TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

IWC Ingenieur vs Aquatimer Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

IWC Ingenieur vs Aquatimer Yorum

Mesaj rec0n » 27 Kas 2011, 18:58

Merhaba

Yaklasik 9-10 aydir Tag Heuer SLR ile hasir nesir olduktan sonra, SLR 'i biraz daha gunluk kullanim icin tutup, ozel gunler icin otomatik bir saat almaya karar verdim. Bir sure arastirma yaptiktan sonra markayi belirledim ancak hangi koleksiyona yonelmem gerektigi konusunda kafamda soru isaretleri var.

Aquatimer Chronograph Titanium ve Ingenieur Automatic Steel modelleri arasinda donup donup duruyorum. Aquatimer gorsel olarak biraz daha ilgimi cekiyor olmasina ragmen, Ingenieur a da arkami donebilmis degilim.

Ozellikle merak ettigim konu mekanik olarak iki modelin birbirlerine gore ne gibi avantajlar tasidigi. Acikcasi SLR i satin alirken biraz aceleci davranmistim. Ikinci saatimi satin alirken biraz daha temkinli davranmak istiyorum bu yuzden.

Ikinci bir soru da satin alma noktasinda nereyi tercih etmem gerektigiyle alakali. Bu haftasonu bir arkadasimin Submariner saatini bakim icin yetkili bayiye birakirken, ayni saatin guncel versiyonunun fiyatini sorduk. Telaffuz edilen rakam yurtdisina gore yaklasik %70 oraninda daha yuksekti. Henuz bir IWC temsilcisiyle baglantiya gecmedim ancak oranlarin yine benzer seviyede seyredecegini dusunuyorum.

Amerika, Italya ve Isvicre ucgeninde hareket edebilirim. Bildigim kadariyla Italya 'da vergi indirimi avantaji daha yuksek Isvicre 'ye gore. Amerika konusu biraz karisik. Muhtemelen daha uygun rakamlar soz konusudur ancak Isvicre 'den direkt olarak satin almak kadar guvenli olabilir mi; onu kestiremiyorum. Grey market gibi bir alternatif de var elbette ancak orada da nasil guvenli hareket edebilecegim konusunda soru isaretlerim var...

Su an icin kafamdaki sorular bunlar.

Yanit veren herkese simdiden tesekkurler.

Emre

PS: Benzer fiyat seviyelerinde bir de Submariner alternatifi var elbette...
Kullanıcı avatarı
rec0n

Re: IWC Ingenieur vs Aquatimer

Mesaj drk » 27 Kas 2011, 20:40

Merhabalar, titanyum aquatimer'ın üretimi durduğundan bulmak pek kolay olmayacaktır. Ingenieur, saatin ağırlığı sizin için sorun olmazsa gerçekten çok sağlam hissettiren bir saat ve tasarımı daha farklı.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj rec0n » 27 Kas 2011, 20:55

Drk yazdı:Merhabalar, titanyum aquatimer'ın üretimi durduğundan bulmak pek kolay olmayacaktır. Ingenieur, saatin ağırlığı sizin için sorun olmazsa gerçekten çok sağlam hissettiren bir saat ve tasarımı daha farklı.

Oncelikle yanit icin tesekkurler.

Evet ogrendigim kadariyla 2008 de durmus uretimi. Yeni serilerin bezel yapisindan pek hosnut kalmadigim icin eski model uzerinde yogunlasmistim. Ingenieur konusunda da agirlik bir problem degil. Aksine agir saat seviyorum ancak gorunumu cok fazla ikilem yaratiyor. Bazi fotograflarda goruntu acisindan fazla bir farklilik goremezken, belirli bir acidan cekilmis tek bir fotograf kafami allak bullak etmeye yetiyor. Zaten bu yuzden mekanik yapilar konusuna agirlik vermeye karar verdim. Sanirim Ingenieur sok ve manyetik korumasi uzerine bazi iyilestirmelere sahip aquatimer 'a kiyasla.
Kullanıcı avatarı
rec0n

Mesaj Bond » 27 Kas 2011, 21:05

Titanyum Aquatimer eski seri o modelleri üretimden kalktı şahsen IWC Aquatimer alacak olsam yeni/kasa bezel olan 44'lük modellere yönelmekte fayda var diye düşünürdüm. Optik manada bence yeni modelin çok gerisinde. Ama eski kasa beğeniliyorsa benim yaklaşımım zaten önemsiz. Normal Ingenieur ise daha sade ama karakterli bir saat görüntüsünde. Mekanizmalara bakmak lazım şu an aklımda değil ama çok özel kalibreli olduklarını zannetmiyorum. Big Ingenieur'da farklı kalibre kullanılıyordu. Teknik olarak anti manyetik oluşu ve entegre şok emici sistem olması artıları, bence 120m WR de fena değil. Yalnız doğru anlamışsam o Ingenieur modelide üretimden kalkmış olması lazım. Resmi olarak ikisi de eski model, yenileri varken ben olsam tercih etmezdim.

Nicky bir dönem sorulan Ingenieur modelini kullanmıştı sanırım foto veya normal incelemesi olması lazım. Görürse kullanıcısı olarak yorumlarını ekleyebilir. ;)

Yalnız Submariner için ülkemizde %70 oranında yüksek fiyatlı bilgisinde bir hata olması lazım :?
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj rec0n » 27 Kas 2011, 21:36

Bond yazdı:Yalnız Submariner için ülkemizde %70 oranında yüksek fiyatlı bilgisinde bir hata olması lazım :?

116613BKSO modeli icin yaklasik 28.000 TL tutarinda bir fiyat verildi. Bildigim kadariyla ayni saatin yurtdisi satis rakami 15.000 TL seviyelerinde. Biraz daha arastiracagim... bakalim... =)
Kullanıcı avatarı
rec0n

Mesaj Clk » 28 Kas 2011, 09:55

rec0n, fiyatlarda kesinlikle bir yanlis var. Tekrar göz atmani tavsiye ederim.

Aquatimer'i listeleyecek olsak benim listemde son siraya bile giremeyecegini söylemem gerek... Bu kadar renkli ve ucuz görünümlü bir saat IWC gibi bir markaya yakismiyor.

Ingenieur, Aquatimer'a göre optik olarak cok daha basarili bir model. Yalniz eski Ingenieurlarda kurma kolunun kasaya uymayan durusu yine beni düsündüren diger bir özellik. Ben güncel Ingenieurlari cok daha basarili buluyorum.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: IWC Ingenieur vs Aquatimer Yorum

Mesaj nickynick » 29 Kas 2011, 07:29

Ben tercihimi şu şekilde dile getireyim:

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Re: IWC Ingenieur vs Aquatimer Yorum

Mesaj herofb » 29 Kas 2011, 09:38

Nicky daha nasıl anlatılabilirdi :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium, Google [Bot] ve 149 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners