TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rado Oris Longines TAG Heuer Diver Model Seçim Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sizin Tercihiniz?

Rado Original Automatic
0
Oy yok
Oris Divers Titan Date
28
41%
Longines HydroConquest
12
18%
Tag Heuer Aquaracer 500M
28
41%

Toplam oy : 68

Re: Rado Oris Longines TAG Heuer Diver Model Seçim Tavsiyesi

Mesaj buTa » 17 Ara 2011, 00:36

mehmetalpcan yazdı:oris titanyum diğerlerine göre çok daha hafif.ben olsam rado alırdım.

Sağ gösterip, sol vurmuşsunuz. :D
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj buTa » 17 Ara 2011, 00:38

Bu arada , 500m Aquaracer'ın ve sanırım Oris'in arkası görünür mekanizma. Benim gibi meraklılar için ilgi çekebilir.
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj nbmc » 17 Ara 2011, 01:03

2fast4u yazdı:Nerde bu orisciler beyler ....anladim kimse almasin bir tek sizde olsun diyorsunuz o da guzel:)))

Şşşş sessiz olun beyler yerin kulağı var. Hatta mümkünse mesajınızı yok ediniz 2fast4u. Şaka maka, Razz' in da dediği gibi benim de sıralamam Oris > Longines > Tag şeklinde olur. Altına ıslak imzamı atarım. Hatta Tag hiç olmasa da olur bile diyebilirm.
Kullanıcı avatarı
nbmc

Mesaj Bond » 17 Ara 2011, 01:24

Belirtilen dört saat arasında seçim tavsiyem TAG Heuer Aquaracer 500M modeli.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj razz » 17 Ara 2011, 02:25

Kendi adıma yaptığım sıralamayı açıklamaya çalışayım;

Rado DiaStar.. -Diver modelinden bahsediyor bile olsak- genel anlamda diver'ın çıkış noktası olan tool watch dizaynından neredeyse hiçbir done taşımayan, retro/re-issue taleplerine cevap olabilecek karakterde bir saat.. Inner rotating bezel, eliptik kasa, olması gerekenden küçük dot marker'ların arasına sıkışmış Arabic numeral indeks, yetersiz lume.. Ben burada diver namına birşey bulamıyorum..

Longines Hydroconquest.. Kasa, bezel ve bilezik açısından yeterli kalite ve fonksyonu sunmakla birlikte kadranda ( haddinden fazla büyük ) kullanılan Arabic numeral marker'lar genel layout'a aykırı duran bir dizayna sahip.. Saate sonradan eklenmiş gibi görünen crown guard'lar da ayrı bir negatif unsur.. Ayrıca -yine kendi adıma- markayı çok da başarılı bulmadığımı belirteyim..

Tag Heuer Aquracer.. İlk jenerasyon modellerini teknik anlamda gölgede bırakabilecek revziyonlarla göz doldursada ( WR500M gibi ) yine tool watch konseptiyle örtüşmeyen süslü ( aradaki vidalar ve dairesel çizgiler ) bezeli, orta karar ETA kalibreye verilen firmaya özgü adın kadranda farklı renk/font ile indike edilmesi ve farklı olmak adına asimetrik dizayn edilmiş olması yetmiyormuş gibi bir de alışılmışın aksi yönüne yerleştirilmiş date magnifier ile zorlama bir çizgiye sahip..

Oris TT.. Neredeyse markanın trade mark'ı haline gelmiş özgün kasa formu, yine tool watch konseptinden zerre uzaklaşmadan dizayn edilmiş mükemmel kadranı ve kolları, siyah üstüne beyaz font'la ve saat 6 noktasına yerleştirilmiş date window'u, kasayla kusursuz bütünleşen bileziği ile çok şık ve safkan bir diver görüntüsünde.. Şahsi tercihim, Rolex GMT Master ile zihinlere kazınmış çift renkli ( Coke ) bezel yerine tek renk ve seramik tip bezele sahip model zira yeni nesil versiyonlarda aluminyum üzerine serigrafi tekniğiyle üretilmiş bezel yerine seramic bezel kullanılıyor olması hem dayanıklılık hem de estetik açıdan yine bir + niteliğinde.... Hatta aynı serinin 2fast, nbmc ve Cvssvc üyelerimizde de bulunan brushed SS bezel versiyonu ise bir nebze dress unsurları da bünyesinde barındırıyor olması itibarıyla ikinci tercihim olurdu..

Yine bir diver'da ( hatta gerçek anlamda masterpiece mahiyetinde kalibre barındırmayan tüm saatlerde ) lüzumsuz gördüğüm see thru caseback konusunda ise tercih sebebi olabilecek bir + değer görmediğimi de ekleyeyim..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Thevenin » 17 Ara 2011, 05:04

Diver demisken, Zenton reyiz jingle bell rock yapmis, Christmas indirimine gitmis TSF folks. M45 tank panpa olmus $788. Munis ve celdirici, evet. :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Tolgi06 » 17 Ara 2011, 09:59

cagatay10, diğer sitelerde denk geldiğim birkaç kullanıcı yorumunun tamamında Zenton hakkında olumsuz yorum görmedim.Genel kanı saatin kalite hissini verdiği ve tam amacına uygun tasarlandığı yönünde.Bazılarının fiyatının uygunluğu hakkında tereddütü olmuş hani niye bu kadar ucuz diye ama burada da saat maliyetleri devreye giriyor.Zamanında forumda bahsi geçmişti.Bir saatin maliyeti etiket fiyatının ortalama 6 da ya da 7 de biri ama firma karı,dağıtıcı ve bayi karı ,reklam giderleri,vergi filan derken fiyat fırlıyor haklı olarak.Yani Zenton'la aynı özelliklere sahip başka bir saati tanınmış bir marka çıkarsa büyük ihtimalle 3.5k-4k $ gibi fiyatlarla piyasaya sürecek ama bu onun maliyetinin 500-600 dolar olduğu gerçeğini değiştirmeyecek.Zenton'un ise reklam gideri yok,bayi bulma gibi bir derdi yok vs vs.Yani adamlar 250-300 dolar kar ile yüksek kalitede olan ürünü satıyorlar böylece hem piyasada isim yapma sürecini hızlandırıyorlar hemde belli bir kullanıcı kitlesine ulaşıyorlar.Hem böylece masrafsız reklamları da yapılıyor,bak sana Zenton aldırmak için ne diller döktük :D .Yani genel olarak ürün kaliteli,bu hissi kullanıcıya yansıtıyor,tam amacına uygun üretilmiş ve fiyatı çok uygun.100$ yılbaşı indirimide cabası...

Benim en beğendiğim Zenton kombinasyonu ise siyah kadran üzerine turuncu marker ve turuncu kollar;
Resim
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj cagatay10 » 17 Ara 2011, 10:30

Razz, son yorumunla adeta aydinlanma yasadim, tesekkur ederim.

tolgi06, Zenton' a benim de aklim fena halde kaymaya basladi. Hatta Razz' in da yorumuyla birlestirince digerlerini eleyip Oris ve Zenton arasinda kaldim diyebilirim..
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır...
Kullanıcı avatarı
cagatay10

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium, hakanbora ve 162 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners