TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Junghans TriVox Masa Saati

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Junghans TriVox Masa Saati

Mesaj TheCooper » 13 Ara 2011, 10:11

Merhabalar...

Dün Junghans TriVox masa saati aldım.Fakat alarmını çalıştırınca çok şaşırdım.Çünkü; alarm devreye girince önce gong vuruyor, sonra da alarm çalışmaya başlıyor.Bu masa saati hakkında bilginiz var mı?Bir de bu Silentic ne anlama geliyor?İşte bu da çalışma stili;

Teşekkürler...
Nacar en metin saattir...
Kullanıcı avatarı
TheCooper

Re: Junghans TriVox Masa Saati...

Mesaj asymptote » 13 Ara 2011, 11:21

Masa saati hakkında bilgim yok ama linkteki saat çok güzel :) Senin aldığın da aynısı mı? Bir de fiyat bilgisi paylaşır mısın?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Re: Junghans TriVox Masa Saati...

Mesaj TheCooper » 13 Ara 2011, 15:05

Bendeki ekstra olarak romen rakamlı.Beyaz kadran.9 adet aldım, benzer saatler hemen hemen.Tanesine 7.5 TL verdim. :o Daha buna benzer ilginç masa saatleri aldım.En yakın zamanda fotolarını paylaşacağım...
Nacar en metin saattir...
Kullanıcı avatarı
TheCooper

Re: Junghans TriVox Masa Saati

Mesaj Earlgrey » 14 Ara 2011, 01:02

Yakında eve sığmayacaksın TheCooper:) Bu saat gerçekten güzel, Junghans da iyi bir Alman markası bildiğim kadarıyla.. Alarmı da mantıklı, önce sakin sakin uyan diyor, sonra da uyansanaaaaaaaaaa diye bağırıyor..

Silentic muhtemelen Silent kelimesinin türemiş halidir. Yani sessiz.. Dönemdaşlarına göre daha sessiz çalışıyor olduğu için vurgulanmış olabilir..

NOT: Ben de Junghans mekanik kol saati aldım, yakında gelecek :)
Kullanıcı avatarı
Earlgrey

Mesaj drk » 14 Ara 2011, 01:12

İlginç bir saatmiş ve bedavadan biraz pahalıya :) İyi günlerde kullan :champ:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 14 Ara 2011, 02:20

Silentic konusunda Earlgrey in yorumu doğru olabilir zira dikkat ederseniz saniye kolu çok akıcı ilerlemiyor, düşük vuruşlu bir saat..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Earlgrey » 14 Ara 2011, 15:13

TheCooper'i yakinda bir haber programinda göreceğiz gibime geliyor.. Enteresan ve bana göre içerisinde çok iyi parçalar da olan kolleksiyonundan ötürü :)
Kullanıcı avatarı
Earlgrey

Mesaj asymptote » 14 Ara 2011, 15:48

TheCooper' ın yeteneği bence Drk un da söylediği gibi bedavadan biraz pahalıya böyle güzel saatler bulabilmesinde gizli.. :)

Eskiden TRT de filmler de haberler gibi tam saatinde başlardı, ben de filmlerin başlayacağı saati çocukluğumda kullandığımız bir masa saati vardı ondan takip ederdim, gözüm yelkovanın üzerinde olurdu her daim :) Saatin adını, markasını hatırlamıyorum, benim dışımda hatırlayan da yok. Hatırladığım şey kurmalı dikdörtgen bir mekanik saat olduğu.. Şimdi o saati arıyorum ama bulamıyorum, belki birgün TheCooper' ın koleksiyonunda izine rastlarım diye ümit ediyorum.. ;)
TheCooper paylaşımlarını aksatma sakın, takipteyiz :thumbup:
Kullanıcı avatarı
asymptote

Sonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 18 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners