TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yerli Saat Markasına Devlet Desteği

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yerli Saat Markasına Devlet Desteği

Mesaj asymptote » 18 Ara 2011, 22:41

fsinan yazdı:Rus saat markaları kendi ülkelerinde ticari olarak başarılı, 70milyonluk ülkeden bahsediyoruz, başarılı olmaması için sebep yok.

well said :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Archezia » 19 Ara 2011, 13:30

Patek ayarında olamaz zaten ama ortalama bir markamız olsa güzel olurdu tabii. Fakat bunun için bu destekten faydalanmak isteyen şerefsiz çakalların değil de bu işe gönül veren insanların işe girişmesi lazım. TSF'nin de bunda payı olması gerektiğini düşünüyorum zaman içerisinde...
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Kbm » 19 Ara 2011, 16:22

Yanılmıyorsam geçenlerde bir dergide gördüm, yerli tourbillon yapan bir firma vardı, hatırlayan / bilen / kullanan var mıdır acaba?

Aynı bakan bugün de "otomobil kaporta sacının 1gr'ını bile biz üretemiyoruz" diyordu...

İyi tarafından bakalım olaya, İsviçreliler de bizim gibi patates, domates veya fındık yetiştiremiyorlar ;)
Kullanıcı avatarı
Kbm

Yerli Saat Markasına Devlet Desteği

Mesaj SeRxx » 19 Ara 2011, 16:34

Yakında onları da düzgün üretemeyeceğiz Kbm çiftçilik çok kötüye gidiyor.
Saat üretme yerine keske elimizdekilerin kıymetini bilsek daha iyi olur gibi...
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj uzbey33 » 19 Ara 2011, 17:35

aslında bence bir patek philippe'in ülkemizden çıkmasına gerek yok. burada hayranlık duyduğumuz yeni zelandalı magrette gibi bir türk firması çıksa, bizim kültürümüzden dokunuşlar taşıyan kaliteli saatler yapsa, o bile yeterli bence. :thumbup:
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullanıcı avatarı
uzbey33

Mesaj Archimed » 19 Ara 2011, 21:40

Benim naçizane düşüncelerim:

1. Saatin markası Bosphorus, Pera gibi Türkiye'nin dünya çağında bilinen bir değerine ait olabilir.
2. Sevan Nişanyan gibi başarılı bir tasarımcı eşsiz güzelliği olan yeni tasarımlara imza atabilir.
3. Az sayıda satılabilecek özel tasarımların yanı sıra; büyük montanlı satışlar için modacılarla ortak strateji geliştirilebilir. Mesela şük Armani, Burberry, Tommy Hilfiger, DKNY gibi modacılar bildiğim kadarıyla adı sanı bilinmeyen firmalara üretim yaptırıyorlar. Kanımca bunun nedeni, hem düşük maliyetlerle piyasaya çıkabilmek, hem de markalarının arka planda kalmamasını sağlamak. Oysa ki piyasada oturmuş belli yeri olan bir saat üreticisi ile beraber çalışan bir modacının saatleri her iki taraf için da kazançlı olabilir. Gerçek saat koleksiyoncuları üretim yeri bilinmeyen bir Armani saate sadece tasarımı açısından beğenebilirler. Oysa da bu saati örneğin Seiko veya Tissot gibi belli bir namı olan firma üretse, belki modacıların saatleri daha fazla ilgi görebilirler.
4 Bence projenin önündeki en önemli sorun; kalifiye saat ustalarının daimi istihdam edilebilmesidir. Eğer bu adım sağlanabilirse, diğer unsurları gerçekleştirmenin daha kolay olabileceğini düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Modern60 » 19 Ara 2011, 22:00

Bu atağı büyük çabalar harcayarak İstanbul Saat Esnaf ve Sanatkar Odası nın başkanı Murat Beg yaptırdı. Sayn Begin arkasından gülenlere atfedilir ve kendisine takdirlerimi sunarım. Bir buçuk senedir çalmadığı kapı kalmadı. Bu arada Türk markası olan ve tourbillion üreten birileri yok. Tourbillionlar Çin malı.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj serhat200 » 21 Ara 2011, 21:00

Forumda yeni yanınlanan Toywatch,Ferragamo ve Timex ten gibi saatleri gorunce dayanamadım ve yazmaya karar verdim. Madem piyasada bu kadar saçma saat markası ve modeli var ve biz forum üyeleri bunları beğenmiyoruz neden biz bi yerli malı saat üretmiyoruz?
Belki şu an duygulandığım tüylerim diken diken olduğu için saçmaladığımı düşünebilirsiniz ama gerçekten biz bu saydığım saatlerden daha kalitelisini üretebiliriz. Ufaktan ve amatörce başlarız ama sonra işi büyütürüz. Hem hepimizin hobisi değilmi beyler?
Kullanıcı avatarı
serhat200

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Heyea, Merdo, monsieur, Turker ve 202 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners