekilen demir sandalye sesi ve de Tom reyiz kadar ic giciklayici beyler, evet :D

Resim

Fircalanmis celik kasada daha az ic giciklarken olumune ayna cilali saatlerde agit yaktirma potansiyeline sahip. TSF SE reyiz de polished bezeli ile korkutuyor, sakindiriyor beyler.

*Theevenin böyle devam bayılıyorum senin eklentili yorumlara :lol:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj mlm » 17 Ara 2011, 23:06

Geçen gün Seiko 5 Military'min camında küçük bir çizik farkettim, ne yaptım, kallavi bir ''Sağlık olsun'' salladım :D
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Archimed » 19 Ara 2011, 21:21

asymptote yazdı:
Archimed yazdı:Bu vesilelerle saatimin çizilme riskini azamiye çekmeye çalışırım.

asgariye indirmeye çalışırım demek istediniz sanırım, yukarıda yazdıklarınızdan bunu anlıyorum ;)
Archimed mesajında belirttiğin önlemler çizilme riskini ortadan kaldıran gayet etkili yöntemler fakat bu önlemler seni saatlerinden uzaklaştırmış olmuyor mu? Eğer bir koleksiyoner isen tabi diyeceğim birşey yok (aslında var, bu durumda da saatleri kutularından hiç çıkarmazsan çizilme riskini sıfıra indirmiş olursun diyeceğim ;) ) ancak eğer bir saat tutkunu olarak olaya hobi olarak yaklaşıyorsan (ki aslında biz hobistlerin de mütevazi de olsa bir koleksiyonu oluyor) bu durumda saatlerini doyasıya kullanmak, bileğine takman gerekiyor ki mümkün olduğunca her biri sana ait olabilsin, seninle bütünleşsin. Ben mümkün olduğunca saatlerimin çizilmemesine özen gösteriyorum ancak çizilirse de bu ona olan sevgimi, bağlılığımı ancak artırabilir ;)
Son olarak eğer dinamik bir koleksiyona sahipseniz, aç gözlü ve maymun iştahlıysanız ;) , aldığınız saatleri bir süre sonra satıp yeni saatler alıyorsanız (bknz sevgili Eterna) bu durumda çizikler konusunda aşırı hassas olmanız çok anlaşılabilir bir durumdur, satacak olsun olmasın kimse sahip olduğu (hatta sahip olmadığı) bir saatin kasasında çizik görmek istemez..

Asgari düşünüp azami yazmışım :lol:

En azından şimdilik dinamik bir koleksiyoncu değilim. Hobi amacıyla sahip olduğum müzik aletlerinde de çizik olup olmadığına çok dikkat ederim. Herhalde biraz takıntılı birisiyim :)
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj fsinan » 20 Ara 2011, 20:38

Vallahi bence biraz değil, hepimizde normalin üstünde bir durum mevcut.

Normal adam orası burası çizilecek diye saati bizim gibi kollayıp, kumaşın üstünde yatırmaz geceleri(ben de yapıyorum)...
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj alltomatic » 07 Oca 2012, 05:00

aslında küçük çizikleri onarmanın bir yolu vardır belki.o da bizimle birlikte yaşlanıyor...
Kullanıcı avatarı
alltomatic

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 270 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners