Merhabalar, ad覺m ge癟mi hemen bildiklerimi yazay覺m
Panerai 312: 1950 Luminor kasas覺yla in-house mekanizma i癟eren panerailer aras覺nda en 癟ok tutulan ve beenilen modellerden biri. 3 g羹n g羹癟 rezervli otomatik mekanizmas覺 ve 44mmlik kasas覺yla g羹nl羹k kullan覺m i癟in ideal bir panerai. Kasa eklini 癟ok beeniyorum, historic luminor kasalara g繹re bence 癟ok daha g羹zel, tabi bu biraz zevk meselesi. Mekanizman覺n in-house olmas覺 bence bir avantaj unitasa g繹re. K覺saca 312 al覺rsan覺z uzunca bir s羹re zevkle kullanaca覺n覺za eminim. Bence saatin tek dezavantaj覺 dier modellere nazaran biraz kal覺n olmas覺, eer saati bileinizde denediyseniz ve sorun yaamad覺ysan覺z bence baka endielenecek bir durum yok.
Panerai 372: Historic luminorlar ile ad覺 d覺覺nda baka hi癟bir ortak 繹zellii bulunmayan 癟ok 繹zel bir model. Kasa yap覺s覺 癟ok farkl覺, i癟inde bu sene tan覺t覺lan yeni 3 g羹n g羹癟 rezervli kurmal覺 P.3000 mekanizma var. Bir癟ok a癟覺dan tarihi modellere g繹nderme bar覺nd覺r覺yor. Daha ince boynuzlar, mika cam ve kadrandaki yaz覺 karakterleri gibi. 372 dediim gibi 癟ok 繹zel bir model. Her a癟覺dan ger癟ek bir panerai. Bulmak imdilik biraz s覺k覺nt覺l覺 ancak bir s羹re sonra bu sorun da ortadan kalkacak. Konfor a癟覺s覺ndan okuduum kadar覺yla kasa yap覺s覺 sayesinde normal luminorlara g繹re daha rahatm覺, neredeyse bir radiomir kadar. Eer 372yi beendiyseniz, o varken dier hi癟bir modele bakmaya gerek yok derim.
Panerai 233: Komplike luminor. ok tutulan ve g羹zel bir model ancak panerai ruhunu tam olarak yans覺tam覺yor bence. Neden derseniz panerai demek biraz da sadelik demek. 8 g羹n rezervli mekanizma muhteem diyebilirim. Ancak kadran bence fazla kalabal覺k. Paneraiye yak覺t覺rd覺覺m akrep yelkovan ve belki saniye. Fazlas覺 gereksiz geliyor bana. Dolay覺s覺yla g羹癟 rezervi g繹stergesi, gmt, tarih kullan覺lmayacak kalabal覺k ancak bu benim g繹r羹羹m, eer beendiyseniz yine komplike panerailer i癟inde en al覺nas覺 modellerden biri 233.
312, 233 ve hatta 372 gibi modelleri konuurken 111e bakmaya gerek bile yok. Boyut konusu 癟ok yan覺lt覺c覺 olabiliyor. 47mm lik bir saat ka覺t 羹st羹nde devasa g繹z羹kebilir ancak o kadar deil, mutlaka deneyin, beeneceinizi d羹羹n羹yorum. Toparlamak gerekirse; komplike bir model ar覺yorsan覺z 233, 312yi az komplike 233 gibi d羹羹nebilirsiniz ancak 繹zel bir model ar覺yorsan覺z kesinlike 372'yi tavsiye ederim.